Anasayfa
27 Ağustos 2023, 23:17
missa04
Abone

Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Kayıtsız Üye
Ölmek için dua etmek hemen ölüp yokolmak için bir dua varmı.bir hadis varmı.intihar eden komple cehennemlikmi??


Yorum: Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Hoca
Ölümü temenni eden sahabeye Efendimizin dua tavsiyesi

Allahın Rasulu (sav) şöyle buyuruyor: “Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: ‘Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al.’ ” (Buhari, Merda, 19)

————————-

İntihar eden cehennemdedir (Hadislerle intihar)

“Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir.” (Buhâri, Cenâiz, 84).

“(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur).” (Buhârî, Cenâiz 84).

“Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse, cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker.”
(Müslim, Iman, 175; Tirmizi, Tıb, 7; Nesâî, Cenâiz, 68).


çok kin duyduğun ve ahlakı bozuk bir insanın ölmesi için dua etmek günahmıdır

Kayıtsız Üye
birinin ölümünü istemek ve onun için dua etmek günahmıdır bu kişi müslüman ancak başka birkişinin eşine göz koyan pisliğin tekidir bu insana ölüm dışında başka ne istenebilir lütfen yardımcı olurmusunuz..


Cevap: Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Galus
insanın can, mal ,beden, namus ve aklı koruma altındadırlar,bu saydığım şeylere kast edenlerin ölümü caizdir.

müslümanın müslümana beddua etmesi doğru değildir.eğer inançsızsa ve çok ileriye gitmişse evet ölmesi istenilebilir.


Kayıtsız Üye
AllaH (C.C) sizden razı olsun kardeşlerim Allah’ım! Yaşamak benim için hayırlı ise beni yaşat, ölmek benim için hayırlı olacaksa benim ruhumu al bu duayı sizin sayenizde öğrendim ve cokca edeceğim


Kayıtsız Üye
eskiden ölmek istiyorudum ama şimdi alahın beni öldürmesini bekliceğim


Kayıtsız Üye
Arkadaslar yardim lutven Allahim canimi alsin bn bikdim en swvdigim babami.kaybetdim ve simdi hersey degisti herkez bana ters davraniyor.nisanlim beni istiyordu simdi benden nefret kapiyor ben.sadece babamin yaninda olmak istiyorum yemin ediorun Allah’a yalvariyorum canimi alsin.uyuyana kadar hep tekrarliyorum lutven nasıl yalvarmam gerekiyor ki.kurtulim bu yalan dunyada ben babamin yaninda olmak istiyorum Allahim lutven al canimi melek gibi babamin caninj nie.aldin benimkisini alsaydin bu bu dunya için bir melek gibi insandi.herseyimiz degisti nisanlim benimherseyimdi oda beni istemiyor yardimmm lutven

Okudunuz mu?  İslamda isyan nedir?

Galus

Ölümü isterken bundan eminmisiniz yani ameliniz buna tamammı yada şöyle diyelim ölmek için hazırmısın dua edeceksende Allahım ölümüm benim için hayırlı ise beni öldür diye dua edilir .

Bu dünyada herkez fanidir ölümlü dünyadır bunu bilmeniz ve buna kesin kes inanmalısınız sende bende oda kralda fakirde herkez ölecek ve son bulacak Allah’a isyan etmekle asla bir şey kazanamaz ve zamanı eskiye çeviremezsin önemli olan bundan sonra Allah’a iyi bir kul ve eskilrden ders ve öğüt çıkarmandır. her şeyde bir hayır vardır , Allah sana sabır versin.


theburak
Benim de babam vefat etti hemde daha gençti ve ben o zamanlar 17 yaşındaydım..Daha sonrasında evlendim, 2 sene dolmadan eşim bir kavga sonucu evi bıraktı gitti ve gelmemek için direniyor. İşlerim çok ters gidiyordu, bir sürü borcum daha hala var. Birkaç yerden de icralık oldum. Ama ölümü hiç düşünmedim. Her sabah besmeleyle işime gidiyorum çok şükür bu aralar işlerim de açıldı. Kısacası ölümü istemek bence acizlik. İnsan mücadele etmeli ve sabretmelidir. Zaten dinine bağlı bir insan başına ne gelirse gelsin ölümü istemez, sabreder. Şunu unutma dünyada tek sen değilin, senden daha kötü olaylar başına gelmiş insanlar var. Bunları düşün, haline şükret. İbadet ediyorsan zaten bunların hiçbirisi kalmaz. Selametle..


Snowdrop
ALLAH yardımcınız olsun size kolaylık,sabır versin.intihar etmek doğru degil.ALLAHIN VERDİĞİ CANI HİÇ BİRİMİZİN ALMAYA HAKKI YOk.
(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]

(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, “Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!” desin!) [Buhari] Sabırlı olun.Allaha sığının ibadet etmiyorsanız ibadete başlayın.Kendiniz için yeni bir sayfa açın..hadisde değildiği gibi Dayanamayan, “Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!” diye dua edin.İnşAllah Allah sıkıntılarınızı giderir size yaşama sevinci verir.AMİN.


Kayıtsız Üye
Kardeş sen bir psikoloğa git senin durum vahim geçer ama, neler geçip gitmedi ki Rabbimden hayırlısını iste tefekkür et sabret sıkıntılara elbet geçer.

Okudunuz mu?  Dudağım patladı nasıl abdest alırım

Kayıtsız Üye
bende ölmek için dua ediyorum üniversiteyi bitiremedim bırakmak zorunda kaldım 1 yıldır da işsizim hiç bir işim rast gitmiyor hangi işe girmeye kalksam bir aksilik çıkıyor ama sürekli dua ediyorum artık dayanamayacak duruma geldim benim için dua edin dostlar


Kayıtsız Üye
İMAM GAZALİ Ölüm ve Ötesi çok kaliteli bir kitap benim namaza başlamama kötü alışkanlıkları bırakmama ve daha bir çok güzel huy kazanmama vesile oldu herkese tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
arkadaşlar dua istiyorum.. lütfen.. Allah cc rızası için dua istiyorum 🙁 ümitsizliğimi bastıramıyorum 🙁


Kayıtsız Üye
Ben ölmeyi istiyorum çünkü artık hiç huzurum yok aslında 14 yaşındayım. Düşünüyorum ki eğer ben ölürsem belki ailem bir fatiha okur çünkü hep bana diyorlar ki Allah canını alsın!! Ben ölümü istemiyeyim de kim istesin? Hiç biri benimle ilgilenmiyor hep erkek kardesimle ilgileniyorlar


Kayıtsız Üye
Şu 7-8 aydır ölmeyi çok istiyorum. Çok büyük günah işledim birisine çok güvendim beni ortada bıraktı kimsenin yüzüne bakamıyorum tövbe de ettim ama ölmek istiyorum. Bir kez de intihar ettim ama hiçbir şey olmadı dayanamıyorum her günüm işkence. O insan bana geri de dönmüyor. Ben ne yapacağım çevremde kimsem de kalmadı. Ölmek için nasıl dua etmeliyim.


Kayıtsız Üye
ölmek bir kaçıştır . kaçıcak kadar korkaksan .kimse seni durduramaz. oturup yeniden düşünmeni tavsiye ediyorum


Kayıtsız Üye
Allahım sen herşeyi hakkıyla bilensin. bildiklerimden ve bilmediklerim dolayı beni muaheze etme. bacaklarım ve belim bu yükü taşıyabilecek güçte değil. sen daha iyi bilirsin ya beni bu yükten halas etmeni niyaz ederim ilahi.


Kayıtsız Üye
Allah’ım yaşamak benim için Hayırlıysa beni yaşat ama ölmek benim için Hayırlıysa ruhumu al… Artık sürekli kullanacam bu cümleyi çünkü bende ölmeyi çok istiyorum..


burak36
bende ölmek istiyorum ne kadar Allahtan canımı al desemde olmuyor bıktım bu hayattan


alara
Ölmek istiyorum ama Allah’ın var olduğuna da inanıyorum. İntihar etmeye kalktım ama ölmedim. daha sonra uzun bir süre sonra tevbe ettim. Allahın canımı almasını bekliyorum 1 kere intihar ettim ve daha sonra tevbe ettim yine de günah sayılır mı ?


Sevilmeyen
Bende artık ölmek istiyorum kendimden nefret ediyorum herkese karşı iyi davranmaya çalışıyorum ama onlar ise beni kötü sanıyor ben artık ölmek istiyorum :(((( Ailem beni kötü biliyor ne yapsam kızıyorlar ve hiç arkadaşım yok hepsi bnden uzak duruyor ama ben yinede onlara bir şey olcak diye korkuyorum hatta onlara olmasın bana olsun diyorum ama hiç kimse beni sevmiyor ölmek istiyorum!

Okudunuz mu?  Hz.Ömer (ra) menkıbeleri

Kayıtsız Üye
ölümü uzun zamandır çok istemiştim. ölüm duası ettim. burdaki yazıyı okuyunca bilmediğimden pişmanlık duydum. ölmemi bekliyordum. bıktım hayattan. işitme engellilere bu dünyada iş yok !

bıktım dayanamadım yoruldum artık.


beyzanur
hiç kimsem yok demicem ailem var evet ama ölmek istiyorum bu hayattan çok yoruldum kimse beni anlamak istemiyor arkadaş cevrem bile yok acizim kendimi acı çekerek ölmek istiyorum keşke #ozgecanaslan# yerinde ben olsaydım şuan bu gozyaslarini dokmezdim


Kayıtsız Üye
Grcktn hayattan yoruldum olmek istyorum kimsem yok

bende bıktım bu hayattan ölmek istiyorum :(((( hayatın yükünü kaldıramıyorum sanki lanetlenmiş gibi hissediyorum kendimi bütün dertler bende :((


Kayıtsız Üye
Peygamberimiz (s.a.v) dahi ”keşke Muhammedin rabbi Muhammedi yaratmasaydı” kelamını etmiş. Kısacası var olmak çok büyük bir zahmetin ve yükün altına girmek demektir.
Nitekim Allah da bir ayetinde diyor ki: ”Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.”
Sonuç olarak sonumuz hayrolsun :((


Gsn
Arkâdaslar ben hayattan bıktım ne babam beni seviyor ne annem ne kardeşlerim herkes benim kötülüğünü istiyor ama ben de annem den babamdan nefret ediyorum Allahım ya benim canımı al ya onların canını al da ya ben kurtulalım onlardan ya onlar benden kurtulsun kaç defa alkolle ilaç kullandım ama kahretsinki bir defa kustum bişey olmadı bir defada beni seven biri yetişti Allahım dayanacak gücüm kalmadı al bu canımı ya rabbim


Kayıtsız Üye
Ben sınavdan 73 aldım diye ablam babama söylemiş akşam gelince beni dövücek. Bu nedenle 1000 defa canım yansın istemiyor. O yüzden ölmeye karar verdim


Kayıtsız Üye
Allahın isimlerini oku ve sana sabır vermesini dile ve içindeki üzüntüyü bertaraf etmesini dile email husna nin her biri farklı anlam taşır anlamlarını öğren ve bu isimlerle dua et…Ölümün de hayırlısı dile ..yaşamında da sabır dile..


Kayıtsız Üye
Esmaul husna oku ve anlamlarını öğren ve dua et sabır dile seni üzen üzüntüyü bertaraf etmesini niyaz et Yüce ALLAHTan

Okudunuz mu?  Buhari / Muslim 'de uydurma Hadis(ler) var mıdır ?

Kayıtsız Üye
Herşeyini kaybetmiş bir insanın ölümü istemesi hakkı olamazmı … Ne yapsın bir parça merhamet bulamadıysa … Hiç bir duası kabul olmadıysa … Hemen hazırsınız deyilmi ona kötü demeye … Kime neyi anlatıyorsun ki hep derlerki … Sahabenin çektiği zorluklar … Şimdi bu zamanda daha Zor şartlarda yaşıyan var Allah asıl onlara yardım etsin


Kayıtsız Üye
bende size bir şey sorabilirmiyim hocam benim bir yengem var hep istanbulda annesi var ep orauyagiderler beni ardında istemezler bende gicem istanbula derim dedem var orda derim bana der sendebiz iç istanbula gidemeycezmi der bende isterim dedem var orda deyin gitmek ne yapıp ta onlarla istanbula gidebilirim hocam bana bir duva yaz istanbula beni götürmeleri için


Kayıtsız Üye
en ıyısını yapıyorsun ben öyle hadi aşık oldum hadi ayrıldık öldür bnei diyenlerden hiç olmadım rabbime şükür benim derdim çok trajikti ama şunu unutma ALLAH kimseye taşımayacagından fazla yük yüzlemez biliiyorum sen şimdi diyceksin ki dayanamıyorum bnde öyle omuzlarım yerde sürüne sürüne taşıyorum bu yükü ama şunu sölim herkezden vazgeç bir tek O’ndan vazgeçme sen ölmek istiyosan Allahım hakkımda haıyrlı et de al canımı de O hayırlı ederse canını zaten alır


Kayıtsız Üye
Haşlanmış yumurtayı elinle soyamiyosun bide intihar edip ebedi cehenneme ne asil gireceksin yapma!!! Ateşe dayanamassın


Kayıtsız Üye
Yapma kardeş İSLAMA yonel eminim bunların hepsini unutacaksin.isyan etme geçer bu günler


Kayıtsız Üye
Artık bende dayanamıyorum herşey uzerime geliyor annem babam bile tek sevdiğim sevgilim için yaşamaya gayret ediyorum ama artık dayanamıyorum yalvaririm Allahım lütfen al artık canımı


Kayıtsız Üye
Dayanamiyom artık herkes , herşey uzerime geliyor artık yaşamak istemiyorum Allahım lütfen yalvaririm sana su cuma günü yüzü suyu hurmetine lütfen al canımı yaşamak istemiyorum artık


Kayıtsız Üye
Hiçbirşey yapmak istemiyorum kimseyi görmek istemiyorum dindar bir insan olduğumu düşünüyordum ama değilmişim ölmeyi istiyorum beceriksiz işe yaramaz bir insanım bana yardım edin uyuyamıyorum ama yataktan da kalkamıyorum ve hamileyim de ne yapıcam bilmiyorum lütfen çare arıyorum çok güçsüzüm hiçbirşeyi yapacak gücüm yok


Kayıtsız Üye
Ben ölmek istiyorum annem babam kardeşlerim bana inanmıyolar ne kadar ölmek istesemde ALLAH u teala beni öldürmesini istesemde ölmüyorum artık bıktım kardeşlerim bana küs hepsi yeter artık dayanamıyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar,öncelikle ölmek isteyen intihar etmeyi düşünen arkadaşlara şunu söyleyeyim ki bu dünya imtihan dünyası..Her kötü günün ardında güzel günler vardır yeter ki sabırlı olup mücadele etmesini bilelim.Ayrıca zor durumda olan arkadaşlar için öncelikle bir psikoloğa gitmelerini öneririm sonuçta bir uzmandan yardım almak gerekir.Ayrıca intihar etmek Allah’a karşı gelmektir.Allah’ın verdiği canı ancak o alır.Hayat güzel yeter ki aklımızı kullanıp nefsimize hakim olmasını bilelim.Allah her zaman aklını kullanıp tevekkül eden insanları sever.Yüce Rabbim sizinle olsun…

Okudunuz mu?  Geceleri istemeyen rüyalar görmemek için ne yapılmalıdır?

Kayıtsız Üye
Gökten zembinle bize bir şey gelmez, kuru dua olmaz, bence bunlar eksik çevrilmiştir…. ölüm kurtuluştur çoğu zaman


Kayıtsız Üye
Kardeşim Allahtan ümidini kesme ona yönel şüphe yok ki o bize bizden daha yakın dua edenin duasına cevap verir


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben yaşama umudumu falan bitirmedim ama bu dünya zor bir dünya ve bugün bir kadın hakkımda ağır konuştu kalbim çok kırıldı ben gelecekte tekrar böyle acıları hissetmek istemiyorum hızlıca ölüp inşAllah cennette sorunsuz bir hayat yaşamak istiyorum


Kayıtsız Üye
Annem komşunun ağzına bakıp gelip ben le kardesimle babamla kavga eder
Her dakka her saniye komşusu Nurcan hep anne mi dolduruyor bizim hakkımızda kötü şeyler diyor biz bıktık artık yaşamaktan Nurcan in 1 kızı 1 oglu var onlar annem e bir şey derse annem Altan alıyor ama Nurcan a bn bir şey dersem hep azalıyor hakkımda yalan atıyor bn napalıyim lütfen cevap verin beni herkes sever beni okulda ki tüm öğretmenler sever ama annem sevmiyor
Yüce Yarabbim inşAllah Nurcan cehennem in kaynar dibinde cayır cayır yanar o kadar bıktım
Bn napmaliyim lütfen ama lütfen cevap verin


Kayıtsız Üye
Evlilik hariç Aşağıda yazılanların2004 yılında sahiptim ama iflas etmemizle hersey degisti, ortalama 12 yıldır bu isleri düzeltmek istiyorum ama olmuyor.
Eskiden ilmim çok güçlüydü, tüm ibadetlerimi yapmaya çalışır, iyilik yapardım tek beklentim, Allah razı olsun demeleriydi. Kul Hakkı’nda korkar, helal kazanmak için uğraşır dururdum. Yani kısaca gerçekten Allah ve ahiret için çalışırdım… Ama artık öyle Bi Zaman geliyor Kı herşeyden nefret ediyorsun, hiç bir şeyim yok, dostlar varsa olum için dua verirseniz, Sevinirim, yas olmus 34 hiç cikar yolum yok… Müthiş bir derecede ayetleri yalanlama, Allah tanımama, isyan ve kufur cikti benden.Cok büyük kelimeler konuşuyorum, Allah la arkadaşım mis gibi konuşuyorumvs vs iste .. Ölum benim için daha hayırlı, kime danışabilirim.

Okudunuz mu?  İmamlar Kur'an kursu dersi için ek ücret alıyor mu?

Yakışıklik. Yok. Aklım. Yok Arabam. Yok. Ümidim. Yok
Evim. Yok. Şansım. Yok
Huzurum. Yok. Kaderim. Yok
Mutluluk. Yok. Saadetim. Yok Akrabalarım. Yok. Ahiretim. Yok
Çocuğum. Yok. Arkadaşlarım. Yok
Eşim. Yok. Çevrem. Yok
İşim. Yok. Umudum. Yok
Sermayem. Yok. Beklentim. Yok
Dükkanım. Yok. Saçım. Yok
Babam. Yok. İlmim. Yok
Mirasım. Yok. Dinim. Yok
Zekam Yok. Çalışkanlık Yok
Zenginlik. Yok. Sevgilim. Yok
İbadetim. Yok. Zekatım Yok
Kariyerim. Yok. Kira gelirim. Yok
Dualarım. Yok.


Kayıtsız Üye
Bende biktim yemin ediyorum ölmek istiyorum is bulamiorum DİE edemedikleri laf kalmior Allah’a yalvariorum canimi al diye


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben ölmek için Allah’a yalvarıyorum ben 12 yaşındayım ve ben ölürsem herkez rahat eder ablam var bir tane o beni hiç sevmiyo başkasının kardeşlerini daha çok seviyor ve benim bu durumda canım çook acıtıyor ben olmazsam evde hem bir boğaz eksilir hemde ablam mutlu olur zaten ablam kendi yemek yiyo telefonla konuşuyo sanki ben evde yok muşum gibi hep böyle istemeyerek ablami kızdirdıgımda ben onun gözüne batıyormuşum öyle diyor lütfen ölmek için bildiniz dua falan varsa yazın


Kayıtsız Üye
ya bu hayattan çom bıktım herkes çom kötü ölmek istiyorum daha, on üç yaşındayım çok kötüyüm Allahım benim yaşamam hayırlıysa beni yaşat benim ölmem hayırlıysa ruhumu al yarabbi Allahım benim gibilere dert derman versin inşAllah amin. selametle 


Kayıtsız Üye
bende hergün ölmek için dua ediyorum çok çaresizler içerisindeyim ne yapacağımı bilemiyorum


Kayıtsız Üye
kendinizi öldürmeyin cehenneme girersiniz.


Kayıtsız Üye
Ben bazen sıkıntı içinde kaliyorum ama olmek istiyorum.Dua esiyodum simdi gunah oldugunu bildim simdi artik etmem ALLAH affetsin beni


Kayıtsız Üye
Ben çok zor durumdayım nissnlimla hep kavga ediyoruz ailelerimiz hep araya girio ve ben hep haksiz çıkıyorum ustunede dayak yiyorum çok kotu bir hayatım var vr ben ölmek istiyorum lütfen yardım edin lütfen ben nie bu durumdayım nisanlim artik ailemle bana kufur edicek nerdeyse her iki tarafta birbirinin gözünün önünde kararmış.


Kayıtsız Üye
ödevimi yapamadım ve hocama yalan söyledim yalanımı düzeltemiyorum ve ortaya çıkacak ne yapmalıyım


Selam2
Tüm yalanlar yatsıya kadardır. Buradaki yatsı er veya geç herhangi bir yatsı olabilir ama gizli kalmaz. Bugün hafta sonu ve ödevini yapacak zamanın var. Yapılamayacak bir şeyse yarın beklemeden özür dilersin.

Okudunuz mu?  İmam kendi tekbirinden sonra harekete geciyor veya rüku ve secdeye gidiyor

Kayıtsız Üye
Ölmek çare değil bende öleyim düşündüm ama öbür dünyadaki amelim.iyimisin öleyim amelim düzeltecek nezaman Rabbim alırsa ozaman alır


Kayıtsız Üye
Ölmek isteyenler organlarınız itinayla alınır. 500milyar karşılığında daha ne istiyoruz ölmeden önce arayınız öldükten sonra malesef prosedür böyle sayın cehennem adaylarımız.


H=M
Eşimle anlaşmazlıklar yaşıyoruz ve eşim boşanmak istiyor. Ben onu çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum. Tek bir yol var o da Allah ımın canımı alması. Çok acı çekiyor eşim benle iken ağlıyor ruhu acı çekiyor ve ben de buna katlanamıyorum. Onun benim yüzümden acı çektiğini görmek beni kahrediyor. Ölümden başka bir sey de beni ondan ayıramaz. Rabbimin canımı almasını istiyorum nasıl dua etmeliyim


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kardeşler ben çok kötüyüm inanın ölmek istiyorum eşimle aram çok kotu eşimin annesi ve ablasıyla kavga ettik babam ve ben eşim onların sözünden çıkmayan birisi bende sinir oldum kavga ettim çocuk yaparken bile size sorcak dedim alındılar babam da bırakın çocukları dedi vay efendim sonrası çorap söküğü gibi geldi düğünden beri biriktirdikleri söylediler bana bende aradan zaman geçti helallik almaya gittim kuś kalamuyorum çünkü beni evden kovdu bu eve daha girme kapımız sana kapalı falan dedi annesi ablasıda sosyal medyada benim hakkımda birşeyler yazmis ben sonradan gördüm neyse aradan 5 ay geçti hala konuşmuyorlar eşimle bu yuDen kavga ediyoruz ne olur ne yapmam lazım yardım edin ölümü düşünüyorum ufak bir bebeğim var ona üzülüyorum onlarda anne diyormuş evde dede hala amca diyor iki arada kaldı huyu suyu degisiyor


Not Insan
Arkadaşlar gerçekten bu hayatta hiç eğlenmedim, hiç istediğim şeyler olmadı ve hayat yüzüme hiç gülmedi. Sizden tek isteğim var. Şehit olmam için bana dua etmeniz.


elif kaya
tabiki de kötü bir şey birinin karısına göz dikmek cehennemde yanıp kül olmaktır


Mtnbkc
Yavrum çok küçüksün sakın boyle şeyler düsünme. Geleceğin çok güzel olacak


Kayıtsız Üye
Arkadaşım ile ve annemle hep kavga ediyoruz haklı iken haksız oluyorum her gece ölmek için dua ediyorum sizce psikologtan yardım almalı mıyım kendimi hep kötü hissediyorum (depresif)


Kayıtsız Üye
ölmeyi değil hayırlısı ne ise Allahtan onu isteyiniz. ibadetlerinizi yaparak ellerinizi açıp Allah’a dua etmek ve sabretmek gerek. hayırlı günler dilerim.

Okudunuz mu?  Kurban bayramı hakkında şiir

Üye
Ona biraz anlat iyk davran bana filan de babam öldü kötüyüm üstüme gelme Nolur filan de olmazsada bırak gitsin Sen üzülme kimse uzmesin seni sağlam karakterli ol Babanada üzülme çoğu kişi yetim oluyor sen dua et Allah karşılığını verir


Kayıtsız Üye
Sevdiğim insanlar eskisi gibi davranmıyor hiç bir şey eskisi gibi güzel değil dilediğim istediğim hiç bir şey olmuyor sürekli baskı içinde yaşıyorum bunu yapmazsan bu olur bunu yaparsan bu olur şunu yapmalısın bunu yapmamalısın hayatı istediğim gibi yaşayamıyorum hiç bir şeye gücüm kalmadı insanlara katlanamıyorum intihar etmeyi kaç kere denedim ama bunun cezasını öbür tarafta çekerim diye vazgeçtim ölmek için dua ediyorum bunun bir günahı var mıdır?


arifselim
Allah’ım eğer ölmek benim için daha hayırlıysa canımı al denilebilir. Bunun dışında ölümü temenni etmek caiz değildir. Hayattaki tüm sıkıntılar, zorluklar ve mutluluklar bizler için bir imtihandır. 1000 sene bile ömrümüz olsa hızlıca gelip geçecek ve Allah’a hesabımızı vereceğiz. Hedefin, gayen ve gayretin daima Allah’ın rızası olsun. Eğer bunu yaparsan Allah sıkıntılarını da giderecek ve içine huzuru verecektir.


Kayıtsız Üye
Artık herseyden bıkmış durumdayım eğer ecelimle ölmezsem kendimi öldürcem kararim kesin o yuzden yalvariyorum Allah a benm canimi al diye bunu daha baska nasıl isteyebilirim Allah tan dua var midir


Kayıtsız Üye
uzun zamandır işsizim eve giderken komşularla konuşmamak için arka yollardan gidiyorum çok zor durum şu mübarek ayda inş doğru yolda olan herkesin duası kabul olur


Kayıtsız Üye
Eğer sebep nisanlin seni sevmiyorsa bu aşk gerçek değildir hayatın sana suncak bir sürü şeyi var babanı ozluyorsun ama bende son yediğim tokata kendimi camdan aşağı atmayı düşündüm kendimi zehirlemeyi kendimi bicaklamayi ama hiç birine cesaret edemedim benide kimse sevmiyor ailem zaten ne zaman sevdiki keske benimde senin gibi çok sevebilecegim ailem olsaydi


Kayıtsız Üye
Ben de bir ara boyleydim. Değmez hiçbisi değmez kendini öldürmeye. Allah en güzel vekildir. Ondan gelen herşeye razı olmaya çalış. Allahim yaşadıklarım ağır ve kötü diyebilirsin ama şunu demeyi unutma. Çok şükür çok teşekkür ederim Allahım iyi ki daha kötüsü olmadı iyi ki beni koruyup kolluyorsun. Şu dünyada insanlar vazgecti benden ama sen hep yanımda oldun Allahım. Beni Kendine dondurdugün, bunu görmeme fark etmeme vesile olduğun için minnettarim sana. Seni seviyorum Allahım de, senden gelen herşeye razıyım.

Okudunuz mu?  Erkek ve bayan kuzenler arası ilişki nasıl olmalı

Mavi peri
Kardeşim neden isyan ediyorsun Allah ilahiyatı kazanma ni nasip etti sana nefes almayada nasip ediyor nasip ettiklerine seviliyorsun da neden nasip etmeyi geciktirdiklerine isyan ediyorsun.unutma ki yüce Allah bir şeyi bekleniyorsa seni sınıyordur isyan etme tövbe et Allah en iyisini bilendir. Unutma en güzel kokan gül dikeni eline batan güldür.


Kayıtsız Üye
ben bizim b.r dükkanımız simit dükkanı bbenimde astımım var babam beni sevmiyor sırf hayatı öğretmek için çabalıyor ama nasıl yapacagını bilmiyor işcidede değilim çıkamam evde döver ama 1 günden 1 gğne karmımızı aç bırakmadı ama ölemk için bbi dua varsa amenna!!!!


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben bu sıkıntıyla ölmüyosam kimse ölmez korkmayın


Kayıtsız Üye
Yaşantımızı başkalarına bağlamayın. Biz bireyiz. Yaşamı veren bunlara dayanma gücünü de veriyor.


Kayıtsız Üye
ALLAH’a yönel imtihan dünyası ALLAH dilerse 2004 den daha iyi durumda olabilirsin Eyyub aleyhisselam’ı Muhammed Mustafa’yı sallalahu aleyhi ve sellem oku yılma pes etme.

bbgbbg
Ah be kardeşim naptın sen.Ne demek cehenneme bile razıyım.Kalk kendine gel.Bu söylemler karamsarlığa itmesin seni.Halbuki Allah(azze ve celle) ne buyuruyor Duha suresinde ;

Kuşluk (Duha) vaktine andolsun
Karanlık çöktüğü zaman geceye andolsun ki
Rabbin seni terketmedi,sana darılmadıda.

 

Rabbin sana küsmedi kardeşim,sana darılmadıda kalk tövbe et.İslamın huzuruna koş yeniden.Bu sefer eski vesveselerininde bırak inşaAllah.Namazım kabul oldu mu acaba diye vesvese geldi mi Allah(azze ve celle) bilir de devam et.Bak Allah’ın(azze ve celle) merhamet dolu bir ayetinde daha ne geçiyor ;
De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah´ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.(Zumer/53)

Müslüman müslümanın kardeşidir.Bu da demek oluyor ki dünyada 1.2 milyara yakın kardeşiniz var.Ne demek ben yalnızım biz ne güne duruyoruz.Sizin zor zamanınızda size destek olmayacaksak,Allah(azze ve celle) bize sormaz mı ahirette?


Kayıtsız Üye
bende ölümü istiyorum insanların yalancısından anne baba kardes denilen mahlukların yalancısından bıktım artık en güzel dost mu HZ ALLAH bian önce ona kavusmak


Kayıtsız Üye
Tek ben ölmek için dua ediyor zannediyordum. Fakat buraya gelince şok oldum. Benden de beteri varmış. Allah hepinize yardım etsin.


Kayıtsız Üye
@113. mesaji yazan kişi belki bu yorumu olursun ya da aynı durumda olan kişiler vardır bilgi vermek amaçlı yazıyorum . Öncelikle bu durumun adı tıp dilinde OKB yani takıntı hastalığı. gusül alırken acaba kuru yer kaldı mı deyip saatlerce suyun altında kalmak bunlardan birisi aklına kötü şeyler geldikçe sen onlara engel olmaya çalışıyorsun engel olmaya çalıştıkça bu OKB illeti besleniyor beslendikce büyüyor büyüyor çıkılmaz bir hale sokuyor seni . Bu konuda psikolojik destek almak gerekiyor zor bir hastalık Allah şifa versin inşAllah

Okudunuz mu?  Akraba ile ilgili Hadis-i Şerifler

Kayıtsız Üye
Ben ölmek istiyorum ama güzel Rabbime yalvarıyorum hergün acı çekiyorum kalbimi kırdılar kalbim durdu Allahım canımı al diye.


Tevbe
Bir acıdan dolayı ölmeyi istemek günahtır. allah-ü Teala’dan ümit kesilmez ümidi kesmek şirke girer. Sizin için hakkınızda hayırlı olanı dileyin allah-ü Teala’dan. Allah’ım sizin dertlerinizi azaltsın, kaldıramayacağınız yük vermesin, sizi darda koymasın, başınızı eğdirmesin, ahirete imanı sağlam bir şekilde gitmenizi nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var fakat o baska bir ülkede onun yanına gitmem evlenmem için babamın beni götürmesi gerekiyor babamda o ülkede fakat ben çok küçükken babamla annem ayrılmış babam beni terk etmiş çok sonra babamı tanıdım şimdi ise babam sen evliliğimi bozarsın buraya gelince diyip yanına götürmek istemiyor beni işte hayat bu kadar acımasız su an ise tek kafam da intihar düşüncem var ?


Gizem Oğuzhan
Bana yardım edin her an ölümü bekliyorum ama bir türlü nasip olmuyor herkesten bıktım sadece ailem hariç her ne zaman intihar a kalkışsam hep annem i düşünüyorum geri vazgeçiyorum bu böyle devam etmesini istemiyorum gelecekten hiç beklentim yok o yüzden ölmek istiyorum arkadaşlar iki yüzlü yalan sahte 1 tane adam gibi adam arkadaşım yok bıktımmmm


Kayıtsız Üye
Ben ölmek istiyorum psikolojim bozuldu intihar etmek istiyorum ama Allahtan da korkuyorum Allah aşkına yardım edin hayat benim için çok çıkmaz bir hal


ölmek için dua, ölme duası, ölüm duası

Bu kategoride yer alan Sabah kalkınca elinde kına olduğunu görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.