Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Alkollü ağız gargarası caiz mi ?

Alkollü ağız gargarası caiz mi ?

mum
Alkollü ilaç kullanmak caiz mi?

Alkol içerikli gargara kullanmak caizdir, içmemek şartıyla dini sakıncası olmaz.


Cevap: Alkollü ağız gargarası caiz mi ?

ASUDE
alkolün sağlık sektöründe sıkça kullanıldığı bilinmektedir bu alanda ilaçlarda kullanılması dinen sorun oluşturmamaktadır aslı sorun doğrudan içmekle başka niyetlerde dir

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre hayvan kesiminde besmele farz değil midir? Yurt dışında et alırk

Sağlık ürünleri

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam
Ben dişimden tedavi görüyorum. Ve doktorum diş sağlığım için listerine adlı bir ürünü kullanmam gerektiğini söylüyor . Namazlarımı kılıyorum elhamdülillah bugün abim bana listerinein içinde alkol bulunduğunu söyledi ben bilmiyordum . Napmam gerekit internetten biraz araştırdım . Ne niyetle kullanırsan günahı ona göredir diyenlerde var . Kafam karışık ?

Okudunuz mu?  Siyah nokta sıkmak abdesti bozar mı?

Yorum: Alkollü ağız gargarası caiz mi ?

arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. Üst kısımdaki cevabımızda hocamızın da ifade ettiği gibi, ilaç olarak kullanılan bu tür ilaçların içilmemesi şartıyla kullanılması caizdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba.. Ben doktor tavsiyesi olmaksızın listerine kullanıyorum ve içerisinde alkol olduğunu öğrendim. . Sizce caiz midir??

Okudunuz mu?  İçki içen cennete girer mi?

Hoca
Alkollü gargara listerine kullanmak caizdir lakin boğaza geçirmemeye çalışın ve gargaradan sonra ağzınızı yıkayın


Kayıtsız Üye
Selamlar,
Ben bir gün çok kötüydüm. Ateşimi ölçtüğümüzde 39 gibi bir şeydi. 40’ta falan havale geçirme riski var bildiğim kadarıyla. Başım falan da çok kötüydü. Çok halsiz falandım. Hastanaye çok yakın değildik. Ben de havale riskinden korktuğum için ilaç içtim. Şurup. İçinde alkol olma riski de var. Ama cidden çok kötü hissediyordum. Ölüceğimi falan düşündüm. Biraz saçma gibi gelebilir özür dilerim. Ama bu durumda yaptığım çok mu günah? Öyle her zaman ağrı kesici içmem doktor reçetesi yok diye. İçinde haram bir madde olabilir diye. Ama bu sırada ölüceğimi falan düşündüm. Çok kötüydüm. Ama şimdi de düşünüyorum. Çok mu günah işledim? Lütfen cevaplar mısınız?
İyi günler…

Okudunuz mu?  İnternet te abdestsiz olarak Kuran okuyabilirmiyiz

ACİLSERVİS
Hala öyle hasta olduğunu sanmıyorum. Kendine geldiğine göre içtiğin ilacın ismine bakabilirsin ve içeriğinin ne olduğunu %kaçı alkol olduğunu vs.. öğrenebilirsin.


alkollü gargara caiz mi, listerine kullanmak günah mı, listerine haram mı

Bu kategoride yer alan Diş teli gusle mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkollü ağız gargarası caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.