Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:46
Sohbet
Yönetici

Nereden Geldik ? Nereye Gideceğiz ?

Nereden Geldik ? Nereye Gideceğiz ?

İnşirah
BİRGÜN ANSIZIN BU DÜNYAYA GÖZLERİMİZİ AÇIVERDİK!. O ANI HATIRLAYAMIYOSUNUZ DEĞİL Mİ ?…AMA HAFIZANIZIN BİR KÖŞESİNDE, DERİNDE ÇOK GİZLİ BİR YERDE O ANIN GÖRÜNTÜLERİ MEVCUTTUR.

MESELA SİZ !… BU DÜNYAYA GELDİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN İLK HATIRLADIĞINIZ NEDİR ?….

ANNENİZİN SESİ Mİ ?… YOKSA BABANIZIN ŞEVKATLİ BAKIŞLARI MI ?

İLK HATIRLADIĞINIZ ANINIZ KAÇ YAŞINIZA AİT ?… BİR DÜŞÜNÜN!

Allah sizi annelerinizin karınlarından çıkardı, hiçbir şey bilmiyordunuz; şükredebilesiniz diye size işitme gücü, gözler ve gönüller verdi. NAHL SURESİ 78.

İNSANLARIN ÇOĞU ÜÇ YAŞINDAN ÖNCESİNİ PEK HATIRLAYAMAZLAR.
ÇÜNKÜ BELLEK VE HAFIZA KAYITLARI O YAŞTAN İTİBAREN GELİŞMEYE BAŞLAR.AMA O ANA KADAR OLAN KAYITLARI BEYNİMİZİN BİR KÖŞESİNDE SAKLI BULUNMAKTADIR.FAKAT ERİŞEMEYİZ ONLARA!

Sizi bir tek canlıdan yarattı; sonra o canlıdan onun eşini vücuda getirdi. Ve sizin için davarlardan sekiz çift indirmiştir. Sizi annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde, bir yaratıştan öbürüne geçirerek oluşturuyor. İşte Allah! Budur sizin Rabbiniz! Yalnız O’nundur mülk ve saltanat! İlah yoktur O’ndan başka! Hal böyle iken nasıl oluyor da gerçeğin tersine döndürülüyorsunuz?! ZÜMER SURESİ 6.

PEKİ YA, DOĞUMUNUZDAN ÖNCESİNİ HATIRLIYORMUSUNUZ ?…

GÜLECEKSENİZ TABİ Kİ! ÜÇ YAŞINDAN ÖNCESİNİ HATIRLAYAMAYAN İNSAN NASIL OLURDA DOĞUMUNDAN ÖNCESİNİ HATIRLAYABİLİR ?
AMA BİZ BEDENEN DOĞMADAN ÖNCE, RUH OLARAK BİR YERLERDEYDİK. DEĞİL Mİ ?

ACABA NEREDEYDİK ?… NE YAPIYORDUK ?
HİÇ KENDİNİZE BU SORUYU SORDUNUZ MU ?…

Allah’a nasıl nankörlük ediyorsunuz?! Siz ölülerdiniz, O sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Nihayet O’na döndürüleceksiniz. BAKARA SURESİ 28.

İŞTE GÜNLÜK YAŞAMIMIZIN KOŞUŞTURMA VE TELAŞI İÇİNDE KENDİMİZE SORMADIĞIMIZ İLK SORU BUDUR!

Okudunuz mu?  Eşinin Ağzına verdiği lokma

NEREDEN GELDİK ?…

PARA KAZANMA HIRSI İÇİNDEKİ İNSAN NEDENSE BU SORUYU HİÇ AKLINA GETİRMEZ!

HAYATA GELMEMİZİN TEK AMACI; DOĞMAK, BÜYÜMEK, ÜREMEK VE ÖLMEK DEĞİLDİR. BU TEORİ ANCAK HAYVANLAR İÇİN GEÇERLİDİR. AMA İNSAN, DÜŞÜNEN BİR VARLIKTIR. VE O DÜŞÜNEN VARLIK, NEDENSE BU SORUYU KENDİSİNE HİÇ SORMAZ.

PARA KAZANMA, RAHAT YAŞABİLME TELAŞI İÇİNDEKİ İNSANIN KENDİSİNE SORMAYI İHMAL ETTİĞİ BİR SORU DAHA VARDIR;

NEREYE GİDECEĞİZ ?…

ÖYLE YA, İNSAN DOĞAR, BÜYÜR, ÇOĞALIR VE ÖLÜR… PEKİ ÖLÜNCE NEREYE GİDECEĞİZ ? NE OLACAĞIZ ?… BİZİ NELER BEKLİYOR ?….SORUSUNU HİÇ AKLIMIZA GETİRMEYİZ.

Her benlik ölümü tadacaktır. Hak ettiğiniz karşılıklar size, kıyamet günü, eksiksiz bir biçimde mutlaka verilecektir. Ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulan kesinlikle kurtulmuş olacaktır. İğreti-sefil hayat aldatıcı bir yararlanmadan başka şey değildir.
ALİ İMRAN SURESİ 185.

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYAN İNSAN, BİRGÜN ÖLÜM GÜNÜ DE OLACAĞINI NEDENSE HİÇ DÜŞÜNMEK İSTEMEZ. ÖLÜMÜ KENDİSİNE YAKIŞTIRMAZ. UZAK GÖRÜR KENDİNE ÖLÜMÜ. YADA HAYATIN KAZANMA HIRSI DOLU MÜCADELESİ İÇİNDE ÖYLESİNE MEŞGULDÜR Kİ, ÖLÜMÜ DÜŞÜNECEK VAKTİ YOKTUR!

OYSA Kİ ÖLÜM, BİZE BİR NEFES KADAR YAKINDIR…. BİR SİSTOL, DİYASTOL KADAR YAKINDIR. DÜŞÜNMEK İSTEMEYİZ ÖLÜMÜ! ÇÜNKÜ BU MORALİMİZİ BOZAR! GELECEK İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ PLANLARI BOZAR! YAZ TATİLİ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HAYALLERİMİZİ YIKAR. EV SAHİBİ OLAMADAN BİR MEZAR SAHİBİ OLABİLECEĞİMİZ DÜŞÜNCESİ NE KORKUNÇTUR DEĞİL Mİ ?

İŞTE BU YÜZDEN DÜŞÜNMEYİZ ÖLÜMÜ. ÇÜNKÜ BİZİ HAYATA BAĞLAYAN BU GÜZEL HAYALLERDİR. BİZ BU HAYALLER İLE YAŞAR, BU HAYALLER İLE YAŞLANIRIZ.

YARIN ÖLECEĞİNİ BİLEN BİR İNSAN İÇİN YAŞAM NE İFADE EDER Kİ ?

AMA YİNE DE SİZ SİZ OLUN…. BİRAN DURUP DÜŞÜNÜN VE KENDİNİZE ŞU SORUYU SORUN;

NEREDEN GELDİK ?…. NEREYE GİDECEĞİZ ?….

İŞTE O VAKİT, BU DÜNYADAKİ VARLIĞIMIZ BİZE ÇOK FARKLI BİR ANLAM İFADE EDECEKTİR.BELKİ YAŞAMIN ACIMASIZ, HIRS DOLU KOŞUŞTURMASI İÇİNDE NE İÇİN YARATILMIŞ OLDUĞUMUZUN CEVABINI BULABİLİR,… KENDİMİZİ, BU DÜNYADA BİRŞEYLER ELDE EDEBİLME YARIŞINDAN BİRAN OLSUN KOPARTABİLİRİZ.

Ben, cinleri ve insanları bana ibadet etmeleri/benim için iş yapıp değer üretmeleri dışında bir şey için yaratmadım. ZARİYAT SURESİ 56.

KİMBİLİR BELKİ DE, BU DÜNYA İÇİN KAZANAMADIKLARIMIZI, ÖBÜR DÜNYA İÇİN, BU DÜNYADA KAZANABİLİRİZ.

Ey iman edenler! Allah’tan korkun! Ve her benlik, yarın için önden ne gönderdiğine bir baksın. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır. HAŞR SURESİ 18.

Okudunuz mu?  Bir gün ateist olmaktan çok korkyorum

Cevap: Nerden nereye

mumsema
<

NEREDEN GELDİK ?…. NEREYE GİDECEĞİZ ?….

>
O’ndan geldik ve O’na döneceğiz

Allah cc razı olsun


Yanıt: Nerden nereye

nursena
Allah cc razı olsun kevser kardeşim yüreğinize sağlık.


Soru: Nerden nereye

iliman
Allah celle celaluhu raziolsun

Okudunuz mu?  Ne güzeldir birine 'İyi ki Varsın' Diyebilmek..

doğmadan önce neredeydik, insan doğmadan önce neredeydi, biz doğmadan önce neredeydik

Bu kategoride yer alan Tüylerim diken diken oluyor (Lütfen Bakın) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nereden Geldik ? Nereye Gideceğiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.