Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Failin-Fa’alün Lima Yürid Ne Demektir?

Failin-Fa’alün Lima Yürid Ne Demektir?

Fetva Meclisi
FÂİLÎN-FA’ÂLÜN LİMÂ YÜRÎD NEDİR?
Bir şeyi işlemek ve yapmak anlamındaki "f-`a-l" kökünden türeyen fa’âl, fâil isminin mubalağalı şeklidir. Çok iş yapan demektir. Kur’ân’da iki âyette Allah’ın sıfatı olarak kullanılmıştır. "…Gerçekten Rabb’in istediğini yapandır (fa’âlün lima yürîd)" (Hûd, 11/107). Allah’ın bu sıfatı Kur’ân’da "yef’alü" fiiliyle de ifade edilmiştir. "Allah dilediğini yapar" (…yef’alü mâ yürîd) (Hac, 22/4); "Allah istediğini yapar" (yef’alü mâ yesâü) (Hac, 22/18). Fâil ismi azamet çoğulu olan "fâilîn" şeklinde 3 âyette geçmiştir (Enbiyâ, 21/17, 79). "O gün göğü kitapları dürer gibi (toplarız) ilk yaratmaya nasıl başladıksa yine onu öyle çevirir (yok eder)iz. Üzerimize söz. Biz mutlaka yaparız." (innâ fâilün) (Enbiyâ, 21/104). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Salavat Ne Demektir?

Cevap: Failin-Fa’alün Lima Yürid Ne Demektir?

@hmet
Failin-Fa’alün Lima Yürid nedir, Failin-Fa’alün Lima Yürid ne demek? Kısaca bilgi.

Bir şeyi işlemek ve yapmak anlamındaki "f-`a-l" kökünden türeyen fa’âl, fâil isminin mubalağalı şeklidir. Çok iş yapan demektir.


lima ne demek, fa alün lima yürid

Bu kategoride yer alan Erhamü'r-Rahimin Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Failin-Fa’alün Lima Yürid Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.