Anasayfa
19 Nisan 2022, 21:38
Kavramlar
Abone

Sekinet Ne Demektir?

Sekinet Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SEKÎNET NEDİR?
Sözlükte "vakar, ağırbaşlılık, huzur, güven, rahatlık" gibi anlamlara gelen sekînet, tasavvufta, gaybın ve manevî feyzin gelişi anında kalbin bulduğu itminân (iç barış) ve huzur haline denir. Sekînet, peygamberlerin ve Allah’ın seçkin kullarının kalplerine iner. Kur’ân’da, îmânlarının pekişmesi (Fetih, 48/4), sıkıntılı ve korkulu anlarda kalplerinin yatışıp iç huzura kavuşmaları için Allah’ın müminlere sekînet indirdiği (Fetih, 48/8) belirtilmektedir. Ayrıca Hz. Peygamberle ilgili olarak da şöyle buyrulmaktadır: "… Hani onlar mağaradaydı, O, arkadaşına; "üzülme, Allah bizimle beraberdir", diyordu ve derken Allah O’na katından bir sükûnet / bir güven duygusu bahşetti…" (Tevbe, 9/40). Hz. Peygamber de "Allah Teâlâ’yı anmak için toplanan kimseleri melekler kuşatır, onları rahmet kaplar ve onlar üzerine sükûnet ve vakar iner…" buyurmuştur. (Müslim, Zikir, 25). (M.C.)

Okudunuz mu?  Zünnar Nedir?

Cevap: Sekinet Ne Demektir?

zeynebs
Uhud savaşında bir örneği vardır..Yüce Allah düşmanlarından emin olmaları için sadece ihlaslılar için hafif bir uyku hali vermiştir..


Cevap: Sekinet Ne Demektir?

Muhammed
Sekinet nedir kısa sözlük anlamı
Sekinet; vakar, iç huzuru anlamında Arapça bir kelime.
"O, imanları artsın diye, mü’minlerin kalbine sekineti indirendir" (Feth/4) âyetinde bu terime işaret vardır.
Gaybm gelişinde meydana çıkan huzur hali.
Nebi ve velilerin kalbine inen sekinet, nur, kuvvet ve ruhtan teşekkül eder ve mahzun kalbi teselli eder.


sekinet ne demek, sekinet nedir, sekine nedir

Bu kategoride yer alan Sebil Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sekinet Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.