Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

İslamda sanat ve sanatın yeri

İslamda sanat ve sanatın yeri

Kayıtsız Üye
bunu lütfen yapınız çünkü bu benim ödevim İslamda sanat ve sanatın yeri ile ilgili yazı gerekiyor


Yorum: İslamda sanat ve sanatın yeri

seyit gazi
sanat bir sonuçtur ve ortaya çıkan sonuç eleştirilmez. malzeme buymuş ki ortaya bu çıkmış denir. bu malzemeden farklı bir sonuç ortaya çıkması da beklenemez ancak bu sonuçların ortaya çıkmasındaki nedenlerin tesbitleri yapılabilir.

Okudunuz mu?  Öğle namazını kılamadım ikindi namazını kılarken öğle namazını ikindiyle beraber cem etsem olur mu

kalbi selim, aklı selim ve zevk i selim vardır. yani müslümanın kalbi huzura kavuşur, zihni berraklaşır ve zevki karmaşalardan uzaklaşır ve ahenkle nezahat ve letafetle şahsiyetini temsil eder. bu müslümanların yaptıkları her şey sanat eseridir. zira Allah güzeldir ve güzel olanı sever, ayrıca Allah bir işi güzel ve layıkıyla yapanı sever. Allah rasulü bir kabirin içinde kalan bir eğriliği bile ashabından düzeltmesini istemiş, ashabı bunun ölüye bir zararı olup olmayacağını sorduğu zamanda, üzeri kapatılacak olmasına rağmen göze hoş gelmediğini buyurmuştur. müslüman eğreti günü kurtaran bir iş yapamaz. tabi ki bu müslümanların ilgilendikleri ve ortaya koydukları da islami doğrultuda olacaktır. göçer kuşlardan yolunu şaşıranlarının bile kalmaları için yapılmış olan kuş sarayları bile başlı başına bu nezaketin üzerinde uzun uzadıya düşünülesi örneklerindendir. ilerleyen modernleşen ve elinde her türlü imkanı bulunan insan ise bugün kuşların konmaması için kuş dikenleri yapmaktadır.

Okudunuz mu?  İsteklilik ve Samimiyet Nedir

Yorum: İslamda sanat ve sanatın yeri

Kuldurdileyen
Her şeyin tek yaradıcısı vardır. Ortağıda yoktur. Kelime manasında sanat üstün bir yaradıcılık durumu ise başka sanatçı zaten yoktur. Sanat başka bir kelime manasında duyguların dışa vurumu ise duyguların bulunduğu kapları yaradan ve onların dışa vurmasını yarattığı el göz kulak dil ve müzik aletleri de onun eseri ise başka sanatçı gene yoktur. Yaradılanlar eserlere bakmakta, az bir kısmı ibret almakta ve hayran olmaktadır. Bazıları yaratmada kendini ortak görmede ise de el senin değil, ses senin değil, nefes senin değil acımasız bir iddiadır bu. İlim de onundur eserleri gören gözü dahi o verir, duyan kulakları da o verir, lisanı da o vermiştir yazmak ve okumak dahi ondandır. Ki bunların hepsini dalgalar halinde yarattıklarına taşıyan da odur. Yaradılanların türlü becerilerini veren, beyinlerine vücutlarını kontrol ettiren de sadece odur. Peki gençler tüm bu sanatı neden yaratmış ve bunları size göstermiştir? İbret alasınız ve onun sanatını göresiniz diye.

Okudunuz mu?  Halid bin velidin bilinen en büyük özellikleri

Yorum: İslamda sanat ve sanatın yeri

Kuldurdileyen
Evet bizim önümüzde bir sanat var. Koca kainat bir sanat. Birde garbın sanat ve sanatçı dediği var. Bakın onlar sadece sizin önünüzdeki sanatı kopya etmeye farklı yorumlamaya çalışıyorlar değil mi? Aslına bakar birisi sahte mona lizaya bakar kimisi. Onların tuval olmaktan, fırça olmaktan yahut boya olmaktan öte hakiki ne işleri vardır. Becerilerini de sizin baktığınız sanatı yaradan dan almış oldukları halde.

Okudunuz mu?  Nikahlı eşlerin birbirlerinin avret yerine bakmaları haram mı?

Kuldurdileyen
Ses ayrı frekans da dalga, renk ışık ayrı frekans da dalga, ısı ayrı frekans da dalga. Aynı frekansı kullansalar biriniz konuştuğunuzda diğerleri susmak zorunda kalır etraf kararır ve görüntü yiter, ortamın ısısı bozulurdu. Şimdi bunların hepsini bilim adamları doğa kendi mi yaptı diyorlar? Kendileri doğadan daha mı acizler kendilerine bir parça yoktan az oksijen nefes yapsınlarda onlarda sanatçılık var diyelim.

Okudunuz mu?  Vefat eden kişinin ayakkabılarının dışarı konulmasında dini bir emir var mıdır?

islamda sanat, İSLAMDA SANAT, islamda sanatın yeri mumsema

Bu kategoride yer alan Papaz-ayin Kıyafeti Giymek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda sanat ve sanatın yeri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.