Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Erkek Bayan Öğrenciye Özel Ders Verebilir mi?

Erkek Bayan Öğrenciye Özel Ders Verebilir mi?

ßaran
Hocam, ben özel bir kurumda öğretmenim. Bazı lise mezunu bayan öğrenciler özel ders talebinde bulunuyorlar.

Ders esnası nda baş başa odaya geçiyoruz. Evde başkaları da var. Bu caiz midir? Ayrıca piyasa 30-35 YTL iken 100 YTL talep etmek caiz midir? (Yavuz Selim)

Kadınla erkek, iki zıt varlıktır. Ateşle barut gibidirler. Ne kadar masum olurlarsa olsunlar, barut ateşle bir arada bulunursa alev alır. Ateşle suya da benzerler. Ateş suyla temas ederse söner.

Bunun için Allah Resulü, Dikkat edin! Bir erkek, yabancı bir kadınla başbaşa kaldığında muhakkak üçüncüleri şeytandır" diyerek uyarıda bulunur, (Tirmizi, Rada’:16) başka bir hadiste de, Bir erkekle bir kadın yalnız kalınca, aralarına şeytan girer" buyuruyor. (Taberani)

İslam dini, prensipleri baştan koyar, sınırları çizer, ondan sonra uyarıda bulunur.

Bunun için niyetiniz ne kadar iyi ve temiz olursa olsa, araya şeytan girdiğinde, nefis iradeyi dinlemez, akıl devre dışı kalır, insanın kendine hakimiyeti azalır.

Kaleler zayıf yerlerinden fethedilir. Şeytan da, insanın zaaflarından yararlanır ve onu fethetmeye çalışır. İnsanın en zayıf yönlerinden birisi de yabancı bir kadınla baş başa kalmasıdır. Böyle durumlarda şeytanın oyununa gelmememiz için Cenab-ı Hak şu ikazı yapar:

"Şeytanın adımlarına uymayın. Şüphesiz o, sizin için apaçık düşmandır. O size ancak kötülüğü, fuhşiyatı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemeyi emreder." (Bakara suresi, 168-169)

Şeytan, insan için hem büyük bir düşmandır, hem de her çeşit fırsatı değerlendirerek onu yoldan çıkarmaya çalışan bir hilebazdır.

Peygamberimizin de dile getirdiği gibi, "Şeytan, insanın damarlarında dolaşan kan gibi, insanın bedeninde dolaşır" (Buharî, İ’tikaf:8) ve insanı uçuruma düşürmek için didinir durur.

Bunun için böylesi hallerde dikkatli ve tedbirli hareket etmek gerekir.

Sevgili Peygamberimiz kendi özel hayatında da en ufak bir yanlış anlamaya meydan vermez, kimsenin yanlış bir kanaate varmasına müsaade etmezdi.

Bir Ramazan günü Peygamberimizin itikafta bulunduğu (belli günlerde mescidin kapalı bir köşesinde gece gündüz ibadetle meşgul olduğu) bir günde eşi Hz. Safiyye onu ziyarete gelmişti.

Biraz oturduktan sonra eve gitmek üzere izin istedi. Peygamberimiz de hanımını uğurlamak için onunla beraber dışarı çıkmıştı. Tam o esnada sahabeden iki kişi Allah Resulüne selam vererek hızlıca oradan uzaklaştılar.

Onların kalbine bir şüphe gelir endişesiyle Efendimiz onları durdurdu ve Acele etmeyin" diyerek Hz. Safiyye annemizin yüzünü açtı ve, "Bu, benim hanımım Safiyye’dir" dedi.

Sahabeler, MaazAllah, Ya ResulAllah. Sizi tenzih ederiz. Sizin hakkınızda nasıl kötü düşünebiliriz?" dediler.

Bunun üzerine Peygamberimiz, yukarı da mealini verdiğimiz hadisi söyleyerek herkese bu gerçeği hatırlattı.

Bunun için ders veren bir kişi de olsanız size nikahı düşen bir bayanla kapalı bir mekanda baş başa kalmayın. Evde başkalarının olması yeterli değildir. Üçüncü bir kişinin sizi görme imkanı varsa sakınca ortadan kalkar, böylece siz de gönül rahatlığı içinde dersinizi verirsiniz.

Ders ücretinin farklı olması meselesi ise, karşı tarafın kabul etmesi durumunda bir mahzur olmaz. Çünkü özel olarak eve ders vermeye gidiyorsunuz.

Okudunuz mu?  Baba ve Anne isteği üzerine kadın boşanır mı?

  • Mehmet Paksu


Cevap: Erkek Bayan Öğrenciye Özel Ders Verebilir mi?

Efdal
Nice bayanlara ders verenler en sonunda harama düştüler gördük ve fazlasıyla duyduk. sakınmak gerekir.


özel ders vermekte ne gibi sakinca olabilir erkek ogretmen kiz ogrenciye

Bu kategoride yer alan Duaların sonunda söylenen "Âmin" sözü ne anlama gelir; bunun dini dayanağı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Bayan Öğrenciye Özel Ders Verebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.