Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Mütabaat (Mütâbi’) Ne Demektir?

Mütabaat (Mütâbi’) Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜTÂBAAT (Mütâbi’) NEDİR?

Rivâyette tek kaldığı sanılan bir râvînin, hocasından veya hocasının hocalarından, başka bir râvînin de aynı hadisi rivâyet etmesine mütâbaat denir. Destekleyici durumda rivâyet edilen ikinci hadise veya râvîsine mütâbî, desteklenerek güçlenen ilk hadise de mütâba’ aleyh denir. Fert kaldığı sanılan râvî ile, destekleyen râvinin aynı hocadan rivâyet etmeleri durumuna tam mütâbaat; destekleyen râvinin desteklenen râvînin hocasının hocasından ya da daha üstteki râvîlerden rivâyet etmeleri durumuna ise nakıs mütâbaat ya da kâsır mütâbaat denir. Mütâbaat sayesinde zayıflığı hafif olan hadis "hasen li gayrihî", fert olan hadis "aziz", hasen li-gayrihî olan hadis de "sahih" derecesine yükselir. (A.G.)

Okudunuz mu?  Sebil Ne Demektir?

Cevap: Mütabaat (Mütâbi’) Ne Demektir?

meryemgül1
Rivâyette tek kaldığı sanılan bir râvînin, hocasından veya hocasının hocalarından, başka bir râvînin de aynı hadisi rivâyet etmesine mütâbaat denir. Destekleyici
Allah c.c.razı olsun bilgiler için kardeş


Cevap: Mütabaat (Mütâbi’) Ne Demektir?

Muhammed
mütabaat nedir hakkında kısa sözlük anlamı

  1. Birine tabi olmak, uymak. Birini takib etmek.

Okudunuz mu?  Allah ıslah etsin ne demektir

mutabaat ne demek, mutabaat, mutabaat nedir

Bu kategoride yer alan Müşkil Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mütabaat (Mütâbi’) Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.