Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Niyet edip yapmamak

Niyet edip yapmamak

Desert Rose
SORU: Efendim camiye namaza veya evde herhangi farz veya sünnet, mesela teravih namazını kılmaya niyet edip kılamayınca niyetten dolayı namaz kılınmış gibi sevap olur mu ya da kılınmadığından dolayı borç – vebal olur mu?
CEVAP: Bir mü’min, bir ibadete niyet ettikten sonra, o ibadeti ondan düşürecek tarzda bir engelle karşılaşması halinde o ibadeti eda etmiş gibi bir sevap alır. Ancak niyet etmek, bir işi yapmayı hayal etmek değildir. Ciddi bir karara ve işi yapmaya hazır olmaya niyet diyebiliriz. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Sela verilmesi - Sala nedir? Sela konusunda Diyanet Fetvası

Nureddin Yıldız


Cevap: Niyet edip yapmamak

AKBİLE
niyet etmek ibadeti yapmaya karar vermek ve başvurmaktır fakat vazgeçildiği anda ibadeti yapmakta hayal olur bunun günahı yoktur ama yapılırsa daha sevap olacakltır


Yorum: Niyet edip yapmamak

Sengyl
HOCAM ben dersten geçince sevinçten ilk gün oruç tutucan dedim. Şuan adetim 5 6 gün sürüyor ilk oruç gününe kadar biterse niyet edebilir miyim? Yoksa 10 gün geçmesi mi gerekir? Ve ben niyetimi gerçekleştirmediğim için günaha girer miyim

Okudunuz mu?  Dolgu Diş Gusle Engel Midir?

Yorum: Niyet edip yapmamak

mum
< ilk gün oruç tutucan dedim >
ilk günden kasıt Ramazan ayı ise böyle adak olmaz, çünkü ramazan ayı orucunu tutmak farz olduğu için zaten tutmak zorundasınız.
Şayet ramazan ayı dışında ise, adetiniz bitsin hatta ramazan ayı bitsin sonra tutun

Okudunuz mu?  Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

bir şeye niyet edip yapmamak, bir seye niyet edip yapmamak

Bu kategoride yer alan Alkollü ağız gargarası caiz mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Niyet edip yapmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.