Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Fıtratullah Ne Demektir?

Fıtratullah Ne Demektir?

Fetva Meclisi
FITRATULLAH NEDİR?
"Fıtrat" kelimesi yaratma anlamına gelmekle birlikte "fıtratullah" tabiri, Kur’ân’da "Allah’ın dini" anlamına kullanılmıştır. Bir âyette geçmektedir: "Hakka yönelen bir kimse olarak yüzünü dine, Allah’ın fıtrî dinine çevir ki Allah insanları bu din üzere yaratmıştır. Allah’ın yaratmasında hiç bir değiştirme yoktur. İşte, bu doğru dindir. Fakat insanların çoğu bilmezler" (Rûm, 30/30) (bk. Fıtrat) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Arabi aylar nedir?

Cevap: Fıtratullah Ne Demektir?

@hmet
Fıtratullah nedir, Fıtratullah ne demek? Kısaca bilgi.

Allahü teâlânın dîni, İslâmiyet.
Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:
O hâlde (Ey Resûlüm!) yüzünü hanîf (muvahhid olarak yâni tevhîd inancı üzere olduğun hâlde) dîne, fıtratullaha çevir ki, O, insanları bunun üzerine yaratmıştır. Allah’ın yarattığı bu dîni değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. İşte dosdoğru din budur; fakat insanların çoğu (hak dînin İslâm olduğunu) bilmezler. (Rûm sûresi: 30)


Fıtratullah ne demektir, fıtratullah, fıtratullah ne demek

Bu kategoride yer alan Fetanet Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fıtratullah Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.