Anasayfa
23 Ekim 2022, 23:44
Sizden
Yönetici

Erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı?

Erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı?

şadan ergün
benim merak ettigim evlendikten sonra eşin senden sorulur derler.ya eşim kapanmazsa ya namaz kılmazsa kadınlar için haram olan şeyleri yaparsa (mesela kaş aldırmak,açık giyinmek v.s.) kocanın sorumlulugu n eolur ve ne yapmalıdır?

Okudunuz mu?  Kaza Namazı Var mı? Yok mu ?

Cevap: erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı?

imamhatipli42
bni Ömer’in (r a.) rivayet ettiğine göre Resûlullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur: "Dikkat ediniz! Hepiniz çobansınız ve hepiniz idare ettiklerinizden sorumlusunuz. İdareci çobandır ve emri altındakilerden sorumludur. Erkek, ev halkının çobanıdır ve onlardan sorumludur. Kadın, kocasının evinin ve çocuklarının çobanıdır ve onlardan sorumludur. Köle, efendisinin malının çobanıdır, o da ondan sorumludur. Dikkat ediniz! Hepiniz çobansınız ve hepiniz emriniz altındakilerden sorumlusunuz." (Buhâri, Ahkam:1)

Okudunuz mu?  Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

Kardeşim tabiki eş hanımından sorumludur. Ona yaptığı günahları anlatıp vazgeçirmesi gerekir. Ama eş anlamıyorsa ve zorluk çıkarmıyorsa üstüne gitmeden güzel güzel zamanla halletmekte fayda vardır.


Yanıt: erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı?

savvaş
sende kaşlarını aldır ve sende açık giyinmeye başla,belki o zaman vazgeçer

Bu kategoride yer alan Düğünde Ne Tür Etkinlikler Yapabiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeğin evlendikten sonra eşiyle hayatı nasıl olmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.