Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

mohammet
cenneti kazandıran ameller nelerdir? kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Cenneeti kazandıran ameller nelerdir?

Hoca
CENNETE GÖTÜREN AMELLER 40 HADİS (4)

1. İmanın son sınırı haramdan titizlikle sakınmaktır. Kim Allah’ın verdiği rızka kanaat ederse cennete girer. Kim ki cenneti ciddi şekilde isterse Allah yolunda kınayanın kınamasından korkmaz.
2. İnsanlara layık olduğu değeri veriniz.
3. Nimet konusunda kendinden daha aşağıya bakınız. Böyle yapmanız Allah’ın size olan nimetini küçümsememeniz açısından mühimdir.
4. Allah yolunda ver ve verirken ince hesap yapma… Bunu yaparsan Allah da sana ince hesap sorar. İhtiyacından fazla olan malı da ihtiyaç sahiplerinden esirgeme… Bunu yaparsan Allah da senden esirger…
5. Cennet ehli kimseler hayatta iken hayırla anılan ve hayırlı olarak bilinen kimsedir. Ehl-i cehennem ise, hayatta iken şerri ile tanınan ve şerli olan kimsedir.
6. Zalimler ve onların yardakçıları cehennemdedir.
7. Kur’an ehli cennet ehlinin reisleridir.
8. Cehennemlikler katı kalpli, cimri, kibirlenen kimselerdir. Cennetlikler ise güçsüzler ve elinden gelen mücadeleyi yaptıkları halde yenik düşerek ezilen kimselerdir.
9. Kıyamette cehennemliklerin azabı en hafif olanı ayağının altına iki kor konur da onun sıcaklığı ile beyni kaynar.
10. İmanın en sağlam kulpu Allah için Allah yolunda karşılıklı dostluk kurmak, Allah yolunda Allah için düşmanlık yapmak, Allah için sevmek ve Allah için buğz etmektir.
11. Yüce Allah İbrahim’e (as) buyurdu: "Ey Halilim! Kâfirlere karşı da olsa ahlakını güzelleştir ki iyilerin makamına ulaşabilesin. Benim ahlakını güzelleştireni arşımın gölgesinde gölgelendireceğime, cennetime yerleştireceğime ve kendime yaklaştıracağıma dair önceden verilmiş sözüm vardır.”
12. Yüce Allah Davud’a (as) şöyle vayhetti: "Ya Davud! Herhangi bir kulum başkalarına değil de bana sırtını dayarsa, bunu onun samimi niyetinden de anlarsam, gökler içindekilerle beraber ona tuzak kursalar ben bu tuzaklardan kurtulması için ona mutlaka bir çıkış kapısı açarım. Herhangi bir kul da beni bırakır bir yaratığa sırtını dayarsa, ben de bunu onun niyetinden anlarsam, mutlaka önündeki yükseliş sebeplerini keser ve çöküş yollarını kolaylaştırırım. Herhangi bir kul bana itaat ederse, o daha istemeden ben mutlaka kendisine veririm. Benden bağışlamasını istemeden on affederim.”
13. Ben benden sonraki halifelerime Allah’tan korkmayı, Müslümanları korumayı, onların büyüklerine değer vermeyi, küçüklerine şefkat göstermeyi, âlimlerine saygı duymayı, dövüp de zillete düşürmemeyi, ürküterek nankörlüğe sevk etmemeyi, yüzlerine karşı kapıları kapatarak güçlülerin zayıfları ezmelerine fırsat vermemelerini tavsiye ederim.
14. Ümmetim hakkında en çok korktuğum ağzı laf yapan münafıklardır.
15. Sana emanet verene emanetini ver; sana ihanet edene ihanet etme…
16. Farzları yap ki, insanların en çok ibadet edeni olasın. Haramlardan kaç ki, insanların en çok takva sahibi olasın. Kısmetine razı ol ki, insanların en zengini olasın.
17. Çocuklarınızı üç şeyle terbiye ediniz: Kur’an okutmak, peygamber sevgisi ve ehl-i beyt sevgisi
18. Alırken, satarken, borcunu öderken, borcunu isterken yumuşak davrananı Allah cennetine koyar
19. Bir insan diğeri ile dostluk kurduğu zaman ismini ve kimlerden olduğunu sorsun ve öğrensin. Çünkü bu sevgiyi artırır.
20. Biriniz iki kişi arasında hüküm vereceği zaman sakın öfkeli iken karar vermesin. İki tarafı dinlemeden de karar vermesin. Bakışta, oturmada ve işaret etmede onlara karşı eşit davransın.
21. Üzerinde beni Allah’a yaklaştırmayacak bir gün geçerse o günde benim için bir bereket yoktur
22. Komşun senin için "iyi” diyorsa sen iyilerdensin; kötü diyorsa kötülerdensin.
23. Allah bir kulunu severse ona musibet verir ki dua ve niyazını işitsin.
24. Alim ile abid sırat köprüsüne getirilince abide "Cennete gir” denilir; alime ise "burada kal ve bekle dilediğine şefaat et” denilir.
25. Sizin Allah’a en sevimli ve yakın olanınız az yiyen ve bedenen hafif olanınızdır.
26. Kendin için istediğini insanlar için de sev ve iste.
27. Sevdiğini ölçülü sev, bir gün düşmanın olabilir; sevmediğini de ölçülü ol ki, bir gün dostun olabilir.
28. Fakirleri sevin ve onlarla beraber oturup kalkın. Kendi kusurunu bilmen seni başkalarının kusurlarını araştırmaktan alıkoysun.
29. İdareci olduğunuzda iyilikle muamele edin. İdareniz altındakilerin kusurlarını affedin.
30. Allah’ın nimetlerine gerekli saygıyı gösterin ve hürmet edin; günah işlemek suretiyle onları kendinizden kaçırmayın. Çünkü bir topluluğun elinden kaçan nimet nadiren geri gelir.
31. Ümmetim hakkında üç şeyden korkuyorum. "Âlimin hata etmesi, münafıkların Kur’ân-ı Kerimi alet ederek mücadeleye kalkışması ve kaderin inkâr edilmesi…
32. Ümmetim hakkında en çok korktuğum şişmanlık, uyku düşkünlüğü, tembellik ve iman zayıflığıdır.
33. Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler: "Hevâ ve hevesin kendilerini şaşırtması, mide ve şehevi hislere uyulması, hakikati bilip öğrendikten sonra gaflete düşülmesidir.
34. Yaptığınız ameli sırf Allah rızası için işleyiniz. Çünkü Allah sadece kendisi için yapılan ameli kabul eder.
35. Hz. Fatıma (ra) evinde çalışıyordu. Ayağında çocuk sallıyor, eliyle örgü örüyor ve dili ile de Allah’ı zikrediyordu. Bu durum peygamberimizin (sav) çok hoşuna gitti.
36. Sabah uykusu acizlik, tembellik, gevşeklik ve uyuşukluğa sebeptir.
37. Hz. Peygamber (sav) tanıştığı kimselere öyle samimi ve sıcak davranırdı ki herkes o kişiyi çok fazla sevdiğini sanırdı.
38. İlimlerin en faziletlisi Allah’ı tanıtan iman ilmidir. Bu ilimle beraber olan az amel fayda verir; bu ilimden yoksun olanın çok ameli ona fayda sağlamaz.
39. Kadere iman eden kederden kurtulur.
40. Sizin bana en sevimli olanınız ahlakı en güzel olanınızdır. En sevimsiziniz ve kıyamette en uzak olanınız geveze, boşboğaz ve söz düellosuna hevesli olanlarınız ve kibirli olanınızdır.

Okudunuz mu?  Zemzem suyu

Yanıt: Cenneeti kazandıran ameller nelerdir?

Desert Rose
< 9. Kıyamette cehennemliklerin azabı en hafif olanı ayağının altına iki kor konur da onun sıcaklığı ile beyni kaynar. >
Evet hocam en hafifi bu en ağırını düşünmek bile istemiyorum…. Rabbilalemin Cümle Mü’minleri oraya girmekten korusun ve Cennetine girmeyi hak edecek ameller işlemeyi bizlere nasip eylesin,ayrıca bu güzel siteye hizmetlerinizden dolayıda siz idarecilerimizide sorgusuz,sualsiz Cennetine koysun…Aminnn:)

Okudunuz mu?  Yanında biri varmış gibi hissetmek

Soru: Cenneeti kazandıran ameller nelerdir?

DZALBAY
Çok yararlı bilgiler…İnşaAllah istifade edenlerden oluruz.

Allah cc razı olsun.


mohammet
Allah rizasi için bir salavat getirelim:)


aynisah
ALLAHrazi olsun
okuyunca ne denli gunahkar oldugumu haturladim tekrar tekrar her satirda bir hata buldum kendide

Okudunuz mu?  Kafirlerle olan münasebet hakkında bir soru

cenneti kazandıran ameller, çok sevap kazandıran ameller, en çok sevap kazandıran şeyler

Bu kategoride yer alan Allahu teala cehennemi nasıl yarattı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenneti kazandıran ameller nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.