Anasayfa
12 Ocak 2022, 5:56
Kavramlar
Abone

Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ASHÂB-I SEFÎNE NEDİR?
Gemi halkı demektir. Bundan maksat, Nuh (a.s.)’ın gemisine binerek tufandan kurtulan mü’minlerdir.

Bu tâbir, Kur’ân’da bir âyette geçmiş ve; “Andolsun biz, Nuh’u kavmine gönderdik, onların arasında bin seneden elli yıl eksik kaldı, sonunda onlar, zulme devam edip dururken kendilerini tufan yakalayıverdi.

Okudunuz mu?  Hemze Ve Sükun Ne Demektir?

Onu ve gemi halkını kurtardık ve bunu âlemlere bir ibret yaptık” denilmiştir (Ankebût, 29/14-15). Nuh (a.s.)’ın peygamber gönderildiği toplum; zâlim, fâsık, kötü, günahkâr, câhil müşrik, gerçekleri görmeyen (kör), haddi aşan, mütekebbir, zorba, inatçı ve inkârcı bir kavimdi.

Nuh (a.s.) kendilerini tevhide, ibâdet, itâat ve takvaya davet etti, ancak onlar; Allah’ın âyetlerini ve Peygamberini yalanladılar. Nuh’u (a.s.) sapıklık, yalancılık ve delilik ile itham ettiler, alaya aldılar ve öğütlerden yüz çevirdiler. Hakka karşı batılı savundular. Birçok insanı saptırdılar.

Okudunuz mu?  İstifta Ne Demektir?

Mü’minleri hakir gördüler, onlara ayak takımı ve bayağı kimseler dediler. Putlara tapmakta ısrar ettiler. Nuh (a.s.), kavmi ıslah olmayınca helâk edilmesi için Allah’a dua etti. Allah, kendisine gemi yapmasını emretti. Gemi yapılınca mü’minleri gemiye bindirdi. Gök, sularını boşalttı. Yer altı suları fışkırdı.

Okudunuz mu?  İkrah Ne Demektir?

Büyük bir tufan oldu. Mü’minler kurtuldu, kâfirler boğulup helâk oldu. Sular çekilince Nuh’un gemisi Cûdi dağına oturdu (A’râf, 7/64, 76; Yûnus, 10/71-74; Hûd, 11/27, 29, 37- 48; İbrâhim, 14/15; Nuh, 71/3-40; Enbiyâ, 21/77; Mü’minûn, 23/25; Şu’arâ, 26/111; Ankebût, 29/14; Mü’min, 40/5; Zâriyât, 51/46; Kâmer, 54/9-14). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Rida Ne Demektir?

Cevap: Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

Berât1
< Gemi halkı demektir. Bundan maksat, Nuh (a.s.)’ın gemisine binerek tufandan kurtulan mü’minlerdir. Bu tâbir, Kur’ân’da bir âyette geçmiş ve; “Andolsun biz, Nuh’u kavmine gönderdik >
Allah(c.c.) Bizleride hak gemisine binenlerden eylesin


Yanıt: Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

Arsoy
< Gemi yapılınca mü’minleri gemiye bindirdi. Gök, sularını boşalttı. Yer altı suları fışkırdı. Büyük bir tufan oldu. Mü’minler kurtuldu >
Allah(c.c) bizleri de kurtulanlardan eylesin. Paylaşım için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Vahdet Ne Demektir?

Cevap: Ashab-ı Sefine Ne Demektir?

@hmet
Ashab-ı Sefine nedir kısaca

< Gemi halkı demektir. Bundan maksat, Nuh (a.s.)’ın gemisine binerek tufandan kurtulan mü’minlerdir. >


Ashabı sefine, sefine ne demek, Ashabi sefine

Bu kategoride yer alan Ashab-ı Nar Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ashab-ı Sefine Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.