Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Nifas Nedir?

Nifas Nedir?

Fetva Meclisi
NİFAS NEDİR?

Loğusalık hâli, doğum yapan kadının rahminden gelen kan anlamına gelmektedir. Böyle kadına nüfesâ veya loğusa denir.
Doğumdan ve uzuvları belirmiş ceninin düşürülmesinden sonra görülen kan, nifas kanıdır. Loğusalık hâlinin alt sınırı olmamakla birlikte, en çok kırk gün sürer. Kırk günden fazla görülen kan, nifas kanı değildir. Loğusalık günlerinde akıntı bir süre kesilip sonra devam ederse, akıntının kesildiği günler de loğusalık hâlinden sayılır. Kadınlar nifas hallerinde, cinsel ilişkide bulunamaz (Bakara, 2/222); namaz kılmaz, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15). Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler. Kadınlar hayız ve nifas hallerinde kılmadıkları namazları daha sonra kaza etmez, ancak, oruçları kaza ederler. Kadınların bu hallerinde, namaz ve oruçtan muaf tutulmaları, onların pis olmalarından dolayı değil, psikolojik ve fizyolojik yüklerini hafifletme amacına yöneliktir. Diğer taraftan kadınlar, bu hallerinde müçtehitlerin büyük çoğunluğuna göre Kabe’yi tavaf edemezler. Loğusalık halinde kanın kesilmesiyle kadın yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar; kırk gün geçtiği halde kan kesilmemişse, özürlü kabul edilir; kırk gün dolunca yıkanır ve ibadetlerini yapar. Çocuk doğurduktan sonra kan gelmeyen kadın ise, yıkanır ve ibadetlerine devam eder. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Kelamullah Ne Demektir?

Cevap: Nifas Nedir?

Muhammed
nifas nedir kısa sözlük anlamı

  1. Yeni doğurmuş kadının hali. Loğusalık. Böyle bir kadına "Nüfesa" da denir. Hanefi Mezhebine göre bu hal kırk gün devam eder.


hayız ve nifas ne demektir

Bu kategoride yer alan Nehiy Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nifas Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.