Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:29
Nedir
Abone

Kuran kelimesinin anlamı nedir?

Kuran kelimesinin anlamı nedir?

A_Y_K_U_T
Kuran kelimesinin anlamı nedir? Kuran kavramı hakkında kısa bilgi istiyorum


Cevap: Kuran kelimesinin anlamı nedir?

mumsema
Kur’ân, tercih edilen görüşe göre, "karae" fiilinden edilen bir mastar olup, Allâh’ın son kitabına özel ad olmuştur.
Kök anlamı; okumak, toplamak, bir araya getirmek demektir.


Yanıt: Kuran kelimesinin anlamı nedir?

Desert Rose
Açıklaman için Allah c.c razı olsun ellerine sağlık hocam…


Cevap: Kuran kelimesinin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
kuran da neden coğul ifadeler kullanılmış.örneğin yaptık,göndedik gibi


mum
< kuran da neden coğul ifadeler kullanılmış >
Kurandaki çoğul ifadeleri, büyük anlamında kullanılmıştır.
Örneğin; yaşça büyüğüme SİZ deriz gibi…

< kuran kelime anlamı >
Kuran ismi, Okuma anlamındadır.


Kayıtsız Üye
Kuranı kerimi açıklayacak olursak

Allah’ın en büyük mucizelerinden biri olan Kur’an-ı Kerim; insan müdahalesinden korunmuş, tutarlı, derin ve eşsiz bir hazine, insanlığa kılavuz, rahmet ve en büyük hediye olarak gönderilmiş bir nurdur. Varlığa, ölüme ve ölüm sonrasına anlam kazandırır. Neden var olduğumuzu ve varlığımızı nasıl sürdürmemiz gerektiğini öğretir. Hak ile batılı, iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, birbirinden ayırır; doğruya ve hayra yönlendirir olarak ifade edebiliriz.


Kayıtsız Üye
Değerli Arkadaşlar Kur’an 6.236 Ayetten Oluşmaktadır. Fakat Bazı Yerlerde 6666 Olduğu Yönündedir. Burada Yorum Yapan Arkadaşlarımın Dikkatine Bir Soruda Ben Sormak İsterim. Aslında bu soru bir ateistin bana sorduğu ve tıkandığım sorudur. Haşa diyerek başlayayım. "Siz Kur’anın mucize olduğunu söylüyorsunuz. Evrene Bir Bakın Ne Mucizeler ,neler neler Var. 1 Gram DNA içerisine 1.5 TerraByte Bilgiyi Hatasız Yazan Tarnrınız (Haşa) Bu Kitabı Yazamamış mı da Araya Elçiler Koymuş, Neden Ol dememiş? siz buna mucize mi diyorsunuz".
Ben Nacizhane Bildiklerimle Savunma Yaptım Ama Yeterli Olamadım. Mustafa Hocanın Dediği Gibi " Başkaları Alkışlasın Diye İbadet Yapmıyoruz Nitekim" Ama Bilgili Arkadaşlar Ricam Bana Bir İzahatta Bulunurlarsa ; En Azından bir sonraki karşılaşmamızda Ona Karşı Sağlam Temellerle Konuşabilirim. Yalnız Burada "Kur’an" da yazıyor kelimesi onlara bişey ifade etmiyor. Gerçi En doğrusu bir daha aynı ortamda yer almamak gibi ama seviyorumda keratayı kazandırabilirsek ne mutlu.


Şema
Kuran ne demek kısaca

Son Yazan kardeş
Peygamberlerin gönderilmesi ile Allahın kudreti ile alakası yok
Biz insanlar Allahı görmeye vahiy yükünü kaldırmaya gücümüz yetmez
Onun için hemcinsimiz olan özel insanlar elçiler seçildi


Kayıtsız Üye
Değerli arkadaşım Rabbimin ne büyük olduğunu ona anlatmanın yolu kuranı kerimdir. Onu müslümanlığa çevirebilirsen ne mutlu sana ama pekte kolY olmicak ama imkansız olmicak diyede bir şey yok ona kuranı kerim oku ve anlamlarını oku kuranı kerimdeki mucizeleri oku inanıyorum ki bu mucizeler karşısında Allah’a tövbe edip müslüman olacak inşAllah kazandırırsın onu islamiyete ona peygamberin nden bizim için seçildiğini anlat ama çok bilgi edinmen lazım oku tefsir oku inşAllah ..


Kayıtsız Üye
Katiliyorum sema hanima arti olarak eğer kurani kerime ol deseydi cenabi Allah kim inanirdi? Bu defa buyucu isi olduguna inalir ve anlamini yitirdi bir çok insanda sahiplenmeye kalkardi dogal olaraksonucta cahiliyedoneminden bahsediyoruz

Okudunuz mu?  İl nedir sözlük anlamı kısaca

Kayıtsız Üye
Ateistle tartisan kardesim Selamun Aleykum oncelikle.
Kardesim Kur’an da yazili olan her ayet bir olaydan dogmustur,ayetler olaylara gore inmistir.Bir olay yasanmadan Yuce Allah kullarina neyden ornek verebilir? Vahiyin bir sebebi olmali değil mi? Bu yuzden Hz.Muhammed Sav. ‘in hayati huzunlerle sikintilarla gecmistir ve bu vahiye sebebtir.


Kayıtsız Üye
Hayır. Allahu teala bizler gibi nefsimizden dolayi yaptigimiz her iste ben yaptim deriz. Ben. Ben kimim ben degil. Allahin izni ile. Yani ben kelimesi kibirdendir. Biz ise meleklerimle beraber demektir.


misafir hanım
KUR’AN kelimesinin anlamı okumaktır öğretmenimiz söylemişti KUR’AN’ın ilk emri oku o yüzden☻


Kayıtsız Üye
arkadaşınız çok güzel bir soru sormuş. Tanrının yarattığı hiç bir şey bir süreçsiz meydana gelmedi. ona evreni, havayı, denizi hatta ana rahmindeki bebeği bile örnek verebilirsiniz. her yaratım bir süreç gerektirir. ol dediğinde anında olmadı. istese olurdu fakat sistemi bu şekilde kurdu. Muhammet (hazreti demedim çünkü Allahtan başka efendi yoktur. kur-an bunu sık sık söyler. kimseyi yüceltmeyin der.) sorgulayan anlamaya çalışan, yıllarca anlamak için emek vermiş, düzene karşı, iyi niyetli, çok güzel bir insandı ve hakikat ona nail oldu. Allah ondan razı olsun. Kur-an’ ı okuma yazma bilen birine de gönderebilirdi. bu arada önemli bir şeyi hatırlatmak istiyorum size. sorgulayan birine cevaplar vermek çok güzel kur-an’a yönlendirmek daha da güzel fakat size bir kötülüğü yoksa bu şahısın aynı ortamda bulunmayı istememenizi anlayamadım. bu durumda Allah’ın çeşitliliğine karşı bir yargılama yapmış olmuyor musunuz? pekala iki ayrı görüşte insan bir arada olabilir.
Bunun yanı sıra Kur-andaki çok önemli iki ayeti de hatırlatırım size:

Ali İmran 20. "Seninle kanıt yarıştırmaya girerlerse şöyle söyle: "Ben yüzümü Allah’a teslim ettim. Bana uyanlar da." Kitap verilenlerle ümmîlere de sor: "Siz de teslim oldunuz mu?" Eğer teslim olurlarsa doğruya ve güzele kılavuzlanmışlardır. Yüz çeviririlerse sana düşen sadece tebliğ etmektir. Allah, kullarını görmektedir."

Nisa 88: "Size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrılıyorsunuz? Allah onları kazandıkları yüzünden baş aşağı etmişken, Allah’ın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah’ın şaşırttığına sen asla yol sağlayamazsın. "

yani sözüm şu ki kimseyi ikna etmek gibi bir görevimiz yok sadece tebliğ ederiz. bu yola girip girmemek kendi özgür iradeleridir. yargılamak şirk koşmaktır. yoldan sapmadan doğru yolu bulamazlar. müdahale etmek yanlıştır. saygılarımla..


Kayıtsız Üye
57:25-Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah’ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.

Yukaridaki ayetten benim cikarimin soyle. Kuranda oyle seyler var ki kuran in ilk indigi zamanlardaki insanlar için değil en buyuk rahmet en buyuk referans peygamberimizi goremetenler için.. demirin hakikaten gokten indigini bilimun ispatlayacagi zamandaki insanlar için. Aynen bunun gibi dna da bilimin ilerledigi zamandaki insanlar için bir mucize.. kuran ise 1400 kusur senedir tum zamanlarin insanlarina hukmediyor ve bu ozelligiyle en buyuk mucize.
Bu arada bir iman etmemis insana istediginiz kadar ispat yapin. Gozune de soksaniz Allah kalbine vermezse iman edemez. Kendi coplugunde kral sanir kendini. Allah muhafaza… bu bir ayette onlarin kendi elleriyle yaptiklarindan dolayidir diye geciyordu yanilmiyorsam. Oncelikle dua sart hemde cok…

Okudunuz mu?  Oyun nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Kardeş .hz Allah hiç bir şey yaratmadan önce hadisi kudside Habib sen Olmasaydın felekllerı yarstmazdim hadis i kudside önce Peygamberimizi yarattı sonra o Nurdan mukevvanatı donattı her şeyi onun nuruyla yarattığı için biz yarattık diyor Allah yarattı ama onun nurunu kullanarak yaratıyor


Kayıtsız Üye
canışkom insanlar ne güzel açıklamışlar.daha neye zorluyon


Hak ikat
Bir ateist inanmak veya iman etmek için soru sormaz. Onun amacı seni yanıltmak ve zor durumda bırakmak içindir. O yinede çok merak ediyorsa, O insanın agzından cıktıgını iddia ettigi kitabı kendi iradesiyle okusun ki ona bile yeltenmicektir sevgili kardesim. Yani Rabbim perdesini kaldırmadan inanamaz kardesim sen onu iknaya değil Rabbine dua et belki yuzune guler…


kayıtsızım
kuran iylik yapmak ve cennete gitmek için ve daha bir çok iyiliklerde bulunan hz Muhammede indirilen kitaptır


Kayıtsız Üye
Koskoca yaratici ben demiyor benlik yapmiyor ama biz her seyde ben yaptim ben ettim diyorz. Bu da ince biz mesajdr bence. Kibirlenmeyin mesaji.


Kayıtsız Üye
aynen öyle ödevimi bitirdim hocam Allah razı olsun böle siteyi bu yazıyı yazanı hakkım 1001 kere helal olsun 😀 :O


Kayıtsız Üye
Yalnız sorun şu ki biz soruyoruz onlar da Bizden cevabını yorum olarak göndermeniz istiyorlar bu hangi akla hizmet?


Kayıtsız Üye
Kuran çok önemli bir kitaptır. kuran en başta saygı gerektiren bir kitaptır


Kayıtsız Üye
Eger Yuce Rabbimiz elçısiz ol deseydi, o zaman herkes inanirdi ve bu dunyanin(sinavin) anlami kalmazdi. Kuranda yazdigi gibi: Onlar kendilerine ozel ayet inmesini istiyor. Onlara mucizeyi gostersende çoğu inanmaz, bu bir sihirden başka şey değildir derler


Oztash
Oyle olsaydi bile, bu seferde neden oyle oldu da, soyle olmadi diyeceklerdi.. Yani bu tanriyi kim yaratti, onu yaratani kim yaratti gibi sonsuz sayida soru sormak anlamina gelir. Bunun da mantikla alakasi yok. Tutarlilik olmaz.


Kayıtsız Üye
Allah ol deyip te oldursa idi herkes inanır dı. Allah görünse idi herkes secdeye kapanır dı. Kafir ile mümin ardında sınav nasıl. Olacak.


Kayıtsız Üye
isra süresinde bir ayeti getirdin aklima malesef inanmayanların kalpleri perdeli kulakları sağırdır sen ne söylesen de anlamazlar güzel kardeşim peygamberler konusuna gelince Allah in yarattığı mahlukatlariz yaradilisimiz gereği onunla muhattap olamamiz yüzyüze gelmemiz yüreğimizin beynimizin idrak edebileceği korkmadan bayılmadan sapasağlam durabileceği güce sahip değiliz bizler ve bu nedenle onunla tek iletişim yolumuz dua dir dua ederken ellerimizi kaldırmamız da ellerimizde 99 adinin yazmasından dir çünkü o bize isimleriyle dua etmemizi ister . O elbette herşeyi beyninize yükleyip yaratırdı o buna kadirdir zaten. Fakat yaradılış amacımızın ne anlamı kalırdı bu bir sınavdır herkes geçse keske belki biz geceriz belki o tövbe etsin benden daha kıymetli olur daha çok sevabı olur Hayırlısı olsun hakkında Allah i arayan heryerde bulur Allah öyle büyüktür ki bizi hz Muhammed efendimizin yüzü suyu hurmetine yaratmıştır ve alemleri onun için yaratmıştır nolur peygamber deyip geçmesin o bizim en kıymetlimizdir keske bin tane canımız olsa da onun yoluna geda edebilsek hepsini

Okudunuz mu?  Sudenaz anlamı nedir

Kayıtsız Üye
Kuran Allah tarafından indirilen kitaptır.neyin iyi olduğunu neyin kötü olduğunu, neyin günah neyin sevap olduğunu anlatır


Kayıtsız Üye
Kur’an’ı kerim Allah tarafından kesin olarak gönderilen bir kutsal kitaptır


Kayıtsız Üye
Hasa diye baslayip inceden dokundurmaya calisan arkadaşim. Necip fazilkisa kurek hatiralarinda bu senin sordugunu cevaplar ben sana ozet geceyim dereyi gecmek için illada vapura binmene gerek yok yuzerek gece bilirsin. Peygamberler koprudur bir kopru olnasa ya islanirsin ya yanar mevla yazip kendi gondermis olsaydi sahip olmak için o yazili kitaba emin ol anani babani keserdin elde etmek için.. Ol deyince olan tabiatta nice ornekler var basta sen olmussun halda bilimin cozemedigi sper parcasisin.


Kayıtsız Üye
O ateist é şöyle bir cevap daha mantikli olur… onlar doğaya ve tabiata inanır ve doğanın mucizelerine insanda doğadan geldi sanırlar.ona cevaben o çok inandığın guvendigin doğa ananın rahmine seni neden koydu ol deseydi olmazmiydi yada hadi geç rahmi falan babanı neden aracı yaptı doğa tohumlasaydi anneni


Kayıtsız Üye
Ben kuranı kerimin mucize olarak görmüyorum.Neden mi?çünkü kuranı kerim Hz Muhammede cebrail vasıtası ile Allah tarafından indirilmiştir.yani kuran Allah kelamidir.biz Allahi görmediğimiz halde ona ve gönderdiğine inanıyoruz.var olan bir şeyi görmek mucize değildir bence.Ahireti yasamadigimiz görmediğimiz halde inanıyoruz. O gün Ahireti yaşadığımızda o gün mucizemi oldu diyecez yani?hayır Ahiret zaten var. Biz görmüş gibi inanıyoruz. Var olan şeyler mucize olmaz bu benim fikrim


Kayıtsız Üye
Kur’an, kelime olarak, "toplamak, okumak, bir araya getirmek" mânalarına gelir.


Kayıtsız Üye
Kardeşim bence Sözler köşkü yada hayaline diye bir youtubede kanal var onlar bu konuda çok bilgililer onlara sorabilirsin ve onların videolarını izlet çok yararı olur


Kayıtsız Üye
selam aleyküm;
kardeş sen o arkadaşa 1 gr DNA içine 1,5 TB (bu rakamda bu küçük benimizin şimdilik kavrayabildiği bu arad) bilgiyi kimin yazdığını sordun mu önce. eğer bunu biliyorsa kuranı inkar edemez yok eğer bunu bilmiyorsa kuranı anlayamaz.


Kayıtsız Üye
Kur’an kelimesinin aslında tam karşılığı tahminim herkes katılacaktır. ANLAM PARÇACIKLARI demektir. Yani her ayet bir anlamdir. Ve bu anlam parçacıklarının genel ismi de Kur’an ‘ dır.


Kayıtsız Üye
Bu konu çok derin fakat su sekilde toplarlamaya veya orneklemeye calisayim .
1 dna 1 terrebyte diyen arkadaş. Bunu ne kadar kanitlayabilir yada ne kadarinin doğru olduguna inanabilir ? Bir teori yada bir kisinin bulgusu olarak kabul edelim . Peki kur´an nın. Ozamanin sartlari ile incil veya tevrat veya zebur olarak kitaplar varken kur ana yonlendirici bir elci olmadan bunu insanliga gosterip bunu uygulatmak için ve hele herkes kendi nefsi ile sınanırken. Rabbimin ol demesi ile insanligin bunu kaldirmasi ne kadar mumkun olurdu ? Peki elci olmadan kitap direk uygulama mumkun olsa. Nefs sinamasi nerde ? Toparliyacak olursak . o dna için o teoriyi bulup onu insanliga sunup bilgi olarak kaliplastirmasi ile Rabbim tarafindan verilen kitap ı da ayni sekilde insanliga bilgi olarak yaymak için biri gerekmez mi ? Hz. isanın bir sozunde -Size çok şey daha anlatabilirim ama şuan kaldıramazsiniz sozu incilde geciyor . bu sekilde buyuk denli bir sozun ustune bir elci olmadan Anlasilmasi ve uygulanmasi ne kadar mumkun ?

Okudunuz mu?  Ferdun, hayyun, kayyumun, hakemun, adlun duasının anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Siz dein o arkadaşa Allah insan oğlu yaratırken aklınıda nefisini de yaratmis Allah bizr bir yol (bir işaret) inddirmiş(kurân)ve bizi bu yola bu işareti görmemiz içın bir elçi yaratmıs (muhhamedd s.a.v) eğer o arkadaşta akıl yoksa hayvandan ne farkı kalıyor


Kayıtsız Üye
O ateist arkadaşa sadece evrenin ilk yaratılışını yani yoktan varoluşumuzu…SOR… izah etsin yeter;diyecek ki bilim bunu açıklıyor yada ileride açıklayacak bir an önce açıklasın da bizde mütmain olalım….ALLAH yaradılışa müdahale etmemiştir bu bir gerçek yani robotik yaratılmamışız buna sadece bir kaç örnek,kimi güzel yüzlü ama boyu kısa,kimi boyu uzun fakat yüzü çirkin,kimi kumral,kimi esmer,kimi kaslı,kimi cılız.v.s.oysa Allah BİZ İNSANI EN GÜZEL BİÇİMDE YARATTIK DERKEN YÜZ VEYA UZUV GÜZELLİĞİNDEN ZİYADE GENEL GÖRÜNÜŞ VE YAPISAL OLARAK YARTILIŞ BAKIMINDAN EN GÜZEL BİÇİMDE YARATTIK DİYOR MESELA GÖZLERİN YÜZDE OLMASI GEREKEN EN GÜZEL YERDE OLDUĞU KEZA AĞZIN,BURNUN V.B…..Allah’ın her şeyin ilminde var olması ancak müdahale etmemesi ve de kaderin tanımı diye inandığım ve benim itikatıma göre müdahale etmeyişinin en güzel kanıtı daha çok şey varda fazla detaya girmeye gerek yok…zaten ALLAH ateistle uğraşmaz …selam ve sevgilerimle….


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim evvela Rabbim seni muvaffak eyleye bir insani kurtaran bütün insanlığı kurtarmis gibidir ya inşaAllah muvaffak olursun. Nacizane Kuran her inen ayeti ile kendini ispatlamistir, yani bu kisinin talebi gibi olsaydı muhtemelen büyü vs diyeceklerdi ki dedilerde, müşrikler bazen kendi aralarindaki mevzuyu bir sure sonra Hz. Muhammed(sav)den duyuyorlar anlam veremiyorlar ve esasen bir çok müşrik bunun gibi bir çok mucize ile aslinda Allahin varlığına inanmistir ancak degisik sebeplerden iman etmemis edememislerdi orneklerinizi bu arkadaşiniza sunarken spontana olaya inen ve yillarca sonrasina hitap eden ayetlerin durumuna göre orneklemelisin .uzaya gitmenin çok gurultulu olacagi ayetini o zamankiler çok net anlayamamistir belki ama insanlik aya cikarken kullandığı uzay mekiginin sesi bu ayeti ifade eder mîsal.. Kurana iyi hakim ol olayları iyi izah et ve kurandaki gibi bol ornek ver cunku kalp ve akıl iman noktasinda bir saray gibidir ve bir sürü girişi olabilir bu kapıları denemelisin belkide gizli kapıyı bulup ordan girmelisin ALLAH kuvvet versin


kulkadir
ayrıca Hz. Muhammed (sav) dünya ya gelip,bir insan olarak ete kemiğe büründüğü ve Allahu teala nın elçisi olarak Cibril as ile birlikte yüce kitabın yeryüzüne indirilişinde aracı olduğu ve dinimizin temellerini anlattığı halde inanmak istemeyen insanoğlu Kuran-ı Kerim yoktan var edilse idi (Rabbin " OL " emri ile ) içerik ve oluşum açısından anlamak ve kabul etmekte ne kadar zorlanırdı akıl sahipleri bir düşünsün? Sağlıcakla kalın…

Okudunuz mu?  Kelime i şehadet niçin söylenir?

Esselamu aleykum ve rahmetullah.


Kayıtsız Üye
Kuran ı azimussani okuduysan 1 ayetinde elciyi arakadaslarinizi cagirir gibi cagirmayin der.baska bir ayettede derki salat selam getirin.BASKA BIR AYETTEDE AĹAHA VE RESULUN MUTLAK ITAAT SART.TIR BUNU EN AZ 7.8 AYETTE SOYLER. CUNKU KURANI KERIMDE BASKA BIR AYETTE ALEMLERE RAHMET OLARAK GECER.
AMA TEVHIDDE ASIL ONEMLI OLAN KANUN YAPAN ALLAH C.C DIR.MULK ONUNDUR YERLE GOK ARASI HERSEY. VE ALLAH RESULUDE DERKI BENI FAZLA OVMEYIN ALLAHIN KULU VE RESULU DEYIN.CUNKI SONRAKI NESILLER ISA.AS DA OLDUGU GIBI SIRK KOSARLAR DIYE.KURANI KERIM HAZINE ARKADASLAR ALLAHA YEMIN OLSUN YOK YOK DUNDEN BUGUNE 1400 YIL EVVEL YAZILAN BU KURAN HAKTIR .ALLAHIN KELAMIDIR .ALLAH ACARSA ONU INSANA NELER VARDIR BI OKUSANIZ ISLAM DELIL DINI ARKADASLAR 3.SURE 151 AYET OKUYUN.HUKUM YOKSA KANUN YOKTUR.ALLAH RESULU YURUYEN KURANDI
Hakka suresi
Eğer o, bize karşı bazı sözleri uydurup söylemiş olsaydı,
Elbette Biz; onu, kuvvetle yakalardık
Sonra da, hiç şüphesiz onun şah damarını koparırdık.
O zaman sizden hiç biriniz de buna engel olamazdınız.
Doğrusu o; müttakiler için bir öğüttür
İçinizde yalanlayanlar bulunduğunu Biz de bilmekteyiz.

44.45.46.47.48.49
Ayet


Kayıtsız Üye
Kardes bu hadis bu hadisin delili varmi. 3 ayet 151 surede RABBIM BUNLARA CVP VERIYOR ALLAH RESULU YURUYEN KURANDI HAKKA SURESI .44.45.46.47.48.49 OKU INSALLAH BAK KARDESIM PEYGAMBERE MUTLAK ITÂT SARTTIR AMA SIRK KOSAMAYACAKSIN ALLAHIN PEYGAMBERI BILE OLSA YER GOK ONUN ADINA YARATILDI DIYE ALĹAHTAN DEYILDE
SENIN BENIM GIBI BI YEMEK YIYEN BI KULDAN SEFAAT ISTE DUADA ALLAHTAN DEYILDE ONDAN ISTE DIYE BIR TUZAKTIR .NASILKI AAZDA DIYORUZ IHTINAS SIRADEL MUSTAGIYM YALNIZ SAN KULLUK EDER YALNIZ SENDEN YARDIM DILERIZ.RABBIM DOGRU YOLUNDA SABIT KILSIN .


Kayıtsız Üye
Kuranı kerim diyor zaten. Bu kitabı kim kurdu? Kerim kurdu kerim ALLAHİN isimlerinden bir tanesidir yani kuranı kerimdir diyor kerim bunu kurdu yani ALLAH kurdu ALLAHİN kitabıdır


Kayıtsız Üye
Tevrat Alahın OL emri gereğince altından sayfalar üzerine yazılı olarak Hz Musaya teslim edildi.Fakat o kitabın nerede olduğunu bilen yada duyan varmı.Dahası İsrail oğullarından hiç müslüman kaldımı?İsaya da düşmandılar,diğer peygamberlerede .Zekeriyya Aleyhisselamıda öldürdüler.Hz Muhammet aleyhisselamada düşman oldular.Kitabın şeklinin oluşunun bir anlamı yok.Çünkü kitap Allah’a bir takım uyarılar ve vazifeler yüklemiyor.Aksine insanların kalplerine ve Allah’a tertemiz bir kalple inanan insanların gönüllerine hitap ediyor.İnsanlara bir takım uyarılar ve vazifeler yüklüyor.


Kayıtsız Üye
insanı aracı kullanmış çünkü insan okucak. şimdi marsa gidip ordaki taşa kuran’ı okutsan nasıl ki okunmaz, evrendeki herşeye itina ile yazdığını da biz okuyamıyoruz. o yüzden kuran’ı insana yazdırdı ki okuyalım.
DNA’da bin terabayt bilgi var da sor bakalım okuyabiliyo mu o bilgileri? e oraya da yazdı hadi oku…
atomun moleküllerinin içindeki quartsların (ışık hüzmelerinin) titreşim frekanslarına da yazdı, hadi oku…
ama okuyacaklar, bilim ilerleyecek, yeni keşiflerle evrenin işleyiş sırları açımlanacak. din bilimin keşifleriyle kendini açımlayacak, bilim de dinin işaretleriyle kendine yol bulacak.
Kısacası bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Birbirlerini yadsımaları mantıksızdır, bunu tartışmak zaman kaybıdır.

Okudunuz mu?  Beşeri ortam nedir sözlük anlamı

Kuran sayısal matematiksel ve edebi anlamda bir mucizedir. Derlenmiş okunası bilgidir.
Evren de kusursuz işleyişi de bir mucizedir. Evreni de okumak lazım, sağolsun bilim adamları.
İnsan yani İnsan-ı Kamil de bir mucizedir. ilk ve tek yaratılan nur Muhammed’in nurudur. Evrene ve zamana dair herşey O’nun yansımasıdır. Kuran O’nu işaret eder, işaret parmağına değil hedefe bakmak gerekir, yani Kuran’ı yaşamak gerekir. İşte o zaman da kendini oku.
Kendini oku çünkü, bilimin geleceği son noktada, senin bıraktığın ayak izlerini takip ettiğini görmek için yaratıldın.


Kayıtsız Üye
Guzel kardeşim Allah cc sadece dilediğine hidayet verir kendni fazla yorma…!peygamber efendimiz ayı ortadan ikiye böldü o bile mucize olmaya yetmedi…sihirbaz dediler..hatta bazıları o şimdiye kadar hiç yalan konuşmadı ama biz yinede inkar edelim dediler..!!ayette:”sizden bazılarınız inanmak için işaret arar dururlar oysa biz havada ve suda akıl sahipleri için işaretler vermişizdir”mesela su hidrojen ve oksijenden oluşur biri yakıcı digeri yanıcıdır ancak ikisi bir araya geldiğinde ateşi söndürür..havadaki oksijeni soluruz ancak yakmaz içimizi:) oysa bizler haşlanmış yumurtanın kabugünu soymaktan aciz iken karşı gelir dururuz ..:(


Kayıtsız Üye
Soru güzel :)alim yada hoca degilim ama aklin yolu birdir diyorlar,Bu kadar guc kuvvet vs sahibi Allah kitabini neden kendi yazip gindermemis ve neden ozellikle arap cografyasindan birinine yazdirmis,cebabini bulmak için önce kitabi yazdigi gibide yavas ve anlayarak okuman lazim,kurani okumadan ve anlamadan madde için mektep bitirenlere bizim oralarda güzel bir soz var tahsil cehaleti alir eseklik baki kalir,sadece kelime dagarcigi fazla olan bir cahil olarak yasamaya devam ama bir felaket konulurken yada yasanirken,aman tanrim tanrim sen koru olurmu ?


Kayıtsız Üye
Ona inanması için sadece aynaya bakması gerktiğini söyleyin ona bu beden kendiliğinden mi oluştu yoksa onun mutkak sahibi olan alahmı(C. C) yoktan vareti o Allah ki herşeyi en ince ayrıntısını dahi bilendir o allimdir o dilediğini yapandır. selam ve dua ile servet demir


Kayıtsız Üye
Arkadaşım Allah yarattığı kullarının hayatını belli bir düzende yaşamasını istemiş ve bu düzeni Kuran dediğimiz vahiylerle bildirmiştir. Bu emirlerin uygulanması için ise bir klavuza ihtiyaç vardır. Eger Kuran gökten zembille inseydi Şu anki toplumumuzda Kuran ın (mealinin) kendilerine yettiğini savunan arkadaşların her birinin farklı yorumlar getirdiği gibi milyonlarca farklı görüş meydana gelirdi. Bunun çözümü de ayetlere muhatap olacaklara bir rol model göndermekti . Bu rol modelde aynı cinsten olmalıydı. Dini hayat kadar sosyal hayatında düzene girmesi için bir örneğe ihtiyaç vardı.


Kayıtsız Üye
Allah elçi kullanmasaydı yada Peygamber’ler ve Melek’lere gerek duymasaydı inandırıcılık kavramı olmazdı


Kayıtsız Üye
ataiste deki Allah meleklere elcıler yaratacagını söyledı meleklerde birbirleriyle savasacaklar kan dökecekle rabbim hz ademe göndereceği isimleri öğrettı ve döndü meleklere o zamam bana yaratacagım ısımleri söyleyin melekler de Allahım sennin ögrettiğinden fazlasını bilmeyiz ve Allah meleklere adaeme secde edin dediğinde secde ettiler sadece iblis etmedi iblis apacık bir düsmandır


Kayıtsız Üye
Dostum bizi en güzel şekilde yaratan ve 1 da ya 1.5 terabayt bilgi yükleyen Allah yine bizim en güzel şekilde yaşamamızı ister ve bunun için bize örnek olması bakımından kuran peygamberlere inmiştir eğer biz insan değil melek olsaydık Allah bize melek bir peygamber gönderirdi.

Okudunuz mu?  Beren isminin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşım bir fani insan küçük yada büyük bir iş yapacak onun için aracı buluyor işin üstesinden onun gelecegini bildiği için görevi onun yardımıyla hal ediyor o zaman kendisi yapsın. tabi Allahin kimseye ihtiyacı yok bizim ona ihtiyacımiz var.şimdi yüce Allah dünyayı ve bizi yaratırken bizi sorumlu kıldı karşılığında azap ve müjde var bizi imtihan edecek bunun nasıl imtihan olacağız bunu bize kuran ve hadis bildiriyor peki imtihan olacağız da kim bize diyecek tabi bir aRaci lazım Allah öyle istiyor bunu kuran ve peygamber bize bildiriyor. Bunun için onu Allah yapsın bunu yapsın peki peygamber ne olacak onu nasıl taşıyacağız kimi takip edeceğiz kimi örnek alacağız bunun için yüce Allah bize rahmet peygamberini gönderdi ayete geçiyor enbiya süresinde sen alemlere rahmet peygamberi olarak gönderildin diyor kuran Allahın insanı bir nutfeden yaratı insan niye kulluk etmez onu alı koyan nedir diyor kuran Allah yardım etsin veselam


Kayıtsız Üye
Kur’ani kerim’i okumak, anlamak mutlaka anlamak gerekir. Aksi taktirde kur’ani kerimi anladığını sandığımız kişilerin sapkınlıklarına kapılmamız ihtimal dahilinde olduğunu unutmayalım.

Kısaca tembellik ermeyelim araştıralım ,araştıralım, araştıralım .


Kayıtsız Üye
Terrabyte’lık mucize kum tanesi kadar küçük bir delildir, O ol dediği an olacağına işaret eden. Kitap dahil bütün deliller Dünya’nın ve içindekilerin bir ömrü olduğuna işaret eder. Kitaba da ol deseydi elbet kitap da oluverirdi. Olmuş olsaydı bu Dünya’da herşeyin bir ömrü yani zamanı olduğuyla oluveren kitap çelişiverirdi. Öyle bir kitap inivermiş, içinde sonsuz bilgi ve bütün cevapları barındıran kimsenin zarar veremediği ve kimsenin zarar veremeyeceği bir kitap ömürle yani zamanla yani mühletle yaratılmış her şeyle çelişirdi. Oysa o kitabı bile ömrü olan bir aracıyla indirmek ve görmek isteyenlere görülmesi gerekenleri bırakmak yaratılışın mekaniğiyle bire bir örtüşür. Kitap bir birinize düşman olarak inin diye haber verir. Belki de sisteme dil uzatan gerçekten sistemi anlamaya çalışandır ya da onlara düşmanlık edecek ve asla anlayamayacak olandır. Eğer ikinci gruba giriyorsa arkadaşınız, Kitap haklı çıkmış olacaktır. Eğer girmiyorsa, rezilliği değil, sonra O’na döndürülmek için azabı bu Dünya’da yaşayacak olandır. O zaman Kitap yine haklı çıkmış olacaktır. Kitap’ı küçümseyeceğine, içindekilere odaklanması gerektiğini elbet Kitap’ta bir hikmet olduğunu hissedebilen herkes bir gün bilir. Pek tabi, Kitap’ın da düşmanı olarak indirilmiş bir kişi tarafından çevrilmemiş olması onu daha net anlaşılır hale getirecektir. Benim önerim Kitap’dakinden başka bir şey değil. Okusun. Yorumları değil, meallerdeki yorumları değil. Kitap’ı okusun. Takıldığı yerde tekrar konuşalım. Kendisinin düşmanlığı açığa çıkacağı için okumaktan uzak duracaksa Kitap yine haklı çıkacaktır. O zaman ona da Dünya gibi bir mühlet. Bu mühlette elinden geldiğini yapmasında ve sonra beklemesinde bir sakınca yoktur. Zira gerçekleri öğrenmesi için beklemesi gerekmektedir. Biz de bekleyenlerdeniz.


Refik-i Ala
Sevgili Kardeşim ; Sen bu arkadaşını ne kadar sevsen bile fazla görüşme ateist olduğu için değil kardeşim, beni yanlış anlama!! Sorunun zorluk derecesi çok düşük! Bu soruya öyle klavyeden cevap yazmakta gereksiz bir haraket olur.

Okudunuz mu?  Süre Kelime Anlamı Nedir?

Sana nacizane tafsiyem bol bol kitap oku, bol bol felsefe ve bilim üzerine makaleler oku ki; sana böyle soruları sorma gereği duymasınlar, Onlar sormadan sen onlara anlatmış ol inşAllah.

(Cihad Rabbimizin Sözüyle Yapılır) Allâh Büyük, Allâh Ol derse o şey olur. Fakat (özgür iradenin) kulun buradaki rolü başroldür, bunu sakın unutma sevgili kardeşim! Allâh bizlere şah damarımızdan bile yakın olduğunu söylüyor. Bkz.Kur-an -KAF- (50:16) 🌙

Peygamber efendimiz bütün rehberini Kur-an olarak kılmıştır, ne ona bir şey eklemiştir ne de içinden tek bir harf çıkarmamıştır. Bu sayede 23 yılda Kur-an’a tabi olan örnek bir insan nasıl olur, biz kardeşlerine miras bırakmıştır. Bizlerde Kur-an’ı kendimize bir rehber, Peygamberimizi kendimize bir rol model alırsak, hepimiz bu tarz soruları sordurmayan gerçek neferler , gerçek yiğitler oluruz. Bu yiğitler milyonlar olup her yerde, her ortamda Gerçeği, Hakikati ve Adaleti konuşursa, Dünya nasıl bir yer olur? 🌍 Onun cevabını da sen ve bu yazıyı okuyan tüm Müslüman Kardeşlerimin zihinlerine bırakıyorum. Yazımı Yüce Rabbimin şu muhteşem Ayeti ile sonlandırıyorum.

Ya da altı üstüne gelmiş, ıssız duran bir şehre uğrayan gibisini (görmedin mi?) Demişti ki: Allah, burasını ölümünden sonra nasıl diriltecekmiş? Bunun üzerine Allah, onu yüz yıl ölü bıraktı, sonra onu diriltti. (Ve ona) Dedi ki: Ne kadar kaldın?
O: ‘Bir gün veya bir günden az kaldım’ dedi. (Allah ona:) ‘Hayır, yüz yıl kaldın, böyleyken yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamış; eşeğine de bir bak; (bunu yapmamız) seni insanlara ibret-belgesi kılmamız içindir. Kemiklere de bir bak nasıl bir araya getiriyoruz, sonra da onlara et giydiriyoruz?’ dedi. O, kendisine (bunlar) apaçık belli olduktan sonra dedi ki: ‘(Artık şimdi) Biliyorum ki gerçekten Allah, herşeye güç yetirendir.’ (Bakara Suresi, 259)

Saygı, Sevgi ve Merhametle Kalın…

Bir Dost… 🌙 🙏


Kayıtsız Üye
Zaten isin puf noktası da burda zaten Allah direk müdahele etseydi sizin gibi ateist mi olurdu direk Allah’a inanan bir topluluk yaratirdi Allah ı tanımayan kardeşim…Cevap vermen gerekirdi


Kayıtsız Üye
öğretmen olmadan sadece kitaptan ders öğrenilebilir mi? Ya da sevilen bir ögretmen okuldan ayrılsa o ders ne olacak. Yani kitapta resulde birbirini tamamlar. Kitaplar resuller vefat ettikten sonrada öğretmeye devam eder. Resul olmadan kitaplardaki bazı bilgilere doğru yorum yapılamaz. Saygilar…


Kayıtsız Üye
Arkadaşım senin yazıyı okudum beynim yandı
Ol de olur tanrı kimseyi inandıramaz öylemi
Çok komik arkadaşlar adam bir şey sormuş
Açık ve net buna cavap verebilen varsa o yazsın bizde anlayalım sevgilerle


Kayıtsız Üye
Ona cavab verin, deyinki, Kur’ani Kerimden önce her bir peygamberi mucizeler ile gonderdi, lakin her defasinda inanlar inandi, inanmayanlar ise sihir oldugunu iddia etdiler, bunun için hiç bir mucizeye ihtiyac yok, sadece Allah bizler ondan mucize gostermesini kendisinden diledigimizde mucizenin insan için nasıl bir etkisi olacagini bizlere Kuranda gosteriyor… Yani mucize goren insan inan ise ona şükr edecek ve ya inanmayan ise de yinede bir yolla inkar edecekdir.

Okudunuz mu?  Değişim ve süreklilik nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Bir anlamı da okunandır.Yani mefûldur.Diğer bir anlamı da fail olup içerisinde kıssaları Ahkamları vesaire bir araya getirdiğinden dolayı toplayandır. Köy anlamına karye القرية gelen kelimeside içerisindeki sakinleri ve evleri toplayıp arada tuttuğu için bu şekilde isimlendirilmiştir.


Kayıtsız Üye
Sen o ateist arkadaşına şöyle youtube ye girsin prof dr zakir naik hocanın ateist ile ilgili 19 dakikalık videosunu izlesin mutlaka bütün cevaplar oradAdır burdann anlatılması zor uzun bir konu ve yinede tatmin olmassa hidayet veren Allah cc dir deriz ve gerisine karışmayız kimseyi zorla mümin yapamassin Allah onun kalbine hidayet verecekse eğer kapkara bir topraktan rengarenk meyveleri görüp düşünmesi bile ona iman etmeye yeter


Kayıtsız Üye
Kuran nasıl indi, nasıl kaleme alındı ve neden bahsediyor…? Bu soruların cevaplarını en doğru şekilde bilseydi, zaten neden ol deyip de olmaya kudreti vardı da elçi ile neden uğraşıldı diye merak edilmezdi. .. bu soruların cevabı da kuran da zaten var… Kuran hep olaylar ve o olaylara karşı olmadan önce ve olduktan sonra ki konularla alakalı emir yasak ve yapılması gerekenleri söyleyerek, günümüzde ve gelecekte, o olaylardan örnek alınması ve o durumlarda yapılması emreden farz kılınan şekilleri içermektedir… mesela
Herkes az çok duymuştur diye bu örneği veriyorum, ebabil süresi, ebabil kuşlarının desteği ile matematiksel olarak mağlup olunacak bir savaşı galip gelme mucizesini anlatmaktadır… yani önceden bunu yazsa ve bu bilinse, böyle bir olay olmazdı ki, karşı taraf önlem alır başka bir şey yapar başka bir durum olur ama Allah cc yine başka bir mucize ile gelir ve bunu yine sonradan elçiler ile yazıya döküp insanlara anlatılması gerekirdi… Benim tavsiyem her Müslüman kardeşim Kurani kerimi mutlaka mealen birkaç kez okusun, cevap veremeyeceği soru olmadığı gibi Müslümanlık nasıl bir mucize ve şükür sebebi daha iyi idrak edilir….


Kayıtsız Üye
arkadaşın çok basit bir soru sormuş.. cevabıda çok basit..nasılki bir çocuk okumayı yazmayı bilmez okula gider .. kimden öğrenir öğretmenden .. burada öğretmen HZ. Muhammed .. O’na (s.a.v.) bu görevi veren de RAB(c.c.)’bimiz.. Bilgisayarların aklı yoktur .. ona bilgiyi yükleyen insanlardır .. İnsanların akılları vardır ama bilmedikleri birşeyi ortaya çıkaramazlar .. KUR’AN ilmi geleceği ve geçmişi aydınlatır .. hiç bir insanın yazdığı kitap bunu başaramamıştır.. temeli çürük olan herşey yıkılmaya mahkumdur .. bu sadece safça ALLAH’ın (c.c.) varlığını kabul edip inanmak değildir .. zaten böyle olmasaydı insanlar ALLAH’ın (c.c.) varlığını kabul etmezlerdi..


Kayıtsız Üye
Elçilerin olması daha iyidir.çünkü insanda elçileri geçip ALLAHA ulaşma. Arzusunu tetikler.yani sürükleyici ve heyecanlı olur.bu peygamber içinde geçerlidir.hemde elçileri onurlandırır.çünkü elçide arzu edilir olur.böylece ALLAH daha geniş daha etkili yolu açmış olur.


Kayıtsız Üye
Onlara gökten dokunup okuyabilecekleri bir kitap inseydi yine inanmazlardı. Hz. Peygamber zamanında da benzer talepleri olmuş.

Bir örnek vereyin, kuantum fiziğini çok iyi bilen birisi bir kitap yazsa ve bunu latince harfleri okumayı bilen ama fizik bilmeyen birine verse bu kişi bu kitabın ne demek istediğini anlayabilirmi anlayıp uygulayabilirmi cevap hayır. Ama bu kitabı anlayayıp uygulayabilecek kabiliyete sahip biri bunu kitabı yazan kişiden öğrense ve fizik bilmeyen öğrencilere onların anlayabilecekleri şekilde anlatsa öğrenciler kuantum fiziğini öğrenip uygulayabilirler.

Okudunuz mu?  Nas suresi kelime meali

Kayıtsız Üye
Ol demekle elbette olur, ancak insanların anlamaları için onların içinden elçi gönderilmiştir. Aksine bir durumda imtihan dünyası olmazdı. Zaten itiat eden melekler alemi var. Yaratının acziyeti değil insanların anlayış acziyetinden. Bak buna rağmen anlayışı zayıflar anlayamayanlar var.


Kayıtsız Üye
Ne hikmet ki benzer soruyu Hz Muhammet’e müşrikler de soruyor :haşa senin Allah’ın madem o kadar büyük neden seninki gibi bir ölümlü fakiri seçiyor bir melek gönderseydi olmaz mıydı diyorlar . Bu kuranı Kerim’i getirseydi diyorlar . Allah da ayetle şöyle cevap veriyor. Melek gönderseydim o gün hesabınızı görürdüm diyor . Ve yine başka bir ayetin de bu müşriklere ‘bulutların arasından melek indirseydim yine iman etmeyecektiniz’diyor. Yani hiç bir şey değişmedi o zaman ki müşriklerde aynı şeyi söylüyordu şimdiki müşriklerde o zamanki müşriklerin iz düşümü. Siz onlara şöyle deyin :haşa Allah kuranı Kerim’i gökyüzünden kafalarına atsa da iman etmeyecekler. Onların çokdan kalpleri mühürlenmiş kulaklarına ağırlık konulmuş. Allah onları çok iyi biliyor. Siz böyleleriyle yine ayettde denildiği gibi ‘senin dinin sana benim dinim bana selam olsun sana deyip’ konuyu kapatın. Allah diyor ki ‘siz onları bana bırakın’ Allah kimseyi yolundan saptırmasın inşAllah.


Kayıtsız Üye
(Allah azze ve celle ) bizler yani islam alemi hepimiz kardeşiz din kardeşi kelimesi burdan gelir birini dost edinecekseniz Allah rızası için dost edinin birini de düşman edinecekseniz yine Allah rızası için düşman edinin kimseyi menfaat için ne dost edinin nede düşman.


Kayıtsız Üye
Kur-an Öylece ol deyince oluverseydi, insanlar içinden onu ilk bulan ilk okuyan elbette bu yüce kitabi sahiplenecek benimdir, ben yazdım diyecek, yahut türlü yalanlarla kendi çıkarına kullanacaktı şüphesiz.Elciler Allah’ın ahlâkî ile ahlaklanmis, örnek olabilecek şahsiyetlerdir,Allah’ın elçisi olupta kitap verilmeyen peygamberlerde var, öyleyse dosdoğru bir ahlâk üzere olmak ilk şarttır. Insan var olur olmaz sorular ve bulmasi gereken cevaplarla yüzleşir..Bulamadığı cevapları bir bilene sorması gerekirse bunun elbette akıl ve ahlak bakımından, hemde insanî hallerin kendisindede mevcut olması gereken bir insan olması şarttır..Haşa yaratıcı insanlar gibi yaşamaktan münezzehtir..insani hallerden ve noksanlıklardan, ihtiyaçtan münezzehtir..Bundan dolayi insani anlayan,onlar gibi yaşayan fakat dosdoğru ahlâk ve akıl ile donattığı elçiler göndermiştir..


Kayıtsız Üye
Allah tan daha büyük hakikat yok isteyen iman eder isteyende inkar eder


kuran kelime anlamı, kuran ne demek, kuran kelimesinin anlamı

Bu kategoride yer alan Zümra isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran kelimesinin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.