Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:44
Kavramlar
Abone

Levm Ne Demektir?

Levm Ne Demektir?

Fetva Meclisi
LEVM NEDİR?

Sözlükte "kınamak, azarlamak" demektir. Kur’ân’da da aynı anlamda kullanılmıştır. Levm kınanan, beğenilmeyen, eleştiri konusu olan ve yanlış olan söz, fiil ve davranışlar nedeniyle yapılır. Meselâ Kur’ân’da Allah’a başka ilahları eş koşmak, malı saçıp savurmak (İsrâ, 17/29, 39) kınamayı gerektiren bir davranış olarak zikredilmiştir.
Rabbinden izinsiz olarak kavminden ayrılıp bir gemiye binen Yûnus (a.s.) (Sâffât, 37/142) ve denizde boğulmak üzere iken Firavun, yaptıklarına pişmanlık duyarak kendilerini kınamışlardır (Zâriyât, 51/40). Levm kavramı, Kur’ân’da olumlu ve olumsuz anlamda kullanılmıştır. Nefsini kınayan kimse övülmüş ve bu kimse üzerine yemin edilmiştir (Kıyame, 75/2). Kınama, göreceli bir kavramdır. İnançlara göre değişir. İnsanların kınadığı bir davranış Allah katında kınanmayabilir. Meselâ kınayıcının kınamasından korkmadan Allah yolunda çalışan ve dinî görevlerini yapan mü’minlerin Allah’ın sevgisine mazhar olduğu bildirilmiştir (Mâide, 5/54). Levm kelimesinin isim şekli lâim, mülim; mübalağa şekli ise levvâmedir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Münzir Ne Demektir?

Cevap: Levm Ne Demektir?

meryemgül1
Sözlükte "kınamak, azarlamak" demektir.
Allah c.c.razı olsun biligi paylaşımı için


Cevap: Levm Ne Demektir?

@hmet
Levm nedir, Levm ne demek? Kısaca ve maddeler halinde.

  1. Çekiştirmek.
  2. Birisinin yüzüne karşı kötü söz söylemek.
  3. Zemmetmek.
  4. Paylamak.
  5. Başa kakmak.

levm ne demek, levm etmek ne demek, levm ne demektir

Bu kategoride yer alan Kiraat-i Aşere Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Levm Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.