Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Rauf Ne Demektir?

Rauf Ne Demektir?

Fetva Meclisi
RAÛF NEDİR?

Şefkat ve merhamet göstermek, esirgemek, acımak anlamındaki "r-e-f" kökünden türeyen ve "râif" kelimesinin mübalağalı şekli olan raûf, çok merhametli, çok şefkatli, çok acıyan, esirgeyen demektir. Allah’ın sıfatı olarak raûf, Kur’ân’da 10 âyette genellikle "rahim" sıfatı ile birlikte geçmiştir: "Allah raûftur, rahîmdir." (Nûr, 24/20), "Allah, gerçekten insanlara çok şefkatli (raûf), çok merhametlidir." (Bakara, 2/143), "Allah kullarına çok şefkatlidir." (Bakara, 2/207; Âl-i İmrân, 3/30), "O Allah müminlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir." (Tevbe, 9/117). Allah’ın şefkati; mümin olan ve olmayan, âsî veya itaatkâr herkesi kuşatır. "Raûf" isminin geçtiği âyetlerde; Allah’ın, kulların îmânlarını, ibadetlerini zayi etmeme (Bakara, 2/143), Allah rızası için çalışanlara sevap verme (Bakara, 2/207), azabından sakındırma (Âl-i İmrân, 3/30), tevbeyi kabul etme (Tevbe, 9/117), nimet verme (Nahl, 16/5-8), müminlerin kalplerinin kinden arındırılması (Haşr, 59/10), insanların karanlıklardan aydınlığa çıkarılması (Hadîd, 57/9) dile getirilmiştir. Bütün bunlar, Allah’ın "raûf" olmasının sonucudur. Kur’ân’da bir âyette "raûf" kelimesi Hz. Muhammed’in (a.s.) sıfatı olarak kullanılmıştır: "O, çok şefkatli, çok merhametlidir." (Tevbe, 9/128). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Ümmül Kitap ne demektir?

Cevap: Rauf Ne Demektir?

Muhammed
rauf nedir maddeler halinde kısa sözlük anlamı

  1. Esirgeyen, acıyan, çok merhametli.
  2. Tanrı adlarından.
  3. esirgeyen acıyan, çok merhametli. – Allah’ın isimlerinden. "abd" takısı alarak kullanılır. -(bkz. abdürrauf). kur’an-ı kerim’de 10’dan fazla yerde geçmektedir
  4. Çok acıyan, esirgeyen, merhamet sahibi.

Okudunuz mu?  Mutlak Ne Demektir?

rauf ne demektir, rauf nedir, rauf ne demek

Bu kategoride yer alan Rifailik Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rauf Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.