Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
missa02
Abone

Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu

Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu

Kayıtsız Üye
kaynanamgilin çoçukları olmamış kocamı evlatlık almışlar üstlerine kayıtlı çoğu kişi miras kayınbabamın akrabaları tarafından bölünür diyorlar doğrumu doğru ise vasiyet yoluyla eşime bırakabilirmi


Cevap: Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu

imamhatipli42
İslamda evlatlık yoktur evlatlık olmadığı için de mirastan bir paya sahip değildir.


Cevap: Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu

aforizma
kaynanan türkiye cumhuriyeti ,medeni kanununa göre evlat edinmiş, medeni kanun ne diyorsa odur, bir avukata danışın.


Cevap: Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu

imamhatipli42
< kaynanan türkiye cumhuriyeti ,medeni kanununa göre evlat edinmiş, medeni kanun ne diyorsa odur, bir avukata danışın. >
İslamın hükümlerine göre taksim edilmeyen bir miras pay sahiplerine hayır getirmez. Bir başkasının hakkını gaspederek ahirette kul hakkı ile karşı karşıya kalmayı göze alan hakkı olmayan mirası alır.


aforizma
evlatlık hukukunda medeni kanuna göre muamele yaptıktan sonra, medeni kanunun evlatlığa tanıdığı hakları, islam hukukuna göre men etmeye kalkmayınız, vebali büyüktür. herkes tabi olduğu hukuka göre davranır. evlatlığı alan kişi onun daha sonra mirasçısı olacağından açıkça haberdardır. öldükten sonra başkalarının islam hukukunu öne sürerek mirastan men etmeye çalışması haksızlıktır. islama göre deyip haksızlığa kapı açarsanız, vebali sizin olur, yanıtınız bir kez daha düşünün.

Okudunuz mu?  Kabe cami resimli seccadede namaz kılınır mı?

imamhatipli42
< evlatlık hukukunda medeni kanuna göre muamele yaptıktan sonra, medeni kanunun evlatlığa tanıdığı hakları, islam hukukuna göre men etmeye kalkmayınız, vebali büyüktür. herkes tabi olduğu hukuka göre davranır. evlatlığı alan kişi onun daha sonra mirasçısı olacağından açıkça haberdardır. öldükten sonra başkalarının islam hukukunu öne sürerek mirastan men etmeye çalışması haksızlıktır. islama göre deyip haksızlığa kapı açarsanız, vebali sizin olur, yanıtınız bir kez daha düşünün. >

Ben cevabımı düşünerek verdim. İslamda evlatlık diye bir hüküm yok ki mirası olsun siz de bunu iyice araştırınız. Evlatlık insanlar mirastan pay alırlarsa gerçek hak sahiplerinin hakkını gasp etmiş olurlar. Allahın hükümleri yanında medeni kanunların lafını bile etmekten haya ederim.

Okudunuz mu?  Teslimiyetle ilgili evliya hikayeleri

aforizma
arkadaş evlatlık konusunu yeteri kadar biliyorum. burada sorulan, evlat edineyim mi ?, değildir.
islam hukukuna göre evlatlık alıp,soyadını veremeyeceğini,mirasçı kılamayacağını bile bile, bir insan medeni hukuka göre evlat almışsa, zaten baştan islam hukukuna aykırı iş yapmıştır. sorun daha sonra ne olacağıdır. evlatlık alan, aldığı hukuka göre onun mirasçısı olacağını ve tıpkı kendi evladıymış gibi muamele göreceğini biliyor. bu açık bir sözleşmedir. siz bu sözleşmeye aykırı olarak doğan bir hakkı yok sayma hakkını kendinizde bulmayınız, vebali büyüktür. ben sizi uyardım. böyle akçeli işlerde fetva verirken daha dikkatli olun.
o haya ettiğiniz medeni kanuna göre yaşıyorsanız,evleniyor,mirasçı oluyorsanız, yazdıklarınızdan misliyle mesul olursunuz.


imamhatipli42
< arkadaş evlatlık konusunu yeteri kadar biliyorum. burada sorulan, evlat edineyim mi ?, değildir.
islam hukukuna göre evlatlık alıp,soyadını veremeyeceğini,mirasçı kılamayacağını bile bile, bir insan medeni hukuka göre evlat almışsa, zaten baştan islam hukukuna aykırı iş yapmıştır. sorun daha sonra ne olacağıdır. evlatlık alan, aldığı hukuka göre onun mirasçısı olacağını ve tıpkı kendi evladıymış gibi muamele göreceğini biliyor. bu açık bir sözleşmedir. siz bu sözleşmeye aykırı olarak doğan bir hakkı yok sayma hakkını kendinizde bulmayınız, vebali büyüktür. ben sizi uyardım. böyle akçeli işlerde fetva verirken daha dikkatli olun.
o haya ettiğiniz medeni kanuna göre yaşıyorsanız,evleniyor,mirasçı oluyorsanız, yazdıklarınızdan misliyle mesul olursunuz. >

Herkes Allah’a hesap verecek medeni kanunlara değil dileyen dilediği hükümle amel eder. Ben böyle yapın demedim İslami hüküm ne ise onu söyledim. Bir müslüman elinden geldiği kadar Allahın hükümleri ile muamele etmek zorundadır. Kalanı için Allah’a tevbe etmelidir. Din devlet ilişkisine girip konuyu uzatmak istemiyorum. Hüküm belli İslamda evlatlık yoktur ve miras hakkı da yoktur bunun aksini düşünen Allahı hesap vereceği günü düşünsün.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz diğer peygamberlerden üstün müdür

Ayrıca bu fetvayı kafamdan atmadım biraz araştırsaydın fetva veriyorsun demezdin ben verilen fetvayı aktardım buna fetva vermek denmez.


aforizma
bak arkadaş, yukarıda soru belli,senin yanıtın belli,benim itirazım belli

evlatlık alayım mı diye sormamış, olan bir durumu anlatıp mirasını sormuş.

bak kendi gönlüyle tabi olduğu hukuk bu:
MEDENİ KANUN MADDE 314.- Ana ve babaya ait olan haklar ve yükümlülükler evlât edinene geçer.
Evlâtlık, evlât edinenin mirasçısı olur.
Evlâtlık küçük ise evlât edinenin soyadını alır. Evlât edinen isterse çocuğa yeni bir ad verebilir. Ergin olan evlâtlık, evlât edinilme sırasında dilerse evlât edinenin soyadını alabilir.
Eşler tarafından birlikte evlât edinilen ve ayırt etme gücüne sahip olmayan küçüklerin nüfus kaydına ana ve baba adı olarak evlât edinen eşlerin adları yazılır.
Evlâtlığın, miras ve başka haklarının zedelenmemesi, aile bağlarının devam etmesi için evlâtlığın naklen geldiği aile kütüğü ile evlât edinenin aile kütüğü arasında her türlü bağ kurulur. Ayrıca evlâtlıkla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararı her iki nüfus kütüğüne işlenir.
Evlât edinme ile ilgili kayıtlar, belgeler ve bilgiler mahkeme kararı olmadıkça veya evlâtlık istemedikçe hiçbir şekilde açıklanamaz.

Okudunuz mu?  Erkeklerin kaşlarını kesmesi günah mı

bu ülkede miras paylaşımı ve mal mülk kavgasından, ne insanlar öldürülüyor. sen şimdi islamın görüşünü anlatıyorum diye, somut bir miras olayında ortalığı karıştırırsan,sonucu ne olur kestirebiliyormusun?, sonra ben islamı anlattım deyipte işin içinden sıyrılabilirmisin?

sözleşmelere uymak, Allahın kullarına tavsiyesidir.


Kayıtsız Üye
Babam esi olunce cocugunu evlatlik vermis annemle evlenmis babam oldu oz anne babadan iki kardesiz evlatlik verilende oldu ona miras dusuyormu

Okudunuz mu?  Organ bağışının dini boyutu nedir?

Kayıtsız Üye
Eşimi üvey evlat almışlar sonradan çocukları olmuş eşine miras düşer mi


Şema
< evlatlik verilende oldu ona miras dusuyormu >
Evlatlığa, onu evlat edinen öz olmayan babasından miras düşmez.
Kendi öz anne ve babasından miras alabilir.


Kayıtsız Üye
benim eşim 2 günlükken öz anası ve öz babası tarafından hastanede resmi evrakta sahtecilik yaparak çocuğu üzerlerine geçirmiş eşim 23 yaşın dayken öz bildiği üvey babasını kaybetti babasının acısını çekerken 12 gün sonra eve bir posta gelir ve şöyle yazar anne bildiği kadın ve hala bildiği amca bildiği kişiler tarafından bu kız bizim kızımız deyil onun asıl anası ve babası bunlar babası bildiği kişi nin mirasından çıkarılıp soybağı davasının açılmasını aksi taktirde babası bildiği kişinin ter bin metre kara olan arazilerin ve buna benzer ev araba gibi malların kısa kalması sonucunda maddi zarara uğratılmış oluruz diye mahkemelere koşarak şikayette bulunmuşlar nasıl oluyorda yollardan berli o kız size anda hala ana bana dede diyor sonra kızım babası ölüyor kör gmzünümü açmış okutur bu insanlık mı dinimizde böyle bir aldatmaya burada yoktur düpedüz benim eşim kaynana bildiğim kayınpeder bildiğim kişilerin çocuk siz evlerine çocuk olarak para karşılığı alınıp sonrada öküz öldü ortaklık bitdi gibisine.sokağa atılmaya çalışılıyor .eşim bu olaylar karşısında çok ama çok çiddi.birşekilde tıramba yaşıyor ve şu an eşim tam 3 yıldan berli şişko terapi antideprasyon bağlarıyla yaşıyor dikkat geçirmesi an meselesi ben işteyken çocuğumuza zarar verebilir kendisine zarar dede bilir şu an hayattan bir beklentisi yokmuşgibi yaşıyor ana bildikleri karabağ bildikleri de yanıma gelmediği gibi birde daha açıp öz anan bu klar biz senin hiçbirşeyiniz diyorlar ve bu insanlıktan patlamamış dinden imandan da ayrılmayan bu şahsiyetleri allâh biliyor bu dünyada olmasada öteki dünyada hesabını verecekler oyüzden dirki.ona buna müslüman olan bu zihniyetler ken di lerimin çocuğu olmadığı halde ve evlat edinmenin.yasak ve günah olduğunu bilmedenmi başkasının çocuğuna kendisine anne ve baba dedirtip yıllarca bu filmi oynatmışlar allâh onlara ne analık.ne.de.babalık nasip etmemiştir oysaki bu çocuk yıllardır anne bana dahil onları öz anne bilmiştir ergün köroğlu adanadan

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Kürtlerin Devleti olmayacağını söylemiştir doğruluğu var mıdır?

köroğlu
benim eşim 2 günlükken öz anası ve öz babası tarafından muzaffer madras ve arife madras.a üvey olarak verilmiştir ama bu üveylik resmi olarak yapılmamış fiili yollardan gerçekmiş gibi yani anası arife babası muzaffer olarak direk kayıt yapılmıştır nüfus müdürlüğünde adana da eşimin baba bildiği kişi hakka yürümüştür eşim 21 yaşındayken ve eşim babasının acısını yaşarken akrabağ bildiği amcası halaları ve baba annesi anası eşime dava açmışlar ve bu kişiler bu anlatacağım olayları gerçekleştirmek şartıyla mahkeme kapılarına koşup aman savcı bey bu kız bizim soy bağımızdan değil yengemin ve abimin hiç çoçukları olmamıştır nufusmüdürlüğüne sahte evrakla nufuslarına almışlardır benim abimin yüzlerce dönüm arazisi arabası parası evi vardır bu 21 yıllık yalanı sizlere ihbar ediyorum bu kızın asıl anası babası şunlardır benim abim ve yengemin kızı değildir yengeminde haberi var bu şikayetimi lütfen dinleyin yoksa bizler çok madur olacağız abimin mallarını bu kız üstlenecektir mirasçılık belgesin de terekeden 4/3 bu kıza kalacaktır ne olur biran önce bu kızın hakkında dava acılsın bukız bizim yiğenimiz değildir annesi bildiği gengem nenesi bildiği annem halası bildiği ablam bu kızın soy bağından düşmesini aksi takdirde bizlerin eline abimin mirası gecmeyecektir diye ifadeler vermişlerdir bu insanlar mal mürk peşine düşmüşlerdir eşim de evde babasının yasını tutuyor hiçbirşeyden haberi yok eşimin öz bildiği babası ölmüş aeadan 3 gün geçmemişdirki bu insanlar eşimi mahkemeye vermişler eşim evde ben işletim çalışıyorum akşam eve geldim.eşim ağlıyor.ve neyaptığını bilmiyordu hastaneye götürdüm tıravma geçiriyor dediler psikoloğa sevk ettiler eşim 3 yıldır antideprasyon hapları kullanıyor ve yaptığını da bilmiyor umutsuz viran bir şekilde yaşıyor suçlu mu eşim öz ana öz baba bildiği kişilerin üvey olduğunu öğrendiği günden berli yaşayan ölü gibi adalet varmı acaba .

Okudunuz mu?  Ölen çocuğa telkin verilir mi? Bebeklere telkin verilir mi?

Kayıtsız Üye
Müslümanlar için tek kaynak vardır o da Kuran-ı Kerim dir. Peygamber Efendimizden hadisler ise Kuran-ı Kerime ters değildir.
Şimdi birileri medeni hukuktan bahsetmiş. Medeni hukukun dediği önemli değildir. İslam hukununu bırakıp medeni hukuku takanlar kafirliğe doğru yola çıkmış demektir. Allah (c c) emirleri kesindir. Üzerinde tartışma yapılamaz.
Evlatlığın miras hakkı İslam da yoktur. Ahzap suresinde evlatlık olarak aldıklarımızın öz evlat olmayacağını belirtmiştir. Mirasla ilgili ayetlerde de evlatlığa miras kalacağı bildirilmemiştir. Tabi ölmeden önce hibe ettiyse o başka. Fakirlikten korkmayın Allah (c.c) dan korkun. Öldüğümüzde tek götüreceğimiz şey amellerimiz.

Okudunuz mu?  Çocuğum uyumayı reddediyor

üvey annenin mirası kime kalır, soyadım başka annemden miras kalırmı, üvey anne ölürse miras kime kalır

Bu kategoride yer alan Ebced hesabı nedir,nasıl yapılır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen kişinin üvey evladı ve miras konusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.