Anasayfa
12 Haziran 2021, 1:55
Sohbet
Yönetici

Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

melle
Saygı hakkında ayet ve hadisler, Saygıyla ilgili 3 ayet 3 hadis

Saygı Hadisleri

Allah Elçisi (sav) buyurdu:
"İhtiyara, sırf yaşından dolayı hürmet eden hiç kimse yoktur ki, Allah da ona yaşlandığında saygıgösterecek birini ihsan etmesin."
Enes radıyAllahu anh. Tirmizî.

Okudunuz mu?  Üstün kelimesinin anlamı nedir?

Peygamberimiz (sav) buyurdu:
"Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir!"
Enes radıyAllahu anh. Tirmizî.

Hz. Muhammed (sav) buyurdu:
"Kim insanların kendisi için ayağa kalkıp saygı göstermelerini isterse, ateşteki yerine hazırlansın."
Muaviye radıyAllahu anh. Ebû Dâvud.

Saygı Ayetleri

Biz insana, anne-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Çünkü annesi onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. Önce bana, sonra da anne-babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak banadır.(Ahkaf Suresi/15)

Okudunuz mu?  Akşam mezarlıkta fatiha okunur mu

Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın! Anneye, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya ve ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın! Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez!
(Nisa 36)

Okudunuz mu?  İslamiyette Şehit olan ilk üç müslüman

Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, annenize ve babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf! bile deme! Onları azarlama! İkisine de güzel söz söyle! Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de Sen onlara (öyle) rahmet et (diyerek dua et!)
(İsra 23, 24)

Okudunuz mu?  Yemin ve tövbe etmek

Cevap: Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

İZGEN
Allahu teala kullarına bazı huylar vermiştir bunlardan biride saygı sevgidir iyi kullanılırsa insanı bu dünyadada öteki dünyadada mutlu eder eğer kullanamssa bu dünyasınıda öteki dünyasınıda berbad eder


Yorum: Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Siteniz çok işime yaradı bunla ilgili bir slayt hazırlamam gerekiyordu ve hazırladım tabi ki bilgi hırsızlığı olmasın diyede kaynakçaya etiket bıraktım

Okudunuz mu?  Zemzem suyunu kim buldu?

Yorum: Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Bende öyle düşünüyorum bu İnternet sitesi benim isine çok yaradı sitedeki herkese teşekkür ederim like aşağı bırakın bence


saygı ile ilgili hadisler, saygıyla ilgili hadis, srvgi saygiyla ilgili hadis 5 jl.kisa

Bu kategoride yer alan İlk ezan hakkında kısaca bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saygıyla ilgili ayetler ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.