Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Sünenler Ne Demektir?

Sünenler Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SÜNENLER NEDİR?
Fıkıh konularına göre tertiplenmiş ahkam hadislerini içeren hadis kitaplarına denir. Sünenler genellikle merfû hadislerden oluşur. Sünen ayrıca sünnet kelimesinin de çoğuludur. Ebû Dâvûd (ö. 275/888), Tirmizî (ö. 279/892), Nesâî (ö. 279/892), İbn Mâce (ö. 275/888), Dârimî (ö. 255/868), Beyhakî (ö. 458/1065) ve Dârakutnî’nin (ö. 358/995) sünenleri bulunmaktadır. Bunlardan, Ebû Dâvûd, Nesâî, Tirmizî ve İbn Mâce’nin sünenlerine, sünen-i erbaa denir. (A.G.)

Okudunuz mu?  Naat Nedir kısaca anlamı

Cevap: Sünenler Ne Demektir?

Muhammed
sünen nedir kısaca sözlük anlamı

Sünnetler.


SÜNEN (Hukuk Terimi)
SÜNNET TERİMİNİN ÇOĞULUDUR. SÜNNETLER DEMEKTİR. HZ. PEYGAMBERİN YAPTIĞI, SÖYLEDİĞİ VEYA YAPILMASINI ONAYLADIĞI HER TÜRLÜ HAREKETLER VE SÖZLERDİR. BUNLARI İÇEREN KİTAPLARA DA BU AD VERİLMİŞTİR. EN TANINMIŞ OLANLARI: SÜNEN-İ EBÎ DAVUD, SÜNEN-İ TIRMİZÎ, SÜNEN-İ NESEÎ, SÜNEN-İ İBNÎ MÂCE, SÜNEN-İ DÂRİMÎ’DİR.


süneni erbaa, suneni erbaa terim nedir

Bu kategoride yer alan Şer'u men Kablena Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünenler Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.