Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:04
Kavramlar
Abone

Şer Ne Demektir?

Şer Ne Demektir?

Fetva Meclisi
ŞER NEDİR?
Sözlükte "kötülük, fenalık ve kötü iş" anlamına gelen şer, dinî literatürde Allah’ın hoşnut olmadığı, sevmediği, meşru olmayan, işlenmesi durumunda kişinin ceza ve kınamaya müstehak olacağı davranışlar demektir. Kur’ân, şer kapsamına giren davranışlar için fesad, münker, seyyie, habis ve haram kavramlarını da kullanır. Ehli sünnete göre âlemlerin yaratıcısı olan Allah, hayrı yarattığı gibi şerri de yaratır. Çünkü âlemde herşey onun irâde, takdir ve kudreti altındadır. Âlemde ondan başka gerçek mülk, kudret ve tasarruf sahibi başka varlık yoktur. Şerrin Allah’tan olması fiilin meydana gelmesine ilişkin iradesini ifade eder, yoksa Allah kulların kötü fiilleri yapmalarından hoşnut olmaz. (F.K.)

Okudunuz mu?  İmale Ne Demektir?

Cevap: Şer Ne Demektir?

Hattap
Şer nedir kısaca

Şer, birçok din ve kültürde tanımlanan, kötü davranış, düşünce, bencillik ve fenalıklar. Şer sözcüğü sıklıkla "hayır" (iyilik, karşılık beklenmeden yapılan şey) sözcüğü ile karşılaştırmalı ve zıt anlamlı olarak kullanılır. Bazı dinlerde şer, evrende hüküm süren kötü bir güç olarak tanımlanır ve şeytan, ahriman gibi varlıklarda vücut bulur.

Okudunuz mu?  Zahir - Batın Nedir?

Cevap: Şer Ne Demektir?

Muhammed
şer nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Kötülük, fenalık
  2. Kötü, fena.


Yorum: Şer Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
şer Allahın hoşuna gitmeyen ve bize günah kazandıran davranışlarımızdır


şer ne demek, şer nedir, şer ne demektir

Bu kategoride yer alan Azze ve Celle ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şer Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.