Anasayfa
28 Ekim 2022, 12:07
missa02
Abone

Papaz-ayin Kıyafeti Giymek

Papaz-ayin Kıyafeti Giymek

Kayıtsız Üye
Merhaba bu konu kafamı çok karıştırıyor benim.

Ben daha çnce bunu iki üç hocaya sormuştum ama birbirinden çok farklı cevap aldım. Konu onları giymeyeceğim zaten yani giyme yazmayın. Sadece giyilirse ne olur onu sormak istiyorum. Şöyle başlayayım; ben daha çnce bir sitede mesela zünnar kemerinin giymenin küfür olduğu yazıyordu.

Okudunuz mu?  Çok Gülmek Kalbi Öldürür Anlamında Hadis

Ve bir hocaya, üstünde sembol yoksa papaz/ayin kuyafeti giymek küfür değil dedi. Çünki sembol yok dedi.

Diğeriyse küfür dedi, üzerinde sembol plsun veya olmasın.

Bunun hangisi doğrudur ? Genel bir cevap istemiyorum lütfen, net olarak küfürmü değilmi onu yazarsanız sevinirim.


Yorum: Papaz-ayin Kıyafeti Giymek

Tohat
Peygamberimiz s.a.v bir hadisi şerifte şöyle buyurur. Her kim başkalarına benzemek isterse bilsin ki o da onlardandır. Giyim de sözde davranışta hal ve hareketler de bir benzetme varsa ya da özenti varsa biliniz ki kime benzetiyorsanız kime özeniyorsanız siz de onlardansınız. Üzerinizde onları andıran veya onlarla bütünleşen onlara has elbise olmamalıdır. Kaldı ki neden kendinizi bu şekilde tehlikeye atıyorsunuz anlamıyorum. Onlara benzemek için giyerseniz bu küfürdür.

Okudunuz mu?  Muzaaf fiillerde emri gaibin çekimi

Papaz

Bu kategoride yer alan İçeceğin İçine Böcek Girmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Papaz-ayin Kıyafeti Giymek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.