Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:51
missa4
Abone

Taassup nedir? Kısaca

Taassup nedir? Kısaca

Kayıtsız Üye
taassup nedir acaba


KIsaca taassup nedir

Sedanur
Taassup hakkında kısaca bilgi

Sözlükte taassup kelimesi bir kimsenin herhangi bir dini inanca, bir görüşe, düşünceye veya herhangi bir partiye gereğinden fazla, yani aşırı bağlılığını ifade eder. Taassup bir kimsenin bire şeye körü körüne bağlanması, haksız da olsa taraf olması anlamına da gelmektedir.

Okudunuz mu?  Öğle namazını kılamadım ikindi namazını kılarken öğle namazını ikindiyle beraber cem etsem olur mu

Terim olarak ise bu kelime dini, ahlaki, toplumda içerisinde adet olan gibi konularda çoğu zaman haksızlık ve düşmanlık derecesine varacak kadar saplantılara düşme derecesine gelmek demektir. Olumsuz manada kullanılmakta olan taassup insanın bilgisizliğinden, empati yapamamaktan ve aşırı bir derecede inatçı olmaktan kaynaklanan bir durumdur. Bu bakımdan taassup bir toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan kalkınması ve gelişmesi konusunda en önemli engeldir.

Okudunuz mu?  Mevlit nedir? Mevlid ne zaman yazıldı?

Fakat şu da bilinmelidir ki bir kimsenin inancının gereğini yerine getirmesi, örneğin kişinin devlet görevini veya ailesine ilgi göstermesi, önemsemesi gibi durumlar taassup dairesine girmemektedir. Böylesine bir gayret içerisinde olmak dinin ve insanlığın bir gereğidir ve güzel bir durumdur. Aslında buda bir taassup tur fakat bu aşırılık içermemektedir ve insanın kendisine ve etrafına olan bir ilgisidir. Bu çeşit bir taassup toplumun kanı derecesindedir. Bir kimsenin kendi dini inancına, milli ve ahlaki hassasiyetlerine sahip çıkması iyi taassuptur. Kişinin saydığımız bu değerler için her şeyi mubah görmesi saplantı haline getirmesi ise kötü taassuptur.

Okudunuz mu?  Zinadan nasıl uzak durulur

buyrun tıklayın

forumduasi.com/soru/113306-taassup-hakkinda-bilgiler.htmltaassup hakkında bilgiler
forumduasi.com/s-t/2707-taassub-taassup-nedir-zararlari-nelerdir-ve-nasil-onlenir.htmlTaassub (taassup nedir? Zararları nelerdir? ve nasıl önlenir?)
forumduasi.com/soru/102894-taassup-nedir.htmltaassup nedir
forumduasi.com/soru/95223-taassup-ve-sosyallesememe.htmltaassup ve sosyalleşememe


Cevap: taassup nedir acaba

Hoca
Taassup Nedir? Herhangi bir delile dayanmadan, bir fikre körü körüne bağlanmaktır.


Cevap: taassup nedir acaba

melle
Taassup ne demek?
bağnazlık tutuculuk din ve inanç gücüne inanmayan demektir, herhangi bir delile dayanmadan, bir fikre körü körüne bağlanmaktır .

Okudunuz mu?  Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksen bin hizmetçisi yetmiş iki zevcesi vardır Bu hadisi açıklar mısınız?

taassup nedir, taasup nedir, taassup ne demek

Bu kategoride yer alan Dışarıda ayak bilek kemiğinin görünmesi caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taassup nedir? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.