Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:39
missa04
Abone

İsmi Azam Duası Arapçası

İsmi Azam Duası Arapçası

Kayıtsız Üye
Ism-i Azam Duası Arapçası lazım yardımcı olur musunuz


İsmi Azam Duası Arapçası

İsrâ
İsm-i A’zam Duası

İsmi Azam Duası Arapçası

"Senden başka ilâh yoktur. Seni teşbih ederim. Şüphesiz ki, ben zâlimlerden oldum."

İsmi Azam Duası Arapçası

"Allah ki, Ondan başka ilâh yoktur; dâima diri, (yarattıklarını) koruyup yöneten ve hayatlarını devam ettirendir. Ona ne uyuklama arız olur ne de uyku. Göklerde ne varsa, yerde ne varsa hepsi Onundur. İzni olmadan kim Onun katında şefaatte bulunabilir? Önlerinde ne varsa, arkalannda ne varsa, hepsini bilmektedir. Onun ilminden, kendisinin dilediği miktarın dışında bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü gökleri ve yeri kaplamıştır. (Gökleri ve yeri) koruyup gözetmek Ona ağır gelmez. O yücedir, azamet sahibidir."

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sadaka ile ilgili hadisleri nelerdir?

İsmi Azam Duası Arapçası

"De ki: "Allahım, (ey) Mülkün Sahibi, dilediğine mülkü verirsin, dilediğinden mülkü çeker alırsın; dilediğini aziz, dilediğini de zelil edersin. Hayır Senin elindedir. Şüphesiz ki Sen, her şeye kadirsin."

İsmi Azam Duası Arapçası

"O, öyle Allah’tır ki Ondan başka ilâh yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. 0, Rahman, Rahîmdir. O, öyle Allah’tır ki Ondan başka ilâh yoktur. Melik (her şeyin hükümdarı), Kuddûs (her şeyi tertemiz yapan, her türlü kiri gideren ve kendisi her türlü lekeden münezzeh), Selâm (esenlik veren), Mü’min (emniyete erdiren), Müheymin (her şeyi gözetip koruyan), Azîz (üstün, galip), Cebbar (kullarını iradesi istikametine yönelten), Mütekebbir (yegâne büyüklük ve azamet sahibi) dir. Allah, kendisine şirk koşup durduklarından ve şirk koşmalarından münezzehtir. O (her şeyi) yaratan, mahlûkuna belli mertebelerden ve süzgeçlerden geçirerek varlık, ahenk ve en güzel şekli verendir. Onundur en güzel isimler. Göklerde ve yerde ne varsa, Onu teşbih eder. O, Aziz’dir, Hakîm’dir."

Okudunuz mu?  İbadetin hayatımızdaki önemi nedir?

İsmi Azam Duası Arapçası

"Elif, Lâm, Mîm. Allah ki, Ondan başka ilâh yoktur. O Hayy ve Kayyûm’dur."

İsmi Azam Duası Arapçası

"İlâhınız bir tek ilâhtır. Ondan başka ilâh yoktur. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir."

İsmi Azam Duası Arapçası

Allah ki, Ondan başka ilâh yoktur. Birdir, Sameddir, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Hiçbir şey Onun dengi olmamıştır.

İsmi Azam Duası Arapçası

Yâ Allah, yâ Hû, yâ Rahman, yâ Rahîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Ze’l Celâli ve’l İkram.

Okudunuz mu?  Hayata yeniden başlamak istiyorum

İsmi Azam Duası Arapçası

Allahım, şüphesiz, Senin Allah olduğuna, Senden başka ilâh olmadığına, bir ve Samed olduğuna, doğurmadığına, doğurulmadığına, denginin olmadığına şehâdet ederim.

İsmi Azam Duası Arapçası

Allahım, muhakkak ki hamd Sana mahsustur. Mennân (bol bol veren), semâvât ve arzı eşsiz, örneksiz yaratan (Allahım), Senden başka ilâh yoktur. Sen Celâl ve İkram sahibisin. Yâ Hayy, ya Kayyûm.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kötü şeyler düşünmek

İsmi Azam Duası Arapçası

Allahım, hamd Sana mahsustur. Senden başka ilâh yoktur. Sen birsin, ortağın yoktur. Sen Mennân (bol bol veren), semâvât ve arzı eşsiz-ör-neksiz yaratan, Celâl ve ikram sahibisin).

İsmi Azam Duası Arapçası

Yâ Hannân, Yâ Mennân, ey semâvât ve arzı eşsiz örneksiz yaratan, ey celâl ve ikram sahibi (Allahım), Senden Cennet’i istiyor ve Cehennem’den Sana sığınıyorum.

Okudunuz mu?  Hz. Lût (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

İsmi Azam Duası Arapçası

Allahım, bütün işlerimizde akıbetimizi güzel yap, dünyada rezil-rüsvay olmaktan ve ahiret azabından bizi koru.

Dua Mecmuası


Yanıt: Ism-i Azam Duası Arapcası

İRTiCa__
Çok muazzam bir Dua.Sayın isra.Paylaşımından dolayı TeŞeKKüRLeRiMi SuNaRıM..SaYGıLaR.


ismi azam duası arapçası, ismi azam duası arapça, ismi azam arapça

Bu kategoride yer alan Ameli salih ile ilgili söz ve resimler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsmi Azam Duası Arapçası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.