Anasayfa
11 Nisan 2023, 21:22
missa0
Abone

Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?

Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?

Misafir
üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?


Cevap: üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?

Muhammed
Babanın her iki hanımından da dünyaya gelen çocuklara miras verilmesi gerekir. Ancak evlendiği hanım dul ise ve eski eşinden çocukları varsa, bunlara üvey evlat denir bunlara miras düşmez. Fakat kişinin kendisinden olan çocukların hepsi öz evlattır ve mirastan pay almalıdırlar.

Okudunuz mu?  İnsan nasıl can verir can verirken acı çeker mi?

İkinci hanımın malının mirasa dönüşmesi konusu ise; adamın birinci hanımından olan çocuklar ikinci hanımın üvey evlatlarıdır. Bu sebepten kadın öldüğünde yalnızca kendisinden olan çocuklara miras kalır. İkinci hanımın malından adamın birinci hanımından olan çocuklarına miras düşmez.

Öz olan çocuklara miras düşer, üvey çocuklar mirastan pay alamaz.

Okudunuz mu?  Ahirete iman ile ilgili kavramlar

Üvey çocukla üvey anne veya baba arasında nafaka ve miras hükümleri cereyan etmez. Çünkü nafaka veya miras ya evlilik akdi ya da nesep hısımı olmakla hak olarak ortaya çıkar. Önceki evlilikten doğan bir çocukla, annesinin sonradan evlendiği ikinci koca arasında ise bir aile yuvası içinde yaşama zarûreti, bayram ve cemiyetler dolayısıyla ziyaretleşme gibi âdâb-ı muâşeret ve insanî yardımlaşmalar dışında kan hısımlığı ile ortaya çıkan malî haklar söz konusu olmaz. Böyle bir çocuk belki kendi öz annesiyle ilgilenmesi gerektiği zamanlârda, dolaylı yoldan üvey babası ile de ilgilenmesi İslâm ahlâkının gereğidir.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü nüzul sebebi

Yorum: Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?

Kayıtsız Üye
Dedem 4 evli imiş. ikinci eşinden iki erkek dördüncü eşinden de 3 erkek iki kız toplam 7 çocuğu var. diğer iki eşten ayrılmış. iki erkek çocuğun annesi yani ikinci eş önce sonra dedem ve sonrada 2 kız ve 3 erkek annesi dördüncü eş öldü. Ancak miras yıllar sonra şimdi paylaşılıyor. Dedemin 450 dönüm tarlası var. İkisi de ölmüş iki eşten olma beş erkek ve iki kızın mirası nasıl olur. Not : bir kız dedem ve son eşinden önce rahmetli oluyor.

Okudunuz mu?  Kuranı kerime ilk inen sure hangisidir

Yorum: Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar?

mum
Dedenizden önce ölenler miras alma hakları yok ama dede öldükten sonra yaşayan çocuk ve eşleri mirası hak eder.


Kayıtsız Üye
Ben Ve Kardeşlerim Toplam 3 Kardeşiz.Babam Ve Annem Boşandı.Babam Yeni Bir Evlilik Yaptı.Yeni Evlendiği Kadının Bir Çocuğu Var Ve Babamla Evlendikten Sonra Yeni Bir Çocuk Yaptı.Yani Babamın Eski Eşinden 3 Çocuğu Ve Yeni Eşinden Bir Çocuğu Var Ve Ayrıca Kadının Eski Kocasından Kalma Bir Çocuğu Daha Var.Allah Korusun Bugün Babam Vefat Etse Miras Dağılımı Nasıl Olur? Üvey Anneye Pay Verilir mi? Veya Babamın Eşi Olduğu İçin Direk Üvey Anneye mi Verilir Mal Varlığı?
Cevaplarsanız Çok Memnun Kalırım.

Okudunuz mu?  Dünya ahiretin tarlasıdır sözünün açıklaması

Ensar
Sevgili kardeşimiz Üvey anneye miras düşmez. Miras sadece kendi öz çocuklarına düşer, Üç kardeşe ve babanın diğer anneden doğmuş çocuğuna…
İkinci hanımından olan maldan ise birinci olan eşinin çocuklarınada miras düşmez.


üvey annenin miras hakkı, üvey anneden miras düşermi, üvey anne miras hakkı

Bu kategoride yer alan Müslüman kadın kocasına nasıl davranmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üvey anneye miras düşer mi? üvey anne miras hakkı varsa payı ne kadar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.