Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Vaki Ne Demektir?

Vaki Ne Demektir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

VÂKÎ

Bir şeyi ıslah edip düzene sokmak, himaye etmek, bir şeyi korumak, görüp gözetmek anlamındaki "v-k-y" kökünden türeyen vâkî, düzelten, himaye eden ve koruyan demektir.

Allah’ın sıfatlarından biri olup İbn Mâce’nin el-esmâü’l-hüsnâ ile ilgili rivâyetinde geçmiştir (Dua, 10).

Okudunuz mu?  Ebed Ne Demektir?

Vâkî, Allah’ın yaratıklarını tehlikelerden koruduğunu ifade eder. Bu kelime, "Dünya hayatında onlar (kâfirler) için azap vardır. Ahiret azabı ise daha zordur. Onları Allah’ın azabından koruyacak (vâk) kimse yoktur." (Ra’d, 13/34) ve "…Senin için Allah’ın azabından koruyan ne bir velî ne de bir koruyucu (vâk) vardır." (Ra’d, 13/37) âyetlerinde geçen "vâk" ile aynı anlamdadır. Vâkî sıfatı müminlere yöneliktir. Onları dünya ve ahirette Allah koruyup kollayandır. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Araz nedir?

aynı ile vaki ne demek

Muhammed
vaki nedir maddeler halinde kısa sözlük anlamı

  1. Olan, olmuş
    Örnek: Kişinin, resmî görevliler tarafından vaki haksız işlemler sonucu uğradığı zarar da, … devletçe tazmin edilir. Anayasa
  2. Bk. gerçek


vaki ne demek, aynı ile vaki ne demek

Bu kategoride yer alan Mütekellimun Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vaki Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.