Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir?

Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar İslam tarihinde kuran-ı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir hakkında yazı yazar mısınız ?

Not: Kim yazmış demek istediğim herkesin ezberinde olan kuranın kitaba geçirilmesi anlamındadır.


arifselim
Allah’u teala en son peygamber olan Hz. Muhammed aleyhisselam ile birlikte en son ilahi kitap olan kuranı kerimi göndermiştir. Bu ilahi kitabın bir çok özelliği vardır. Örneğin kıyamete kadar asla aslı bozulmayacak ve Allah’ın koruması altında kalacak olmasıdır. Günümüz gibi yazı yazma imkanına sahip olmayan sahabiler o dönemde çeşitli deri, tahta ve benzeri eşyalar üzerinde kuranı kerimi yazmışlardır.

Okudunuz mu?  Öykülerle Esma-i Hüsna

Kuranı kerim ayetlerini ilk yazan sahabi:

El-Hakim (Ö 405-1014) Müstedrek’inde Kur’an metninin biraraya getirilmesi 3 defa yapılıp, birincisi Resulullah’ın huzurunda olmuştur dedikten sonra, bu hükmüne esas teşkil eden şu hadisi, Zeyd İbn Sabit’den (Buhari ve Müslim’in rivayet şartlarını taşıyan bir senedle) nakleder. Zeyd diyor ki: Biz, Hz. Peygamber’in huzurunda Kur’an’ı birtakım parçalardan telif ediyorduk (topluyorduk). Beyhaki bu hadis hakkında: Kanaatimce bundan maksad, birkaç ayrı defada indirilen ayet gruplarını, Hz.Peygamber’in Nezaretinde sureler halinde derlemektir demektedir.

Kuranı kerimin ilk kitap haline getiren sahabi:

Okudunuz mu?  Küfür ne demektir? Kaç çeşit küfür vardır?

Zeyd İbn Sabit diyor ki: Yemame Savaşında ashabın öldürülmesini müteakib, Hz. Ebu Bekir beni çağırttı. Yanına vardım. Hz.Ömer de orada idi. Ebu Bekir bana dedi ki: Ömer bana gelip dedi ki: Yemame ‘de Kur’an hafızları çok zayiat verdi. Bu gibi vakalarda hafızların ölmeleriyle Kur’an’ın birçoğunun zayi olmasından endişe ederim. Bana kalırsa Kur’an’ın cem edilmesi için bir emir çıkarman gerekir. Ben de Ömer’e şöyle cevap verdim: Resulullah’ın yapmadığı bir işi nasıl yapabilirsin? , Ömer: VAllahi bu hayırlı bir teşebbüstür, dedi. Sonra bu iş üzerinde o kadar durdu ki, bana söyleye söyleye neticede Allah kalbime bu işi yatırdı, ben de onun görüşünü benimsedim. Zeyd devamla diyor ki: Ebu Bekir bana dönüp şöyle dedi: Sen genç, dinç, zeki bir adamsın. Kimse ittiham edemez. Zaten Resulullah’ın da vahiy katibi idin. Kur’an metnini topla. VAllahi bir dağı yerinden nakletmemi isteselerdi, Kur’an’ı toplama mes’uliyeti kadar bana ağır gelmezdi. Neticede Kur’an’ı hurma dallarından, yassı taşlardan ve insanların hafızalarından derlemeye başladım. (Buhari)

Okudunuz mu?  Kadının örtünmesi farz mıdır

Cevap: Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir?

hayri kaya
kuranı kerimi ilk kim yazdı

kuranikerimi yazmak için peygamberin bir emri yok neden ele elındı rıvayetle yani aslı olmayan duyumlarla bu nasıl oldu kuranda emir Allah kesin itat var kurandışı hareketleri kim teşvik ediyor kuanda olmayanları yaptırıyorla meşale kurban ve rfanazan bayranı yok kaldiller yok kurban bayramı olmadığı gibi kurban kesmede yok o gün daha çokta bunları yorumyapmadan cevaplarmısınız

Okudunuz mu?  Kuran'da neden sadece tek bir Sahabenin Zeyd Bin Harise Adı Geçer?

Cevap: Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir?

Kayıtsız Üye
slm
ben seccat irandan
vAllah bana sorarsaniz qurani kerim çok güzel bir kitab ama nasıl hz.mohammad onun yazilmasina emr etmemis? ve ya Allah neden emr etmemis?
bir suru sorular insanin aklindan gecir ama bence buyuk Allah bu dunyani ve insanlri yaratan yeri gokde duruduran Allah sozlerinden nasıl korumayi da bilir.
yani o kadar zahmet cekmis cabreili gondermis peygambere soylendirmis peki bunlarida belki baskalrin aklinda sakliya bilir ve bir kitab olusturmasi için onu da iyi bilir.

Okudunuz mu?  Kutsal dinlerin adları ve ibadet yerleri

Kayıtsız Üye
Hz.Muhammed daha hayatta iken elinde kitap halinde KURANIKERİM varidi…
Bunun enbüyük kanıtı son inen ayet …maide s.artık din tamamlanmıştır ve siz onu kitap halinde okuyorsunuz

Incilin tevratın kitap halinde oldugu dönemde
Kuran neden kitap haline gelmesin…
Rivayetlerin çoğu uydurma..yok deri üstünde yok taş üstünde yok kemik üzerinde sözde yazılmı bunların tümü iftira ve asılsız bilgiler
Ebubekir ve hz.osman çoaltmiştir dogrudur
Hz.peygamberin elinde ve vahy katiplerinin ellerindede kitap halinde kuran mevcutidi kesinlikle. Papirus kırtas yani kağıt 3500 senedir bilinen birşeydi ve mürekkep ve kaleme yemin olsun diyor ayet

Okudunuz mu?  Kuranda zemzemin anlamı ve zemzem ne zaman ortaya çıkmıştır?

kuranı kerimi kim yazdı, kurani kim yazdi, kuranı kim yazdı

Bu kategoride yer alan İslamda Anne ve baba çocuğunu reddedebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı kerimi ilk kaleme alıp yazan kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.