Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Alkol İçeren Parfüm, Kolonya, Kozmetik ürünleri Ve Temizlik ürünlerini Koklamak

Alkol İçeren Parfüm, Kolonya, Kozmetik ürünleri Ve Temizlik ürünlerini Koklamak

mehtaphann
Alkol iöeren parfüm, kolonya, kozmetik ürünlerini, temizlik ürünlerini ve bunun gibi şeyleri koklamak caiz midir? Koklamakla beraber boğazda bir tat alınıyorsa caiz olur mu? Parfüm kolonya vb. şeyler vücuda veya elbiseye sürülürse namaz kılmadan önce ne yapılmalıdır? (Hanefi mezhebine göre)

Okudunuz mu?  Diş etime dikiş atıldı azı diş gusül abdesti olur mu?

Yorum: Alkol İçeren Parfüm, Kolonya, Kozmetik ürünleri Ve Temizlik ürünlerini Koklamak

muvaffak
Alkol olan şeyler vücut üzerinde olduğunda, sürüldüğünde ibadetleriniz kabul olmaz, haramdır. Alkolün fazla teneffüs edilmesi durumunda beyni uyuşturucu etkisi olduğu bilindiğinden sürekli teneffüs edilmekten çekinilmelidir. Eğer üzerinizde alkol olan herhangi bir kıyafet varsa değiştirme imkanınız varsa değiştirmeli, yoksa da kokusu gidene kadar suyla üzerinden geçmelisiniz.

Bu kategoride yer alan İnternetten film seyretmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkol İçeren Parfüm, Kolonya, Kozmetik ürünleri Ve Temizlik ürünlerini Koklamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.