Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:44
Kavramlar
Abone

Hulefa-i Raşidin Ne Demektir?

Hulefa-i Raşidin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
HULEFÂ-İ RÂŞİDÎN NEDİR?
Hz. Peygamber’in vefatından sonra 632-661 yılları arasında İslâm âleminin yönetimini üstlenen ilk Dört Halife anlamına gelmektedir. Bu halifeler sırasıyla Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali’dir. Râşid kavramı, doğru yolda olan, doğruya ve hakka sımsıkı sarılan, kemale ermiş gibi anlamları ifâde ederek o dört seçkin insanın sıfat ve özelliklerini belirtmektedir. (F.K.)

Okudunuz mu?  Halef (Halefiyyet) Ne Demektir?

Cevap: Hulefa-i Raşidin Ne Demektir?

@hmet
Hulefa-i Raşidin nedir, Hulefa-i Raşidin ne demek? Kısaca bilgi.


Dört büyük halifeye Hulefay-i Raşidin, bu halifelerin halifelik yaptıkları döneme de Hulefay-i Raşidin dönemi denir (bazılarına göre Hz. Hasan ve Ömer bin Abdulaziz de bunlara dahildir). Bu dönem Hz. Peygamberin vefatı ile başlar ve Hz. Ali"nin şehadetine kadar devam eder. Raşid Halife olan dört büyük halife sırasıyla şöyledir;
a) Hz. Ebu Bekir (r.a) (632 yılından 634 yılına kadar)
b) Hz. Ömer (r.a) (634 yılından 644 yılına kadar)
c) Hz. Osman (r.a) (644 yılından 656 yılına kadar)
d) Hz. Ali (r.a) (656 yılından 661 yılına kadar)


hulefa i raşidin, hulefa i raşidin nedir, hulefa i raşidin ne demek

Bu kategoride yer alan Hıfz Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hulefa-i Raşidin Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.