Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:26
Namaz
Abone

İntihar etmek günah mıdır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

İntihar etmek günah mıdır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Kayıtsız Üye
İntihar etmek günah mıdır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?


Cevap: İntihar etmek günah mıdır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Intihar etmek elbette ki,çok büyük günahdır.Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari] (Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Kaza namazı borçları kaç yaşından itibaren hesaplanır? Kaza namazı nasıl kılınır?

(Sıkıntılardan dolayı ölümü istemeyin! Dayanamayan, "Ya Rabbi, hakkımda yaşamak hayırlı ise, yaşamayı, ölmek hayırlı ise, ölümü nasip et!" desin!) [Buhari] İntihar edenin cenaze namazı kılınır.Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(İntihar etmiş olsa da, her müslüman ölünün cenaze namazını kıl!) [Deylemi] Sakın böyle bir iş yapmayalım (Ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir.) [Ebu Nuaym]

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış bir elbiseyi yıkarken üzerimize sıçrayan su namaz abdestimizi bozar mı?

(Ölüm acısı çok şiddetli ise de, ölümden sonraki acılara göre çok hafiftir.) [İ.Ahmed] İntihar haramdır.nE GUNAHIMIZ OLURSA OLSUN TEVBE EDİP Rabbine donmeli, DİNE DONMELİ,iyiliye donmelidirAllaha emanet olun Allah yolunda olun.


intihar edenin cenaze namazı kılınır mı, intihar edenin cenaze namazı kılınırmi, intihar edenin cenaze namazı kılınırmı

Bu kategoride yer alan Namazda süreler sırayla olmalı ben sadece kevser ,nas ve ihlas surelerini biliyorum s başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar etmek günah mıdır? İntihar edenin cenaze namazı kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.