Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Muhadram Ne Demektir?

Muhadram Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MUHADRAM NEDİR?

Sözlükte "karışık" anlamına gelen muhadram, hem cahiliye devrinde hem de Hz. Peygamber devrinde yaşayan, ancak Peygamberi göremeyip sahabe ile görüşen Müslümanlara verilen isimdir. Çoğulu "Muhadramûn" dur. Muhadram, tâbiî kabul edilmiş, ancak diğer tâbiûn’dan üstün tutulmuştur. Muhadramundan en meşhurları şunlardır: Ebû Recâ el-Utâridî, Ebû Vâil el-Esedî, Uveys ibn Âmîr el-Karânî, Ebû Osman en-Nehdî, Ahmed ibn Kays, Ebû Âmîr eş-Şeybânî. (A.G.)

Okudunuz mu?  Niyet Nedir?

Cevap: Muhadram Ne Demektir?

Hoca
Muhadramlara örnekler

Ebu Osman en-Nehdi
Ebu Muslim el-Havlani
Abdullah bin Sevb
Ahnef bin Kays
Ebu Amr Eş-Şeybani
Süveyd bin Gafle
Amr bin Meymun


Cevap: Muhadram Ne Demektir?

Muhammed
Muhadram nedir kısaca sözlük anlamı

MUHADRAMUN KİMLERDİR?

Okudunuz mu?  Ebed Ne Demektir?


Rasulullah s.a.v. zamanında yaşayıp Müslüman olduğu halde, onu görme fırsatına kavuşamayan kimseler. Edebiyatta, ömrünün yarısını câhiliye döneminde, diğer kısmını da Müslüman olarak geçirmiş olan şâirler.


Arapça "hadrama" kökünden türetilmiş olan "muhadram" kelimesinin çoğuludur.


Hz. Peygamber s.a.v. devrinde müşrik Arap kabilelerle Müslümanlar arasında savaş yapıldığı zaman, bu kabileler içindeki Müslümanlar, kendilerinin diğer müşriklerden ayırt edilebilmelerini sağlamak maksadıyla, develerinin kulaklarından bir kısmını kesiyorlardı. Develerinin kulaklarını kestikleri için bu kimselere, "bir kısmını kesen" anlamında "muhadrim" denilmiştir.

Okudunuz mu?  Şer Ne Demektir?


(Sahih-i Buharî Tecrîd-i Sârih, tercümesi, Ankara 1980, I, 33)


muhadram, muhadram nedir, muhadramun ne demek

Bu kategoride yer alan Edep Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muhadram Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.