Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Reddiye Ne Demektir?

Reddiye Ne Demektir?

Fetva Meclisi
REDDİYE NEDİR?
İslâm miras hukukunda, ashab-ı ferâiz diye adlandırılan hisse sahiplerinin mirastan paylarını aldıktan sonra, terikenin artıp da kalanı alacak asabe bulunmaması halinde, artan kısmın eşler dışındaki aynı mirasçılar arasında hisselerine göre taksim edilmesine reddiye denir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Ledün İlmi Ne Demektir?

Cevap: Reddiye Ne Demektir?

Fetva Meclisi
Reddiye Ne Demek? Kısaca
Red Nedir? Özet

Red, geri çevirme, kabul etmeme, iâde etme. İslâm miras hukukuna göre, alacakları paylar ayet ve hadislerle belirlenmiş bulunan ashâbül-ferâiz hisselerini aldıktan sonra, kalanı alacak asabe yoksa ve miras da artmış ise, bu artanın karı-koca dışında kalan aynı mirasçılara hisseleri oranında verilmesine "red" veya "reddiye" denir. Başka bir deyimle, asabe grubuna giren hısım bulunmaz ve mirasçıların hisseleri toplamı, ortak paydadan küçük çıkmış olursa red söz konusu olur.

Okudunuz mu?  Muktedi Ne Demektir?

Cevap: Reddiye Ne Demektir?

Muhammed
reddiye nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Bir düşünceyi, bir öğretiyi çürütmek için yazılan yazı.
  2. Savunca


reddiye nedir, reddiye ne demektir, reddiye ne demek

Bu kategoride yer alan Tasavvufta tecelli ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Reddiye Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.