Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Nifas nedir? Nifasın azami süresi ne kadardır

Nifas nedir? Nifasın azami süresi ne kadardır

Galus
Nifas nedir? Nifasın azami süresi ne kadardır.

Nifas/loğusa/nüfesa;doğumdan sonra kadının cinsel organından gelen kan veya bu şekilde kan gelmesinin se-bep olduğu hükmi kirlilik(hades) halinin adıdır. Hanefi ve Hanbeliler nifasın en uzun süresi 40, Maliki veŞafiler ise 60-gün olduğu görüşündedirler.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz ashabıyla beraber veya yalnız başınayken cehri zikir yapmışmıdır?

Cevap: Nifas nedir? Nifasın azami süresi ne kadardır

ZİREGÜL
doğum yapmış kadınların hastalık halleridir hanefi meshebine göre kırkgün kadar sürer ve sonrası özre girer kadın gusulunü alır ve ibadetlerine başlar


nifas nedir, nifas ne demek, nifas

Bu kategoride yer alan Tavaf namazını terk etmenin cezası nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nifas nedir? Nifasın azami süresi ne kadardır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.