Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Bayanlarla El Sıkışmak Caiz midir?

Bayanlarla El Sıkışmak Caiz midir?

oku
Erkeklerin kadınlarla el sıkışması haramdır günahtır yazıktır


Bayanlarla el sıkışmak

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm
ben 17 yaşındayım evde tek namaz kılan benim inşAllah rabbim ailemede nasip eder camii hocamız sağolsun bize ilmihal dersi veriyor birazda olsa islam hakkında bilgimiz var bana mantık olarak caiz değil diye düşünüyorum fakat bayramlarda misafirlikte el sıkma olayları oluyor bazen eve ablamın arkadaşları geliyor selam veriyolar şimdi elini sıkmasam ailem senin beynini kim yıkadı diye sen çok derine inmişsin diye başlıyacak Allah’a şükürler olsun kimse namazima karışmıyor herkes saygı gösteriyor ama bazende böyle sen çok kaptırdın kendini diyenler oluyor ne yapmam lazım ? Bayanlarlarla el sıkışmamam mı gerek ?

Okudunuz mu?  Siyah nokta sıkmak abdesti bozar mı?

Bayanlarla El Sıkışmak Caiz midir?

Hoca
< mantik olarak caiz değil diye düşünüyorum >
Dini hüküm olan bir konuda mantık yürütmek tehlikelidir
"Rasûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

(( لأَنْ يُطْعَنَ فيِ رَأْسِ أَحَدِكُمْ بِمِخْيَطٍ مِنْ حَدِيدٍ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَمَسَّ امْرَأَةً لاَ تَـحِلُّ لَهُ.)) [ رواه الطبراني والبيهقي وصححه الألباني في صحيح الجامع]

Okudunuz mu?  Niyet edip yapmamak

"Sizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır." (Taberânî ve Beyhakî rivâyet etmişler, Elbânî de ‘Sahîhu’l-Câmi’; hadis no: 5045’de hadis sahihtir, demiştir.)


el sıkışmak günah mı, kadın-erkek el sıkışma günah mı, kadınlarla el sıkışmak

Bu kategoride yer alan Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanlarla El Sıkışmak Caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.