Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Hadisler
Yönetici

Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

Hoca
evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

1092- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Sizden biriniz karısına cinsel ilişkide bulunacağı zaman şöyle desin: Allah’ın adıyla Allah’ım! Bizi şeytandan uzak kıl ve onun şerrinden koru bize vereceğin neslimizden şeytanı ve şerrini uzaklaştır der ve o ilişkiden bir çocuk meydana gelirse şeytan ona zarar veremez. (İbn Mace, Nikah: 16)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.


Cevap: Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

garibim
konunun başlığı ile verilen hadisi şerif farklı zamanı taşımakta. anında dediğiniz vakit zekerin duhul anı akla gelir ki o anda hiç konuşulmaması duhulden az evvel besmele çekilmesi verilen hadisi şerif ise ilişkiye başlamadan evvel yapılması gereken dua şeklini bize öğretmektedir. doğrumudur Mum hocam..

Okudunuz mu?  Cimrilikle ilgili Hadisler

Yanıt: Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

Hoca
< konunun başlığı ile verilen hadisi şerif farklı zamanı taşımakta. anında dediğiniz vakit zekerin duhul anı akla gelir ki o anda hiç konuşulmaması duhulden az evvel besmele çekilmesi verilen hadisi şerif ise ilişkiye başlamadan evvel yapılması gereken dua şeklini bize öğretmektedir. doğrumudur Mum hocam.. >
Besmele işlerden önce söylendiği gibi, cinsel ilişkide de karı-koca birleşmeden besmele/duayı okurlar.

Okudunuz mu?  Fırat nehrinin suları çekilip hazineler mi çıkacak?

Soru: Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli?

Ziyad Şafi
Yani her hayırlı işin başında Besmele söyliyeceyiz … Allah razı olsun !


mumsema
Allahümme Cennibşşeytane ane ve Cennibişşeytane ma razektane

Bu kategoride yer alan Erteleyenler Helak Oldu. (H.Ş.) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli kimseler cinsel ilişki anında ne söylemeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.