Anasayfa
21 Nisan 2022, 1:53
missa2
Abone

Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek

Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,
Hocam bugün adetim bitti sanıp gusül abdesti aldım fakat bir kaç saat sonra yine kahverengi akıntı gelmeye başladı. Yarın da kaza orucumu tutmak istiyordum fakat bugün tekrar yıkanma imkanım yok. Sorum şu ; ben geceden oruca niyet edip yarın erkenden kalkıp gusül abdesti alıp kaza orucumu tutabilir miyim ? Tutabilirsem de saat kaça kadar gusletme imkanım var ? Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Yorum: Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek

mum
Adet bitimi gelen beyaz şeffaf akıntıyı görmüşseniz sonra gelen kahverengi de olsa akıntıya aldırmayın.
İmsaktan önce adet biter diyorsanız gusül alın ve orucunuzu tutun.


Yorum: Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek

Kayıtsız Üye
Hocam üç gündür üst üste gusül abdesti alıyorum tam oruç tutacağım derken bu sabah da rüyamda kendimi mast yaparak görüyordum ve uyandığımda bir tuhaf hissettim kendimi gerçekten yapmış gibi ama ıslaklık yoktu sadece çok az nem vardı buna da gusül gerekir miydi ? Ben aldırmayıp orucumu tuttum ve bolca dua ettim ve ayetler okudum, tövbeler ettim. Bir yandan da ya cünüp olmuşsam diyorum rüyamda ve okuduğum ayetler de cünüplük yüzünden günah/haram olduysa ? Yemin ederim dün gece tahmin ettim böyle olacağını derler ya neden korkarsan o başına gelir öyle oldu 🙁
Şimdi yaptığım her şey boşa mı gitti hatta üstüne günah mı kazandım ? 🙁

Okudunuz mu?  Küçükken yapılan hatalar

Yorum: Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek

ACİLSERVİS
Rüyalanmak oruca engel değil. Orucunu tutmaya başlarsın rüyalanırsan kalkınca gusül alıp orucuna devam edersin. Veya namazları kaçırmadan oruca cenabet başlayıp niyetten sonra gusül alırsın.
Meni veya mezi konuları forumda çokça var hangisi nedir öğren kendin çözeceksin.

Okudunuz mu?  Kuran alfabesinde r harfi nerelerde ince nerelerde kalın okunur

Kayıtsız Üye
Adetimin 4.gunu ben doğum kontrol hapı kullanıyorum kullanmadan önce 12_13 gün hastalanıyor dum 7_8 aydır hap kullanıyorum her ay adetim azaldı her ay pazartesi başlıyor ve geçen ay Perşembe bitti yine öyle olur sandım niyet etmedim ama sanırım Çarşamba bitti henüz bir şey yemedim(saat 10:30) oldu ne yapmalıyım.bu arada gece uyandığımda ya bu ay Çarşamba biterse diye aklıma geldi ama emin olamadım niyet etmedim.ne yapmalıyım acil cevap.

Okudunuz mu?  Allahümme inna nesteinüke anlamı

mum
Acil cevap istiyorsunuz ama bu hapları kulanan kadınların düzeni bozuluyor ve biz de ne cevap vereceğimizi şaşırıyoruz.
Tavsiyem adet günlerinize uyun


adet bitiminde oruca niyet, adet bitimi sabahi oruca niyet, adetli bayanın gusül almadan oruca niyet etmesi

Bu kategoride yer alan Şafii bir kimse hanefi bir imamın arkasında hanefiler gibi vitir ve teravih kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geceden oruca adetliyken niyet edip sabah gusletmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.