Anasayfa
5 Ekim 2021, 9:44
Sohbet
Yönetici

Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu

Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu

sofi ezel

Yeni yıl şansı şimdiye kadar onlarca kişiyi sevindirdi. Ancak o milyonerler har vurup harman savurunca ve eşlerini boşamaya kalkışınca ibretlik hale geldi!

Talih kuşunun kapılarına konduğu isimler, şansızlığın da adı oldu. İşte filmlere taş çıkartan o hikayelerin kahramanları:
AYHAN YALÇINKAYA: Edirneli Yalçınkaya, 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiye kazandı. Ancak para, Yalçınkaya’nın hayatını yerle yeksan etti. Yalçınkaya, "Keşke ikramiye çıkmasaydı" dedi.
MEHMET SARIOĞLU: Denizli’nin Tırkaz Köyü’nde yaşayan Mehmet Sarıoğlu’na 40 yıl önce büyük ikramiye çıktı. Bir anda zengin olan Sarıoğlu’nun ilk işi, kendine ev yaptırmak oldu. Ancak zamanla parası kalmayan Sarıoğlu’na, komşuları bakmaya başladı. Yeşil kart sahibi olan Sarıoğlu, devletin verdiği yaşlılık maaşına muhtaç kaldı. Bir süre önce evi yanan ve sokaklarda yaşamaya başlayan Sarıoğlu, donarak hayatını kaybetti.
CEM POSTACI: Adana’da yaşayan Cem Postacı, 1990’ın yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazandı. Ancak Postacı’nın sevinci 6 yıl sonra hüzne dönüştü. 1996’da oğlunu kaybeden Postacı, emlak işine girdi. Ancak bir süre sonra iflas etti.
OSMAN KAPLAN: Denizli’de marangozluk yapan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediği için hapse girmişti. 1999’da özgürlüğüne kavuşan Kaplan, 2 gün sonra Sayısal Loto’dan 340 milyar kazandı. 2 çocuk babası Kaplan’ın ilk işi eşinden boşanmak oldu. Ardından 20 milyar lira harcayıp bir şarkıcı ile nişanlandı. Ancak nişanı 6 ay süren ve paraları suyunu çeken Kaplan, boş ceplere kaldı.
ORHAN ULUSOY: 1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet etti. Ancak Ulusoy’un huzur içindeki hayatı 3 sene sürebildi. İşleri ters gittiği için kızı evi terk etti.
NUSRETİN ÇINAR: Evli ve 3 çocuk babası olan Tokatlı Çınar’a da 1995’te 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak şirket kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar, "Göz olan paradan hayır gelmez" dedi.
ALİ ATICI: Çaycı Atıcı’ya 2004’te Sayısal Loto’dan 543 bin TL çıktı. Eşini boşayan Atıcı, 14 yaşındaki A.K.’ye imam nikahı kıydı. Ancak aradığı mutluluğu bulamayan A.K. " Bu para beni perişan etti" dedi.
MUSTAFA SAVGAN: "Kaybedenlerin" en ilginci ise Adanalı Mustafa Savgan’dı. 1979’da 10 bin, 1982’de 30 milyon, 1984’te 15 milyon lira olmak üzere 3 kez ikramiye kazanan Savgan ilk olarak eşinden ayrılmaya karar verdi. Ancak eşi buna yanaşmadı. Savgan, "Paralar eşime kalmasın diye harcamaya başladım. 150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım 1 kilo altını da sattım, sonra İstanbul’a döndüm" dedi. 1985’ten beri İstanbul’da ayakkabı boyacılığı yapan Savgan’ın hayatı "Kaybedebilme Kabiliyeti" adını taşıyan belgeselde anlatıldı

Okudunuz mu?  Kur'an'da ve Hz Muhammed'in sözlerinden dua örnekleri

Cevap: Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu

hande82
iyi olmuş hepsine, yazık eşlerine olmuş olan parayı bulan boşamış hanımları


Yanıt: Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu

Ecrinim
Rabbim haramın her türlüsünden uzak eylesin..
Allah c.c. razı olsun sofi kardeşim isabetli konu paylaşımı için

Okudunuz mu?  Ülkelerin Barkod Kodları

Soru: Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu

sofi ezel

Sayısal lotodan 2003 yılında kazandığı 844 bin TL ile milyarder olup ve çaycılık mesleğinden vazgeçip, sefa sürmesi sadece bir yıl sürdü. Binbir tövbe ile yeniden çaycı oldu.
Ordu’nun Perşembe ilçesinde bir bankada çaycılık yaparken sayısal lotodan büyük ikramiyeyi tek başına alan Hayri Kaya (39) 7 sene önceki çaycılık mesleğine geri döndü.
Sayısal lotodan 2003 yılında kazandığı 844 bin TL ile milyarder olan ve çaycılık mesleğinden vazgeçip, sefa süren Kaya’nın mutluluğu sadece bir yıl sürerken, farklı işlerde çalışıp evini geçindirmeye çalışması da yeterli olmadı. Borçlanan ve bir süre cezaevinde yatan Kaya, 7 yıl önceki çaycılık mesleğine binbir tövbe ile yeniden döndüğünü söyledi.

Paranın mutluluk getirmediğini, eşiyle ayrılma noktasına geldiğini ifade eden Kaya, "Çaycılık yaparken hayatımın tamamen değişmesi anlamına geliyordu. Artık milyarderdim. Ama düşündüğüm gibi olmadı. Para mutluluk getirmedi. Alınteri ile kazanılan paranın değeri bir başka oluyor. Daha değerli. Havadan gelen havaya gitti. Bir senede para bitti. Düzenim bozuldu, huzurum gitti. Para mutluluk getirmedi. Şimdi çok mutluyum." dedi.
Perşembe Kaymakamlığı’nın çay ocağını işleten Kaya, ikramiye çıkanların kendi durumuna düşmemesi için mutlaka kendisinden fikir almasını istedi. Kaya, "Paranın gücüne kimse aldanmasın. Para çıkınca sahte arkadaşlarınız bol oluyor. Akraba çoğalıyor. Para çıkan insanlar önce beni arasın. Benden danışmanlık hizmeti alsınlar. Ücret falan istemiyorum. En azından paralarının büyük kısmını kurtarmış olurlar. Ben yaşadım biliyorum. O zaman bana da diyorlardı ama umursamadım böyle oldum. Bitmez bu para diyordum ama bitti." diye konuştu.
Alın teri ile kazanılan para ile havadan gelen para arasında fark olduğunu aktaran Kaya, "Alın teri ile kazanılan para daha lezzetli. Şimdi ben günde 20 lira kazansam, bakıyorum yarına 10 Lira kalıyor ama havadan gelen para bir şekilde gidiyor. Zaten onu harcamanın bir tadı da olmuyor. Yaşadıklarımın beni daha tecrübeli yaptığını düşünüyorum. Ama keşke insanların gerçek yüzlerini görebilseymişim diyorum. Keşke kendimi tanıyabilseymişim. İnsan kendi kendini kandırmaya çok yatkın bir varlık." şeklinde konuştu.
Halen şansını denediğini ifade eden Kaya, "En çok şuna üzülüyorum. Böyle bir para çıkarsa arabayla rastgele bir köye gidecektim. Uzaklarda bir köye orada ne kadar yetim varsa yedirecek giydirecek okutacaktım. Böyle bir hayalim vardı. İlk para çıktığında yapamadım bunu. Şeytan bulaştı bana erteledim sonra da yapamadım. Ama bir daha çıktığında bunu yapacağım." açıklamasında bulundu.
(CİHAN)

Okudunuz mu?  Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

ravza 2
Demekki

alınteri olmadan kazanılan paranın kimseye faydası yok RABBİMazdıran zenginlikten bezdiren fakirlikten hepimizi korusun sağolasınız


sofi ezel
ravza2:alıntı

Demekki haydan gelen huya gider

kardeş bu söz böyle konular için kullanılmaz (maksat bilgilendirmek)

HAY ,HU ALLAH SIFATLARI


ravza 2
sildim süregelen bir söyleyiş tarzı ağızlarımıza yerleşmiş duymamıştım RABBİM razı olsun kardeşim her güne yeni bir bilgi öğreniyoruz sağolun

Okudunuz mu?  Sporun faydalıları ve önemi nedir? Kısaca

loto milyarderlerinin sonu, ikramiye çıkanların sonu, piyango milyarderlerinin sonu

Bu kategoride yer alan Müslümanlıgı seçen yabancılar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük ikramiye çıkanların ibretlik sonu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.