Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
sizden05
Abone

Papaz büyüsü diye bir şey var mı?

Papaz büyüsü diye bir şey var mı?

Ferhat1991
SELAMUN ALEYKÜM herkese arkadaşlar papaz büyüsü diye bir şey varmı nenem gitmiş bir hocaya sormuş hocada papaz büyüsü var demiş kiliseye gitsin papaza gitsin demiş ailemde hocaya gitsin diyor ben ALLAH (CELLECELALUHU) dostlarına gitmeyi düşündüm bu akşam aklıma geldi. sizce ne yapmalıyım kiliseye gitmem dinen uygun olurm hoca işlerine dinimiz nasıl bakıyor ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Muhammeden Resulullah ? Muhammeden Resurullah ?

Cevap: papaz büyüsü diye bir şey varmı???

saabe
Değerli kardeşim yanlış analama papaz büyüsü bana Kutsal Damacana’yı hatırlattı 🙂 🙂 Ben öle bir durum olduguna inanmıyorum şahsen.


Yanıt: papaz büyüsü diye bir şey varmı???

Ferhat1991
bnden pek inanmadım ama hocalarıma danışayım dedim

Okudunuz mu?  Kedimin ölümüne sebep oldum kahroldum vicdan azabı yaşıyorum

Soru: papaz büyüsü diye bir şey varmı???

Desert Rose
Sihirbazbaz olabilmek için muhakkak küfre sapmak gerektirdiğinden, sihir büyük günah sayılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulur:

"Süleyman peygamber asla kafir olmadı. Fakat o şeytanlar kafirdirler ki sihri öğretirlerdi" (Bakara:102).

Melun şeytanın insanlara sihir öğretmekten biricik maksadı, onları, Allah’a eş tanımaya sürmektir. Nitekim Yüce Allah Harut ve Marut’un geçmişini anlatırken şöyle buyurur:

Okudunuz mu?  Kur'anı Okumak ile Mealini okumanın sevabı aynı mıdır?

"Halbuli onlar -Harut ve Marut-biz ancak fitneyiz (imtihan için gönderildik) sakın (sihir yapıpta) kafir olma demedikçe kimseye sihir öğretmezlerdi. İşte onlardan koca ile karısınınarasını ayıran şeyler öğrendiler. Halbu ki Allah c.c.’ın izni olmadan sihirle kimseye zarar veremezler. Onlar ise, kendilerine zarar verecek, onlara fayda vermeyecek şeyleri öğreniyorlardı. And olsun sihri satın alan-öğrenen-kimsenin ahiretten hiç bir nasibi olmadığınıda muhakkak biliyorlardı" (Bakara:102).

Okudunuz mu?  Normal bir dizi izlerken birden meni mi veya mezi mi anlayamadım

Delalete düşen bir çok kimselerin sihir yapmanın küfür olduğunun farkına varmadan ve sadece haram olduğunu zannederek sihir yaptıklarını görüyoruz. Erkeği bağlamaya çalışmak ve eşleri birbirine sevfirmek için yapılan büyüler de küfür ve delalet teşkil eden bir çok sözler ihtiva eden sihirden başka bir şey değildir. Hz.Ali (r.a.) Hz Peygamber (s.a.v.)in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Üç kimse cennete giremez. İçki müptelası,akrabalık hakkını gözetmeyen ve sihre inanan kimseler." (Hakim)

Okudunuz mu?  Güsul abdesti ve tırnaklar

İbn-i Mes’ud’un rivayet ettiği bir Hadis-i Şerifte Hz.Peygamber (s.a.v.) buyurur ki: "Üfürük,boncuklar ve karı kocayı birbirine sevdirme işi-büyü,şirktir-küfürdür." (Hakim)

Hadiste bahsi geçen boncuklar bir kısım cahiller tarafından çocuklara ve hayvanların üzerine takılan boncuklardır. Bunların nazar değmemesini önlediğini zannederler. Bu ise cahiliyet devrinden kalma bir delalettir. Buna inanan kafir olur.kadını kocasına sevdirmek için yapılan şey de bir nevi sihirdir. Küfür sayılmasının sebebi ise takdir-i ilahinin aksine tesir yapabileceğine inanmaktır.

Okudunuz mu?  Oruçluyken ağza su kaçması?

papaz buyusu gercekte varmi

Bu kategoride yer alan Takıntılarım var kurtulmak istiyorum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Papaz büyüsü diye bir şey var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.