Anasayfa
31 Ocak 2024, 22:33
Sohbet
Yönetici

Yemin ve tövbe etmek

Yemin ve tövbe etmek

bertan08
Arkadaşlar yalan yere yemin mi daha büyük günah yoksa tövbe bozmak mı?


Cevap: Yemin ve tövbe

ResûlÖzlemi
Allah herseyin en iyisi bilir lakin yalan yere yemin çok ama çok buyuk bir gunahtir.


Yemin Tövbe Etmek

TövbeEdenKul
Öncelikle Herkese Selamun Aleykum…
Bir Günaha Yemin edip sonra ettiği Yemine pişman olup tövbe eden biri daha sonra aynı günahı tekrar işlerse kefaret ödemesi lazım mıdır ?

Okudunuz mu?  Mübah işlere örnekler

ALLAH TEALA HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.


Yorum: Yemin Tövbe Etmek

Tevbe
Bir günahı yapmayacağım diye yemin edip daha sonra tekrar işlerse yeminini bozmuş olur ve kefaret ödemesi gerekir. Allah bizlere af buyursun.


TövbeEdenKul
Ama Yemine Tövbe Ettikten sonra o günahı işlemek


Tevbe
Yemininizi bozduğunuz için tövbe edecek ve kefareti vereceksiniz. Yemin Allah’a verilen çok kuvvetli bir söz’dür. Yemin bozmak tövbe ile birlikte kefaret gerektirir.

Okudunuz mu?  Kaka ne demek?

TövbeEdenKul
ama Eğer vicdanen gerçekten rahatsızsan pişmansan içten gelerek tövbe edersin. (Allahü Teala, tevbe edenleri sever.) [Bakara 222] Tövbe yi geciktirmek de büyük günahtır.


Tevbe
Kefaret bir şeyden kaçınılması gerektiğini ve yapılmasının çok sakıncalı olduğunu anlatmak için var bu yüzden bazı günahlar kefaret gerektirir. Bunu şuna benzetebiliriz abdestimizi bozmaya tövbe etsek ve bozsak abdestimiz devam etmez tekrar almak zorunda kalırız.

Okudunuz mu?  Haya nedir Kısaca? Haya sahibi olmakla ilgili bir hadis

Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm hocam ben yaptığım bir sey için çok büyük tobe ettim o anlık tekrar yapmayacağıma dair yemin ve söz verdim ama o davranışı tekrar yaptım ama tekrar yapıp töbe ve yemin etmedim çünkü artık tekrar tekrar yaparım diye günahı nedir?

Okudunuz mu?  Elfatiha denildiginde fatiha süresini okumak zorundamıyız?

Hoca
Bir defalığına yemin kefareti vermeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Yemin ve tövbe ettiğim bir günahı nefsime ve şeytana uyup yine işledim rabbime karşı utanıyorum ve aklıma gelince gözümden yaş geldiği oluyor yeminin kefareti olarak oruç tumak istiyorum ama hemen tutmam şartmı yoksa daha sonraki günlere bırakabilirmiyim ? ayrıca pişman oldum üzüldüm tekrar tövbe ettim ve yemin ettim bu sefer aynı günaha girmiycem diye ama içimde bir burukluk gibi bir şey var Allah çok merhamet eden ve bağışlayandır ama sanki tövbem kabul olmıycak gibi kefareti ödemeden dualarım,tövbem dahil günhalarım affolmıycak gibi bir üzüntü var içimde bu şeytanın vesvesesimidir ?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed İslam dinini yaymak için neler yapmıştır?

arifselim
Yeminin bozmuşsan hemen ilk fırsatta yerine getir. Yemin kefaretinde ilk önce on fakiri yedirmek yada giydirmek olarak yapılmalıdır. Eğer buna gücün yoksa o zaman arka arkaya 3 gün oruç tutulmalıdır. Allah, pişman olan ve tövbe eden kullarını bağışlar.


yemin ettikten sonra nasıl tövbe edilir

Bu kategoride yer alan Sadaka-i cariye ne demek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ve tövbe etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.