Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:33
Kavramlar
Abone

Beytü’l-İzze Ne Demektir?

Beytü’l-İzze Ne Demektir?

Fetva Meclisi
BEYTÜ’L-İZZE NEDİR?
İzzet evi anlamına gelen beytü’l-izze, Kur’ân’ın bir bütün halinde indirildiği dünya semasında (yere en yakın gökte) bulunan yerin adıdır. Levh-i Mahfuz’da bulunan Kur’ân (Bürûc, 85/21-22), Ramazan ayında (Bakara, 2/185) mübarek bir gece (Duhân, 44/2-3) olan Kadir gecesinde (Kadr, 97/1) buradan beytü’l-izze’ye indirilmiştir (Hakim, II, 323; İbn Ebî Şeybe, VI,144). Beytü’l-İzze’den de Cebrail vasıtasıyla veya vasıtasız olarak şartlara ve ihtiyaçlara göre peyder pey Hz. Muhammed (a.s.)’e gönderilmiştir (İsrâ, 17/106; Furkân, 25/32). Beytü’l-İzze, tasavvuf terimi olarak Hak’ta fânî olma halinde cem makamına vasıl olan kalp demektir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Tasavvufta tecelli ne demek

Cevap: Beytü’l-İzze Ne Demektir?

Yetim
izzet evinin anlamını bilmiyordum öğrendim.
Allah razı olsun


Cevap: Beytü’l-İzze Ne Demektir?

Muhammed
Beytülizze nedir kısaca sözlük anlamı

Kur’ân-ı Kerîm’in bir bütün halinde indirildiği ve dünya semasında bulunduğu rivayet edilen yerin adı.


Yorum: Beytü’l-İzze Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Kitabımız Kur’an-ı Kerim Kadir gecesinde beyt-ül izzeye indirilmiş…kitabımızda peyderpey ayetler halinde indirildiği anlatılıyor…Berat gecesinde ise Levh-i mahfuzdan gök semalarına indiği açıklandı dün gece Tv.kanalında…Kadir gecesinde indirilmeye başlandı da Berat gecesi mi tamamlandı…bunu merak ettim…bilgi verirseniz mutlu olurum..teşekkürler…

Okudunuz mu?  Caiz Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Berat gecesi, Kur’an-i Kerim’ in Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına toptan indirildildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygamber efendimize ilk kez parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.


beytül izze, beytül izze ne demek, beytül izze nedir

Bu kategoride yer alan Salah Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beytü’l-İzze Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.