Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Umum-i Belva Ne Demektir?

Umum-i Belva Ne Demektir?

Fetva Meclisi
UMÛM-İ BELVÂ NEDİR?
Belvâ kelimesi musibet, tecrübe anlamına gelmektedir. Umûm-i belvâ ise, bir musibet veya sıkıntının herkesi kapsayacak şekilde yaygın hale gelmesi demektir. İslâm dini, kolaylık ve rahmet dinidir. Bu nedenle zarûret ve ihtiyaç hallerinde zarûretin derecesine göre hükümlerde esneklik sağlanarak bazı istisnalar getirilmiştir. Zarûret ve ihtiyaç durumlarında olduğu gibi, bir sıkıntının herkesi kapsayacak hale gelip neredeyse kaçınılması imkânsız olması durumunda da kolaylıklar tanınmıştır. Meselâ, at ve kümes hayvanları dışındaki eti yenen ehlî hayvanların dışkı ve idrarları ile kuşların pisliklerinin, beden veya elbiseye bulaşması halinde, 1/4’ine kadar müsamaha ile karşılanması; kedi, fare, serbest dolaşan tavuk gibi evlerin çevresinde insanlarla yaşayan hayvanların artıklarının mekruh olmakla birlikte temiz kabul edilmesi bundan dolayıdır. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Harim Ne Demektir?

Cevap: Umum-i Belva Ne Demektir?

meryemgül1
Belvâ kelimesi musibet, tecrübe anlamına gelmektedir. Umûm-i belvâ ise, bir musibet veya sıkıntının herkesi kapsayacak şekilde yaygın hale gelmesi demektir
Bilgi paylaşımı için Rabbil alemin razı olsun kardeş


Cevap: Umum-i Belva Ne Demektir?

sefa kızıl
Allah razı olsun bunu paylaşnlardan

Okudunuz mu?  Tezkiye Ne Demektir?

Cevap: Umum-i Belva Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Parfüm kolonya kullanımı imamların cumhuruna göre hem necis hem de haram, ancak bir kısım imam ise haram olmakla beraber pis olmadığını ifade etmişlerdir. Bu olaya umum-i belva açısından bakarsak ne demek gerekir?


Muhammed
Umûm-i Belvâ nedir kısaca sözlük anlamı
Zaruret ve kaçınılması mümkün olmayan durumlara denir.


umumi belva, umumu belva, umumi belva nedir

Bu kategoride yer alan Hürmet-i müsahara ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Umum-i Belva Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.