Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:13
sizden02
Abone

Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek?

Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek?

kaponeco
Ben bir kitapda okudum peygmber efendimizin(s.av)günlük yaşantısını anlatıyordu. tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir durum söz konusuydu.Hadis’de ”erkek elbisesi giyen bayana ve bayan elbisesi giyen erkeğe lanet ediyorum.” tam olarak hatırlayamıyorum ama bunun gibiydi 2 3 cümlesi ya değişik yada değil ama ana fikir böyle idi sizden daha açıklamalı ve o hadisi tam olara ve manasınıda anlatmanızı rica ediyorum!

Okudunuz mu?  Halıdaki kurumuş meni hakkında geniş bir bilgi istiyorum

Cevap: Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek?

Fetva Meclisi
Teşebbüh yani kadınların erkelere, erkeklerin de kadınlara benzemesi konusunu

İslam, kadın erkek her iki cinsin kendilerine ait özelliklerini korumalarını, cins belirsizliğine sebep olacak görüntü ve davranışlardan uzak kalmalarını emreder.

Gerek giyim kuşamda, gerekse tıraş ve benzeri hallerde mutlaka her cins kendi özelliğini korumalı, duygusal sapmalara sebep olabilecek karşı cinse benzeme görüntüsüne asla yönelmemelidir.

Okudunuz mu?  Kur'an da inşAllah kelimesinin geçtiği ayet

Bundan dolayı Efendimiz (sas) Hazretleri, ‘kadın kadın gibi giyinip davranmalı, erkek de erkek gibi giyinip davranmalı’, manasına gelecek sözler söylemiş, ikazlarda bulunmuştur.

Peygamberimiz (sav) kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lanet etmiştir (1). Yine Resulüllah (sav) kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına da lanet etmiştir (2).

Okudunuz mu?  Sürekli ihtilam olmak

İmamı Rabbani. Ahmed el Faruk Serhendî Mektubat isimli eserinde der ki: "Doğru olan şu ki, erkekler kadınlara benzemekten nehy edildiklerine göre hüküm kadınların adetlerini bilmeye tevakkuf eder. Bir beldede kadınlar önden düğmeli gömlek giyiyorlarsa oradaki erkeklerin kadınlara benzememek için bunu giymeyi terketmeleri ve yandan düğmeli gömlek veya elbise giymeleri gerekir. Başka bir beldede kadınlar yandan düğmeli elbise giyiyorlarsa erkeklerin önden düğmeli olan elbiseyi tercih etmeleri lazımdır" (3).

Okudunuz mu?  İyi büyü yapmak günah mı?

Muğnil Muhtaç isimli eserde de, bir memlekette bir fakîhin mutad olmayan kaftan ve takke giyinmesi kişiliği zedeler ve şehadetin reddine vesile olur, denilmektedir (4).

l-Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd
2-Et-Terğib ve’t-Terhîb c. 2. s. 104
3-Mektubat c. 2, s. 382
4-Muğni’l-Muhtâc. C. 4, s. 432
Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 173

Okudunuz mu?  Ödül çekilişine katılmak caiz midir

Yanıt: Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek?

kaponeco
Allah (c.c) Senden Razı Olsun

Bu kategoride yer alan Cennetin içi nasıldır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Elbisesi Giyen bayan,Bayan Elbisesi giyen Erkek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.