Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:14
Namaz
Abone

Namaza başlamak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum

Namaza başlamak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum

nurdannur
namaza başlamada çok zorlanıyorum başlamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum hep sözde kalıyor birine kızınca namazı hemen bırakabiliyor ya da bir vakiti geçirince diğerini de kılmıyorum bu konuda ne yapabilirim namazın ehemmiyetinide biliyorum ama nefsime ağır geliyor devam edemiyorum bana yardım eder misiniz
———-
Namaz kılmak çok istiyorum.İçimde hep bu istek var.Sürekli başlayıp bıraktım küçük yaşlardan beri.Bu sıra hiç başlayamıyorum.Bugün yarın diyorum olmuyor.Ne yapmalıyım?


Namaza başlamak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum

benanneyim
Namazla ilgili kitaplar çok oku kardeşim.Sana bir kitap önereyim,
En büyük Saadet kaynağımız namaz.
Yazarı:Ekrem Doğanay.
Eski bir kitaptır inşAllah bulursun.Bana çok faydası olmuştu bu kitabın.Rabbim yardıncın olsun..


Yanıt: Namaz kılmak istiyorum hep başlıyorum ama devamlı kılamıyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim

bafralıemre
kardeşim CENAB-I ZULCELAL VELKEMAL HAZRETLERİNİN rahmeti ve bereketi olmazsa hangi kitabı okursan oku faydası olmaz sadece bazı tavsiyeler var mesela az yemek ye ki sana hanluk uyuşukluk vermesin yalandan gıybet uzak dur özellikle de yediklerine giydiklerine dikkat et haramlardan olmasın ve namazlarını zamanında kılmaya çalış ezan okunurken saygı ile dinle bitincce ezan duasını et namazına başla zamanı boş geçirme sabaha ve ikindi namazlarını zamanında kılmaya dikkat et bunlar sünnet ışığında verilen tavsiyeler
veeselam


Namaz kılmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum çok istiyorum bir kaç gün kılıyorum ama sonra bırakıyorum

ikbal_01
selamün aleyküm herkese nereye konu açamadığımı bilemediğim için buraya açmayı uygun gördüm namaz kılmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum çok istiyorum bir kaç gün kılıyorum ama sonra bırakıyorum bnun büyük bir günnah olduğunu bile bile bu kadar acizim işte ne olur bana yardım edin Allah’a dua ediyorum yarabbi diyorum benim içime öyle bir namaz sevgisi vergiki ondan vezgecemiyeyim sizin nasihatlarınıza çok ihtiyacım var

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Kaza Namazı

muamma
Ve aleyküm selam kardeşim

Bence namaz ile ilgili kitaplar okuman faydalı olur. Namazın önemini ne kadar kavrarsan bir o kadar da seversin inşAllah..

Birde ezan okunduğu zaman namaz kılmam gerekiyor diye düşünerek gitme Rabbim beni huzuruna davet ediyor. Bir an önce gitmeliyim de.

Rabbim şu mübarek gecede namaza başlamanızı nasib ve daim etsin. Hayırlı kandiller 🙂


Hoca
< selamün aleyküm herkese nereye konu açamadığımı bilemediğim için buraya açmayı uygun gördüm namaz kılmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum çok istiyorum bir kaç gün kılıyorum ama sonra bırakıyorum bnun büyük bir günnah olduğunu bile bile bu kadar acizim işte ne olur bana yardım edin Allah’a dua ediyorum yarabbi diyorum benim içime öyle bir namaz sevgisi vergiki ondan vezgecemiyeyim sizin nasihatlarınıza çok ihtiyacım var >
Namaz Allah’ın emridir.
Namaz en faziletli ve en önemli ibadettir.
Namaz dinin direğidir.
Namaz ruha şifadır.
_______________
Kardeşim,
Namaza devam etmek müslümanlara farzdır/Allah’ın emridir.
Elbette alışmayan nefislere ağır gelebilir ama belirli bir süreden sonra bu ağırlık geçecek ve hem ruha hem bedene lezzet verecektir.
________
Namaz miraçtır/Allaha en yakın olunan an’dır.
Eğer Allah bize kendine yakınlığı nasip etmiyorsa, bu elimizle yaptıklarımız yüzündendir.
Mutlaka bir haram lokma veya başka bir günahımız buna engeldir.
Bunu tespit edip nasuh bir tevbe etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Bilmeden hatalı kıldığım namazları kaza etmem gerekir mi

Allah’a ament ol


nurten63
Duha Namazı Ne Demek.nasıl Kılınır?


-öğretmen-
dini sohbetlerin yapıldıgı ortamalrda sıkça bulunun bence ibadetlerinizi yapma istegi kendiliğinden doğacaktır. inşAllah namaza baslarsınız bir an önce..


imamhatipli42
< Duha Namazı Ne Demek.nasıl Kılınır? >
Duha (Kuşluk vakti) Namazı

Duha namazının vakti, güneş doğup bir miktar yükseldikten sonra başlar, istiva (öğle kerahet vaktinin başladığı zaman, yani öğle namazından 30-40 dakika öncesi.) zamanına kadar sürer. Mendub bir namazdır. 2, 4, 8 veya 12 rek`at olarak kılınır. Resûl-i Ekrem`in (asm) kılmayı sevdikleri bir namazdı. 8 rek`at olarak kılınması daha faziletlidir. Kuşluk namazı ile ilgili Resûl-i Ekrem`den (asm) şu hadîs-i şerîf mervîdir: "Kim kuşluk vaktinde namaz kılmaya devam ederse, günahları deniz köpüğü kadar dahi olsa (kul hakkı hâriç) mağfiret olunur."

Kuşluk, teheccüd gibi nafile namazları iki rekatta bir selam vererek kılmak daha iyidir.. Eğer dört rekatta bir selam vererek kılınırsa ikindi namazının sünneti gibi kılınır. Ancak dört rekatta bir selam vererek kılmak da uygundur

Okudunuz mu?  Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli?

Cloudless
Bunu yazmakda kendimi borclu hissediyorum.

Bende 17 sene namaz kilmiyordum. yilda en 2-5 kere namaza baslar sonra birakirdim. en uzun namaz kılmam 1 ayi asla gecmezdi. hatta bazilari 1 gunluk olurdu.
Namazin zarar ve cezalarini bildigim halde kilamiyordum.
Kalbim çok rahatsizdi. Kendimi çok ama çok kotu his ediyordum.

Ve en sonunda basladim ve 1,5 yildir elhamdullah kiliyorum. Artik istesemde birakamiyorum.

Neyin tam olarak yardim ettigini bilmiyorum.
Ama
1) Bana atfen dua ettiler beni sevenler. 40 bin kere (yada 70bin) bir duayi okuyup benim namaz kılmam için dua ettiler.
2) Bazi kimseler benim için dua etti. aslinda kimin duasının etkili oldugunu bilmiyorum. Allahu teala duasını kabul etmis.

Demek istedigim bir seyler senin namaz kilmana engel. Ve o ancak Allahu teala kaldirabilir. Sana dua lazim. Salih kimselerin duasını al. anne baba duası al. yabancilarin duasını al. gunahsizlarin duasını al.

InsAllah Allahu teala sana namazı daim olarak kilmani nasib eder.


kky_46
Selamun Aleykum;namaza Başlıyorum Sonra Yaklaşık 1,2 Hafta Geçiyor önce 1 Vakti Sonra 2, Derken Bakıyorum Namazı Bırakmışım Ne Yapmam Gerekyardımcı Olurmusunuz


Kayıtsız Üye
hayirliirli gunler ben namaz kilmayi çok istiyorum. ama hep başlıyorum tembellikten geri birakiyorum.ne yapmalıyım


Şema
Namazı Sevmek

Kendi kendimize şöyle bir düşünüp soralım ve samimi olarak cevap verelim; Bir Müslüman olarak namazı sevebiliyor muyuz? Her zaman için namazı seven bir insan mıyız? Namaz vakti gelse, ezan okunsa, namaz kılsam, canım namaz kılmak istiyor diyor muyuz hiç?

Okudunuz mu?  Kerahat vaktinde tahiyyetül mescid namazı kılınırmı?

Midemizin açlık hissettiği ve bir şeyler yemek istediği gibi günün belirli vakitlerinde namazın açlığını hissedip namaz kılma arzusu geliyor mu içimizden? Karnımız iyice acıktığı zaman yanımızdakilerin konuştuklarını anlamaz duruma gelerek aklımızı yemeğe taktığımız gibi, namaza olan açlığımızdan dolayı da aynı durum meydana geliyor mu, kafamızı namaza taktığımız oluyor mu?
Bazen canımız bir şey istediğinden dolayı belirli bir öğün olmadığı halde mutfağa girip bir şeyler atıştırdığımız gibi, farz olan vakitlerin dışında gönlümüz namaz kılmak istiyor mu, durup dururken iki rekât namaz kıldığımız oluyor mu? Sözü uzatmadan söyleyelim; Allah Teala ile beraber olmayı arzu ediyor muyuz?

Ezan sesi bizde nasıl bir etki yapıyor, ezanı duyduğumuzda çok müthiş bir müjdeli haber almışçasına gözlerimizin ışığı parıldıyor mu? Ezanın sözlerini tahlil ettiğimiz oluyor mu, tekbirler, tevhidler ve şehadetler kulağımıza ulaştığında ruhumuzun derinliklerine kadar ulaşıyor mu?
Biraz sonra Allah Teala ile beraber olacağım, rabbimin huzuruna varıp samimi bir şekilde kendimi Ona arz edeceğim. Onun kelamını Ona okuyacağım ve O da beni dinleyecek. Her taraftan üzerime çullanan ve içerisinde boğulduğum atmosferden kurtulacağım, beni boğmaya çalışan şu karanlıktan sıyrılacağım, hepsini arkama atacağım, beni yaratanın huzuruna varacağım, Onunla yüz yüze geliyor gibi olacağım, Ona halimi arz edeceğim. Şu anda ne kadar mutluyum, ne güzel…

Okudunuz mu?  Hangi namazda hangi sure okunur

Evet, bu ve benzeri duygu ve düşünceler geçiyor mu içimizden? Samimi olarak cevap verelim.
Sonra bu düşüncelerimiz bir bir gerçekleşiyor mu? Yani Allah Tealanın huzuruna vardığımızda Onunla gerçekten sağlıklı bir bağlantı kurabiliyor, beraber olabiliyor muyuz? Bunun en önemli belirtisi olarak da Onunla olan bu beraberliğimizi uzatmak istiyor ve uzatıyor muyuz? Kıyamımızı, kıraatimizi, rükû»muzu, secdemizi ve son oturuşumuz, yani her bir rüknü kendi içersinde uzatıyor muyuz? Evet, sırf Allah Teala ile beraberliğimizden dolayı uzatabiliyor muyuz rükünlerimizi, yani namazımızı???

Mehmet Göktaş


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm,

Namazın farzları on ikidir ve beş vakit namazla altmış eder, bu demektir ki namaz kılmayanlar günde altmış kez isyan etmiş oluyor onun için namaza devam et.

Ve yakîn (ölüm) sana gelinceye kadar Rabbine ibadet et. (Hicr Suresi, 99)


Hoca
Namaza devam için 3 tavsiyem olacak:

1- Namazı mutlaka fıkıh kitaplarından iyi bir hocadan ders alarak öğreniniz,
2- Namaz kılmayan arkadaş ve çevreden uzaklaşınız,
3- Namaz bırakmaya engel olan en büyük etken farzları terketmek ve haramları işlemektir. Günahlardan uzak durunuz.


hayırlısı23
Merhaba, ben ne zaman namaza başlasam bir iki gün sonra hergün günde 5 vakit namaz kılmak bana usandırıcı geliyor. Sanki boşa kılıyormuşum gibi bir his var içimde.Namaz kılsam bile hayatımda hiçbirşeyin değiştiği yok diye düşünüyorum. Bazen diyorum ki yarın öbürgün işim arabam olduğunda rahat rahat kılarım diye düşünüyorum. Bu huyumdan nasıl vazgeçerim. Bir vakit namaz kılmanın bedeli 80 yıl cehennem olayını duyduğumdan beri namazdan soğudum. Hasta oldum zaten acillik oldum vücudumda yaralar çıktı stresten. Böyle bir durum yaşamış biri olarak ne yapmam gerekir? Teşekkürler ve ek olarak şöyle bir durumum da var, ailemin yanındayken kendimi güvende hissettiğimden namazı unutuyorum. Ne zaman yalnız kalsam başka bir şehire veya biryere gezmeye gitsem ailemden uzak tek başıma, kendimi güvende hissetmiyor ve o zaman namaza daha çok yönelmeye başlıyorum. Benim gibi böyle bir durumu olan da çok nadirdir sanırsam ne yapmam lazım? Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İğne oyası namaz örtüleri örnekleri

Gül988
kardeşim şu vidyoyu izle arkadaş bahsediyor namazda neden devamlılık olmuyor diye.
kardeşim önce Allah’ı düşünmelisin Allah’dan korkmalısın
Allah sana namazı emrediyor . ölümü düşün kardeş her an ölebilirsin namazları kılmalısın kardeş


Zorunluyolcu
20 senedir mutlu olduğum tek bir günü hatırlamıyorum, sülalemin tamamı Elhamdülillah Müslüman lakin dini duyguları çok çok çok zayıf hepsi alkol alır erkek tarafı zina yapar makedonyadan gelen yeğenimi beni zorlamasıyla bizzat genel eve götürdüm akşamı babamla alkol aldılar hepsi sülalemin tamamı onlar için dua ediyorum ama nafile, namaz kılıyordum şubatan beri sürekli alı koyuluyorum onlar için dünya hayatı daha kıymetli üstüne üstlük Rabbim beni sağlığımla ve sabır imtihanı ediyor gerçekten çok yoruldum, bakın bir daha ne zaman namaza başlarım ne zaman foruma gelirim bilmiyorum ama, benim için sadece ilk önce sağlığım sonra evliliğim için dua edin öyle bir eş olsunki beni namaza tekrar başlatsın.

Okudunuz mu?  Kedi- Köpek gibi tüylü hayvanların gezdiği evde namaz kılınır mı?

Hakkınızı helal edin benimde varsa helal olsun ilerde görüşmek üzere ben minimum 5, 7 sene sonra görüşürüz diyorum belki daha kısa belki 10, 15 sene sonra hepiniz Allah’a emanet olun.


Ad4m
Forumu bırakabilirsin.
Ancak namazı neden bırakıyorsun ?


kastamonu37
İnsan içinde bulunduğu sıkıntı ve dertleri Allah’ın yardımı ile çözmeye çalışıyor ama işler daha da kötüye gitmeye başlarsa bu sefer sorgulama evresine daha sonra ise gerçek dünya ve mantık ile başbaşa kalıyor maalesef. Allah kimseyi duasının kabul olmaması ile dert ve musibetler yüzünden yalnız bırakmasın. Senin için dua edicem kardeşim ama namazı da bırakma yine de dua et ben biliyorum ki her basın sıkıştığı zaman dualarına cevap alamıyor olsan bile kendini Allah’a dua ederken bulacaksın.


Kayıtsız Üye
O "bilmediğin bir süreye kadar" yaşar mısın onu da düşün. Sizler çok sabırsızsınız onun için bu haldesiniz. Sizler diyorum çünkü sen ve kastamonu kardeşim sürekli duâ ediyorum ama kabul olmuyor kafasındasınız. Necm suresi : "Yoksa insan, her arzu ettiği şeye sahip olacağını mı zannediyor ?"
Her isteğimiz, her duamız kabul olsaydı yaşayıp imtihan eldimemizin ne anlamı kalırdı ? Veya imtihan sayılır mıydı ? "Allah kuluna üç şekilde cevap verir ; "Evet" der, istediğini verir ; "Hayır" der, daha iyisini verir ; "Bekle" der, en iyisini verir…"
Bir duâ ediyorsanız iki de isyan ediyorsunuz herhalde. Yapmayın etmeyin…

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde olanlar nasıl namaz kılmalıdır? Dualar hangileridir ve kaç farz kaç sünnet kazası nasıl olur?

Kayıtsız Üye
Kastamonu kardeşim şunu da söyleyeyim, ettiğiniz duâlara önceden kabul olmayacak gözüyle ve samimiyetsiz başlarsanız zaten baştan kaybedersiniz.
"Bu arkadaşı da iyi anlıyorum şuan çocuk o kadar temiz kalpli ki dua ederek babasını kurtaracağını umut ediyor" demiştim bana, Rabbime çoook şükür oldu da 🤲🏻
Sen sürekli umutsuzsun hatta maalesef isyankar, bunu yapma kardeşim. Allah’a tüm kalbinle inan, güven, sığın. Gerisi gelir inşâAllah.


Omer Faruk
Allah size "SEÇME" hakkı tanıdı. Bundan dolayı kimseyi suçlayamazsınız? Bırakın dini bir kenara, dinsiz bile olsanız, hayat sizi yorar. Çünkü REALİTE budur! EMEK yoksa YEMEK yoktur!


Acenath000
Yapma etme. Allah için yapma. Benimde ailem müslümandır fakat daha beterler alkol alsalar hadi neyse hepsi ayeti hadisi kafasına göre uydururarak yaşıyor inan evin içinde akıl hastası gibi yaşıyorum. hep ölmek için dua ediyor ve ne zaman yapsam diye düşünüyorken kendime diyorum ki ”Allahtan kork, öldün diyelim napacaksın?”
Kardeşim kendine gel toparlan kalk gusül al maneviyatınla temizlen ferahlat kendini sonra otur Rabbinin hhuzurunda düşün. Önce uzaklaş ailenden o yerden. sen namazı terk edersen Allah sana sağlığını da eşini de haram etmez mi? insan nasılsa eşi de öyle olur Allah’a yönel Aynı yöne baktığın insanı bulursun
dua et çokça dua et sabırsız olma 1 senedir ve hatta aylarca yıllarca sürebilecek sıkıntı içersindeyim ama asla namazı bırakmayı dua etmeyi bırakıp herhangi bir isyanda olmayı düşünmedim çünkü bunu benden isteyen Allah değil şeytandır şeytan biz insanların düşmanıdır düşmanını dinleme. Kalk ayağa Allah’a yönel tövbeni et yalvar elinden geleni yap oradan uzaklaş sen rada oldukça senin maneviyatını da etkiler huzurunuda yapma etme kardeşim onlara benzeme

Okudunuz mu?  Zuhri ahir namazı nasıl kılınır?

Birde şöyle bir durum var dua edersin ama gerçekleşmez kabul olmadığını düşünürsün pes eetmezsin ama yinede kötüye gider haller.
Bana da oldu hala oluyor acı içinde kıvrandım dizlerim tutmadı sonra dedim ki ”Rabbim ona yalvarışımı seviyor ki beni bu halde bırakıyor yoksa zaten her isteğim olmuştu?”
Allah sevdiği kulu üzermiş ona yönelsin diye. Allah sevdiği kulunun karşına zorluklar çıkartırmış sıkıntılar koyarmış önünde Allah’a sığınsın diye. Eğer Allah dualarımızı çok çabuk kabul edip sabaha uyandığımızda duamızı yaşsydık bir iki şükredip Allahı unuturduk.
ki bu hal ise Allahın duymak istemediği kullarda olurmuş hadisi şerifte böyleydi.
İnan anlıyorum seni VAllahi Bİllahi. yapacak bir şeyimiz yok napalım dua namaz şükür. tabi dua edip edip yatmamakta lazım elinden geleni yap

Okudunuz mu?  Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Nasıl Niyet Edilir

kastamonu37
Kabul olmayacak diye düşünsem dua etmek yerine doktor doktor gezip çare arardım ama ben doktorlar yüzünden sıkıntı çekiyorum doktor hatası ve Allah’tan bekliyorum. Tam bir inanış ile 7 ay oldu hala yılmadan dua namaz cami dini yer ziyaretleri sadaka yardımlar vs vs tek dileğim Allah’ın duamı olduğu gibi kabul etmesi ve haksızlığa zulme uğrayan öncesinde de sonrasında da ona sığınıp dua eden bu kuluna yardım etmesi isyanım Allah a değil insanlara zalimlere ve hayatımda burada bir çok insanın yaşamadığı zorlukları yaşadım zorluktan sonra bir kolaylık vardır dimi ayeti Kerim de benim zorluklar bitmeden başka zorluklar geldi yine de Allah’a dua Edip ondan bekliyorum .


ixa
Gerçekten kendimizi kandırabileceğimizi mi zannediyoruz,arkasına sığındığımız bahanelerin geçerli olmadığını biliyoruz.


Kayıtsız Üye
Namazi bence birakmayin.Zaten ahirette size hesabi sorulacagi için bence bu dunyada kilmaya bakin.daha çok pisman olmamak için


namaz kılmak istiyorum, namaz sevgisi için dua, ibadet yapamıyorum

Bu kategoride yer alan Namazda ayet atlamak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza başlamak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.