Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Senet Ne Demektir?

Senet Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SENET NEDİR?

Sözlükte "dayanak" anlamına gelen senet, terim olarak, bir hadisi, Hz. Peygamberden itibaren bize kadar ulaştıran yola denir.
Senette, hadisi rivâyet eden râvîlerin isimleri sıralanmıştır. Senetteki râvîler zincirini sıra ile okumaya isnâd denir. Senet ve isnad birbirlerinin yerlerine de kullanılır.
Tarik veya vecih de denilen senet, hadîsîn bir bölümüdür. Hadisin diğer bölümünü ise metin teşkil eder. Hadisler bir ya da birden fazla senetle rivâyet edilebilir. Her bir senet sağlamlık yönünden farklı olabilir. Hadisin sıhhatini belirleme de senedin önemli bir yeri vardır. Senetteki râvîlerin eksik olması, râvîlerin gerekli şartları taşımamaları veya hadisin bizzat hocadan alındığının sabit olmaması, hadisin zayıf kabul edilerek reddedilmesinin sebebleri arasında yer alır. Senetlerin muhaddislerce incelenmesi neticesinde, mütevâtir, meşhur, aziz, garib, müsned (muttasıl, mevsul), munkatı, mu’dal, mürsel, muallak, muanan ve müdelles gibi hadis çeşitleri ortaya çıkmıştır. (A.G.)

Okudunuz mu?  Hamele-i Arş Ne Demektir?

Cevap: Senet Ne Demektir?

Muhammed
senet nedir maddeler halinde kısa sözlük anlamı

  1. Bir kimsenin yapmaya veya ödemeye borçlu olduğu şeyi göstermek için imzaladığı resmî kâğıt, belgit
    Örnek: Bu zarflar hisse senedi dolu idi. F. R. Atay
  2. Dayanılan veya dayanılacak olan şey.

Okudunuz mu?  Emanet Ne Demektir?

hadiste senet nedir, senet nedir, hadis senedi

Bu kategoride yer alan Ğafir Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Senet Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.