Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Hayata yeniden başlamak istiyorum

Hayata yeniden başlamak istiyorum

Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü.
16 yaşında bir gencim çok hatalarım kusurlarım oldu geçmişte pek çok kişinin hakkına girdim hepsiyle helalleşmeye çalışıyorum çok ama çok günah işledim tövbelerimi bozdum harama baktım isyana bulaştım. Hepsini düzeltmek istiyorum, namaza da başlamak istiyorum kur’an da okumak istiyorum, sağlığıma da öğrenimime de vs… herşeye bir düzen getirmek istiyorum ama tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum bana nereden başlayacağımı söyler misiniz Allah rızası için çok teşekkürler saygılar sevgiler

Okudunuz mu?  Tebrik kartı nasıl yazılır?

Yorum: Hayata yeniden başlamak istiyorum

Abdiyet
Aleyküm Selam. Öncelikle namaza başla.Kaza namazın varsa kaza namazlarını kıl. Kul hakkına girdiğin insanlardan helallik almaya devam et. Helallik alamadığım kişiler adına hayır yap, onların adına dua et. Allah’a yönelmek ve aynı günahlara dönmemek üzere samimi tövbe et. Tüm bunları yaptıktan sonra günlük program yap. Bediüzzaman’ın da dediği gibi "Ömür sermayesi pek az, lüzumlu işler pek çoktur". Bir yandan okuldaki derslerine çalışırsın bir yandan da dini ilim tahsil edersin. Allah seni doğru yol üzere kalanlardan eylesin.

Okudunuz mu?  Çifte minareli medrese kim yaptı?

Zumer-53: De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.


Yeniden Başlamak İstiyorum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. Ben müslümanca yaşamaya tekrar başlamak istiyorum. Fakat geçmişteki günahlarımı hatırladıkça moralim bozuluyor ve vazgeçiyorum. Allah ile alay eder gibi sürekli tövbe etmeyi erteledim. Allah beni affeder mi?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz kaç yaşında peygamber olmuştur

Yorum: Hayata yeniden başlamak istiyorum

Acizanekul
Samimi bir tövbe edin ve bir daha o eski pisman olduğunuz işleri yapmayın Allah dilediğini affeder.


Habib
Hayata yeniden başlanmaz! Aldığın puan sabittir. Zaten öbür dünya yeni bir başlangıç yapacaksın.


Acizanekul
"Allah kullarının tövbelerini kabul eder. Onların günahlarını bağışlar. Yaptıklarınızı da bilir.

Okudunuz mu?  İslam güzel ahlaktırla ilgili kompozisyon

Allah (şahısların, putların, ilkelerin, rejimlerin v.s.) zatına ortak tutulmasını hiç mi hiç bağışlamaz. Ama dilediği kişilerden bunun dışındaki günahları bağışlar…

"Her bir insan hata edici/günah işleyicidir. Ancak hata işleyenlerin en hayırlısı tövbe edip Allah’tan affını dileyendir.

"Ey iman edenler! İşlediğiniz günahlara bir daha dönmeyecek şekilde Allah’a tövbe ediniz… Tahrim Suresi


Omer Faruk
Hayata her an yeniden başlayabilirsin, diğer kardeşlerimin belirttiği ayetleri gözönüne alarak salih bir tevbe ile ve yeni kararlarla tekrar başlayabilirsin. Her yeni başlangıç Allah’ın merhametiyle olur. Ama şunu unutma, tevbe edince hemen "melek" olmayacaksın. yine hatalar yapacaksın, yine tevbe edeceksin. Ama bu sefer günah süreçlerin daha seyrekleşecek daha azalacak ama hiçbir zaman sıfır hatasızlık mümkün olmayacak. Nefis taşıdığımız, imtihan olduğu ve dünyada yaşadığımız müddetçe bu durum böyle devam edecek.

Okudunuz mu?  Günah nasıl unutulur

Şimdi en önemli kısma geldik: HEDEFSİZ hayat küreksiz bir yelkenli gibidir. Rüzgar seni kayalara çarpıp batıracağı gibi açık denizlerde fırtınalarda boğulmaya da götürür. KÜREK ise hedeftir. Bunun için;

En azından yıllık hedeflerin olacak, bu hedeflerin de şu beş özelliği taşıyacak;
1- Hedef kesin ve net tanımlanmalıdır.
2- Hedef ölçülebilir olmalıdır.
3- Hedef kabul edilir olmalıdır.
4- Hedef Makul / Gerçekçi olmalıdır.
5- Hedef net bir zaman takviminde erişilir olmalıdır.

Okudunuz mu?  Allah'ı tanımak için ne yapmalıyız

Örneğin; kitap okumak güzel bir hedeftir. Bunu planlayalım Okuyacağın kitabın ismi ve konusu belli olmalı (1), Günde kaç sayfa okuyacaksın belli olmalı (2), Makul olmalı günde 100 sayfa okuyacağım deyip sonra okuyamamak yerine günde 10 sayfa belirlemek kabul edilebilir bir hedeftir (3), Kitap okuma işi, makul, motive edici, faydalı ve gerçekçi olmalı (4), Ve çok önemli zamanla sınırlı olmalı, günde kaç sayfa, ayda kaç sayfa, yılda kaç sayf gibi (5)

Okudunuz mu?  Cuma günü beyaz giyinmek sünnet midir?

Sana tavsiyem, yıllık bir hedef belirle ve ona öyle bağlan ki, o seni motive etsin, yükseldiğini hissettirsin ve böylece bundan zevk al. Örneğin, yıllık hedefin dinini öğrenmek için 10 sayfa tefsir olsun, bunu hergün ne olursa olsun yap ve takvimine her yaptığın gün için bir çarpı at. Ve şöyle düşün eğer bunu başarırsan ayda 300 sayfa yılda da 3600 sayfa kitap okumuş olacaksın. Safvetu tefasir gibi bir tefsir kitabını bir yılda bitirir ve dininin önemli bir kısmını öğrenmiş hem de din konusunda haram ve helalleri ayırt etmiş olursun. Böylece din konusunda seni kimse aldatamaz.

Okudunuz mu?  Emaneti korumak ile ilgili hadisler

Bu beş esasa göre uyguladığın; sağlam hedefler ve bitirilen her hedef seni müthiş bir karaktere kavuşturacaktır. Unutma "damlaya damlaya göl olur" Her amel damlası hayatını inşa eden gölden bir damladır. Rabbim hedefini bilen ve o hedefe ulaşmak için "hayırda yarışanlardan" eylesin. Kolay gelsin kardeşim. ALlah’a emanet olun..

Bu kategoride yer alan Büyükleri sayın küçükleri sevin ile ilgili Kur'an ı Kerim mealinden ayet numarası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayata yeniden başlamak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.