Anasayfa
2 Ağustos 2023, 7:21

Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

nurol
EVLAT LIK MÜ E S S ES İ ——– KALDIRIL MISTIR . CAHİLİYEDEN KALMA ADETLERDEN DİR .
Yukarıdakı fecr kardesimiz çok güzel izah etmistir kutluyorum . HZ zeyd olayı ve ilgili ayet konuyu kapatmıstır . kötü niyetliler bu ayeti yanlıs kullanıyorlar bunlara fırsat vermeyelim .
EVLATLIK alınan bır kız cocugu ev kalkındakı erkeklere mahrem dir .evlatlık alınan erkek coçukta evdeki kızlara ve kadınlara belli bir yastan sonra mahremdir ..
Nesebi muafaza etmekiçin de onlara babalarınınadıile hitab edilmesi lazım dır .
Miras konusuda ayrıca degerlendirmek lazım dır
YETİLLER ne olacak? onlara gelince yukarıdakı kurallara uyarak bakılacak buyutülecek anne ve babalarının adıile hitab edilecek . onların malları vaesa o mallarıda vekaleten bakılıp korunacak resti olunca kendilerine verilecek
yetimlere bakmak müslüman bir kardesıne iyilik etmek ne güzel hiçbir menfaat beklemeden yapmak .onların mallarını kendi malına katmadan işlemek korumak muafaza etmek ne güzel sonrada emaneti sahibine vermek ne güzel bunları yapanbir insan negüzel insan ALLAH cc ın mukaafatı sonsuzdur bu mukaafata kavusmak negüzel ..

Okudunuz mu?  İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir?

Cevap: Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

nurol
evlatlık eski cahiliye adetlerinden olup yuce rabbimiz bu adeti batıl oldugundan dolayı kaldırmıstır konu HZ zeyt ve zeyneb ile son bulmustur .cocuk kimin yatagında doğmussa onundur ..SÜPESİZ ALLAH cc doğruyu söyler. .. baska bır konu gündeme geliyor buda önemli yetim kalmıs cocuklar ? annesi babası ölmüs kücük yasta yetim kalan coçuklar ne olacak ? tabiiki müslümanlar onlara sahip cıkacak . onların mallarını mülklerini ekip biçecek ancak gelirlerini kendi malının içine katmayacak önemli ve hassas bır vazife resit oluncaya kadar onu ve mallarini korumaya almakla yükümlü dür .resit olunca bu yerler ve seyleri o coçuga varecek .. imamı azam r.aleyh burada yetim almıs bir müslümanın +++ kardesinin cocuğuna bakmak beslemek okutmak evlendirmek gibi güzelbirsey varmı insanlara iyilik etmıs olursunuz der bunun büyük eciri vardır sevabı olacaktır . yanlız o coçugun anne ve babası adıile cağırılması lazımdır..

Okudunuz mu?  Adak borcu olan önce adağını mı vermeli yoksa kurban mı kesmeli

Yorum: Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba kardeşlerim. Yazı çok güzel olmuş. Allah cc. Razi olsun. Yalnız sehven
Yalnız seven Zeyd b. Harise olacağına Zeyd b. Sabit olmuş bunu düzeltmek fayda var.


Yorum: Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

Hoca
< Peygamberimiz de (a.s.m.) Zeyd bin Sâbit’i kendisine evlâtlık olarak almıştı. >
< Zeyd b. Harise olacağına Zeyd b. Sabit olmuş bunu düzeltmek fayda var. >
Haklısınız hemen düzeltiyorum

Okudunuz mu?  Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

evlatlığa miras düşer mi, dinimizde evlatlık, evlatlık alınan çocuğa miras düşer mi

Bu kategoride yer alan Astral seyahat caiz mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.