Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur?

Ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur?

Kayıtsız Üye
Ayrılık büyüsü nasıl bozulmaktadır ? Ayrılık büyüsü diye bir şey var mıdır, varsa nasıl bozulur?


Cevap: ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur?

Fetva Meclisi
büyü varmıdır nasıl bozulur
Büyü vardır, etkisi de mevcuttur. Bunu kimse inkâr etmez. Kur’ân da sihir ve büyünün varlığını kabul ediyor. Bir Kur’ân tefsircisi olan Hamdi Yazır’ın tespitine göre, ilimler iyiye kullanılırsa zehirden ilâç yapılır, kötüye kullanıldığında da ilâçtan zehir elde edilir. Ancak insanlar elde ettikleri bilgileri sihir ve büyü gibi yollarda kullansalar da Kur’ân’a göre, "O sihri yapanlar, Allah’ın izni olmadan hiç kimseye zarar verebilecek durumda değildirler."1

Bu açıdan sihrin ve büyünün en büyük etkisi ruh üzerindedir. Fikirleri bozar, kalpleri çeler, ahlâkı perişan eder, toplumun altını üstüne getirir. Bunun için sihirbazlardan ve büyücülerden uzak durmalı, hiçbir şekilde onlarla bir araya gelmemelidir. Fakat bunlar ne kadar zararlı şeyler yapsalar da, Allah’ın izni olmadıkça kimseye bir zarar veremezler. Çünkü gerçek tesir, ne sihirde, ne sihirbazda, ne tabiatta, ne ruhta, ne yerde, ne gökte, ne şeytanda, ne de melektedir. Gerçek tesir gücü Allah’tadır. Fayda ve zarar denilen şey de ancak Allah’ın izniyle meydana gelir.

Çare nedir? Ne yapmalıdır? Kime ve nereye başvurmalıdır? Böyle bir şeyden şüphe ettiğinizde hemen Allah’a sığınmalı, çareyi, şifayı ve yardımı Allah’tan istemelidir. Kendilerine hoca dedirten bu insanlara gidip de onlardan bir şey beklemek, bir çareden öte çaresizliktir, dermandan ziyade derdinize dert katmaktır.

Ayrıca bu tür psikiyatrik haller için doktora gitmeyi de ihmal etmemeli, bir psikiyatrdan, psikologdan yardım almalıdır. Büyü ile Peygamberimiz de karşılaşmış, ona da büyü yapmışlar. O ne yapmış biliyor musunuz? O anda Felak ve Nâs Sureleri nazil olmuş. Peygamberimiz bu sureleri okudukça yapılan büyü hemen çözülmüş, o da böyle bir dertten kurtulmuş. İnanan bir insan olarak bize düşen ve bize yakışan da bundan başka bir şey değildir. Ve Ayetel Kürsi’yide unutmamak gerekir.

1. Bakara Suresi, 102.

Mehmed Paksu


Cevap: ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur?

Ufkuaçık
Büyü yapanlar hem müşrik olur hem de dinden çıkarlar.Büyü yapmak günahların en büyüklerindendir.Derhal tövbe edip büyü yapmaktan vazgeçmelidirler.

Okudunuz mu?  Nasıl Hafız Olunur? Nasıl Hafız Ölünür

büyü nasıl anlaşılır

Kayıtsız Üye
Büyü vardır kardeşim etkilenmemk için bolca ihlas nas felak surelerini oku inşAllah varsa üzerinde büyünün etksi zamanla kaybolacaktır. Bol bol oku zikir çek.


Kayıtsız Üye
Çok salakça konuşmuşsunuz büyüyü hocalar değil psikiyatrimi bozacak ve aynı zamanda büyü yapan dinden çıkmaz dengesiz dengesiz konusmayin gunahkar olur haram işlemiş olur göz göre göre bile bile haram işlemek dinlen çıkartmaz insanı fasik bundanda tövbe ederek kurtulabilir insan fakat kesinlikle sende kuran okuyup zikir çekecek hocalardanda yardım işleyeceksin.

Okudunuz mu?  Bana kötülük yapan bir kişinin bana itiraf etmesi kim olduğunu bilmek için bir dua varmı?

sogutma buyusu nasıl bozulur, ayrilik buyusu nasıl bozulur, ayirma buyusu bozulur mu

Bu kategoride yer alan Kuranı Yere Koymak Ve Ayak Uzatmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayrılık büyüsü diye bir şey varmıdır, varsa nasıl bozulur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.