Anasayfa
17 Aralık 2023, 17:20
dualar
Yönetici

Mizanı dolduran ve çok sevap kazandıran şeyler nelerdir?

Mizanı dolduran ve çok sevap kazandıran şeyler nelerdir?

Hoca
mizanı dolduran ve çok sevap kazandıran şeyler nelerdir?
3518- Abdullah b. Amr (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: SübhanAllah demek mizanın yarısını doldurur. Elhamdülillah demek ise teraziyi doldurmuş olur. Allah’tan başka gerçek ilah yoktur, sadece O vardır diyen kimse ile Allah arasında hiçbir perde yoktur. Cennette kendisiyle beraber oluncaya kadar… (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle garib olup senedi de sağlam değildir.
3519- Süleymoğullarından bir kişiden rivâyet edilmiştir: Rasûlullah (s.a.v.), şunları benim elimde veya kendi elinde saydı: SübhanAllah demek mizanın yarısıdır. Elhamdülillah ise onu doldurmuş olur. Allahuekber demek gök ile yeryüzü arasını doldurur oruç sabrın yarısı temizlikte imanın yarısıdır. (Müsned: 17571)
ž Tirmizî: Bu hadis hasendir. Şu’be ve Sûfyân es Sevrî bu hadisi Ebû İshâk’tan rivâyet etmişlerdir.


Cevap: mizanı dolduran ve çok sevap kazandıran şeyler nelerdir?

Ecrinim
Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "SübhanAllah demek mizanın yarısını doldurur. Elhamdülillah demek ise teraziyi doldurmuş olur. Allah’tan başka gerçek ilah yoktur, sadece O vardır diyen kimse ile Allah arasında hiçbir perde yoktur. Cennette kendisiyle beraber oluncaya kadar…”

Okudunuz mu?  Borçlu kimse hangi duayı yapmalı?

Rabbim razı olsun,eline sağlık hocam..


en çok sevap kazandıran şeyler, 1000 senelik sevap kazandıran dua, mizanı dolduran ameller

Bu kategoride yer alan Allahın rahmeti yüz olup 99u kendisinde biri yeryüzündedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mizanı dolduran ve çok sevap kazandıran şeyler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.