Anasayfa
26 Aralık 2023, 22:13
sizden93
Abone

Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

ruhican45
Evet arkadaşlar kısa ve öz cevap olursa iyi olur. 🙂


Cevap: Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

mum
Tövbede önemli olan samimiyettir.

Samimi olduktan sonra abdestli-abdestsiz fark etmez tövbe makbuldür ama…
Abdestli olmak en güzelidir, sünnete daha uygundur.


Cevap: Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

ruhican45
Şimdi ben işlediğim günah için cünüp iken tövbe ettim . Abdestimi az sonra alacağım aldıktan sonra bir daha tövbe etmelimiyim ve samimi bir tövbe nasıl edilir ?

Okudunuz mu?  Namazda otururken ayaklarım ağrıyor

Cevap: Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

mum
Hayır tevbe etmişsen yeterlidir.
Samimi tevbe yani nasuh tevbe şöyle yapılır:
Kalp ve dille "Allahım! haddimi aştım pişmanım, söz veriyorum bir daha yapmayacağım" denir.


ruhican45
Ben şu şekilde yaptım Allahım senin huzurunda bir daha yapmıyacağıma söz ve tövbe ediyorum. Yinede tekrardan yapmak geliyor içimden önceki tövbe olmamış gibi geliyor , yinede tekrardan yapsam ne olur ?


mum
Bir daha tevbe etmenin hiç bir sakıncası yok.
Her gün 100 defa istiğfar ediyoruz (Esteğfirullah) diyoruz.
Bu sünnettir.

Okudunuz mu?  Birisi hakkını helal da etmese haram da etmese kul hakkım olur mu?

ruhican45
Peki arkadaşım çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için ALLAH razı olsun 🙂


Kayıtsız Üye
çok saol o kadar rahatladım ki


Kayıtsız Üye
cünüpken tövbe aldım tövbe aldıktan sonra yine cünüp olunan şeyi yaptım adabı yapsam kabul olurmu

Ben bir günde 2 kez cünup oldum ilk oduğumda gusül aldım 2. Olduğumda sonraki gün aldım ne olur acaba dalga geçmeyin çoj amaçok pişmanım. Tevbe edıcem ama yıne yaparsam dıye korkuyorum.Allah’ını seven yardım etsın lütfen 15 yaşındayım

Okudunuz mu?  Soğuk havalarda eldivenle namaz kılınır mı?

Ben bugün bir defa meni akıttım sonra gusül aldım ma yine bozdum.ÇOK PİŞMANIM TEVE EDİCEM AMA TEVBEMİ BOZACARIM DİYE KORKUP EDEMİYOM NE YAPAYİM DALGA GEÇECEKSEN HİÇ YAZMA. ALLAH’ını seven yardım etsin ÇOK PİŞMANIM.


arifselim
– Cünüpken de tövbe edilebilir. Elbette adaba aykırıdır ama tövbe etmek yasak değildir.

– Tövbe bozulursa bile yinede tövbe etmek lazım. Asla tövbeden vazgeçme. Bu şeytanın oyunudur. Sadece bir namaz vakti cünüp kalınabilir, bundan fazla kalmak ise haramdır.


Kayıtsız Üye
acil servis sorumu yayinlamoyor ve konuyu da kilitliyorsunuz bir kere sordugum soruyu hocalara iletin bir kere onlardan cevap alıyım ,sorduğum soru:ben kapanmayı düşünüyorum ve bazen sakaryaya gidiyoruz orada akrabalarımız var ben oraya gittigimde mesela yatili kalicaz mahrem erkekler falan olsaorda ben insanlardan utanip korkup yada dalga gecerler diyr evde mont ve uzun etekle durcagima kisa kollu ve esofmabla dursam ve gene ayni sebeblerden basi acik sursam ve her kaldiigmda oyle yapsam vea birileti vize geldiginde ayni sekilde kisa seylerle dursam utandigim için bunlar küfür mü bir kere cevap verin?

Okudunuz mu?  Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

ACİLSERVİS
Küfür mü yerine günah mı diye sorana kadar hiç bir hoca sana cevap vermeyecek.


Kayıtsız Üye
yukarıda yazmış olduğum soruyu değiştiriyorum.
ben kapanmayı düşünüyorum ama aklıma insanlar ne der diye şeyler geliyor ayıp olan şey açık olmaktır biliyorum.ve şöyle ki benim mesela kapanipta insanlar ne der diye insanlardan utanarak tam kapali giyinmemem örnek olarak söylüyorum şalvar üstüne uzun etek giyecegime insanlar güler diye utanarak yada çingene der diye esofman giymem veya uzun pardesü giyecegime sadece hirka giymem ,evde yada yatılı misafirlige gittigimizde kadinlar varken onlar evde niye pardesu ile duruyosun derler diye onlardan utanarak uzun kollu ile durmam veya başı acik durmam mahrem erkekler varken utanarak evde niye öyle duruyorsun derler diye yani kısaca utanarak basi acik durmam ve bunları hep yapmamın hükmü nedir bütün bu utanmalar insanlar ne der düşünceleri vesvese olabilir mi ben bu vevseselere uyup bunlari yaparsam hükmü ne olur?

Okudunuz mu?  Her Müslümanın sonunda Cennete gideceği düşüncesinin Kuran'da kanıtı var mıdır?

Hassan
Misafir kardeşim. Bu düşüncelerin şeytandandır zaten vesvese olduğununda farkındasın. Vesvesenin dediği değil Allah’ın dediğini yap. İnsanlar ne der düşüncen şeytanın sana düşündürdüğü şeylerdir. Sen tam tersi olarak örtünü eksik etme Allah’tan kork ve utan. İnsanlar seni cehennem ateşinden kurtarmayacak seni ancak örtün kurtarabilir.

Okudunuz mu?  Vesvese ile gerçek düşünceyi nasıl ayırt edicez

imam
Dini yaşama konusunda hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. (Mâide Suresi 54. Ayet)

İnsanlardan utanıp Allahtan utanmamak bir nevi şirktir. Müslüman dini yaşama konusunda asla milletin demelerine bakmaz, Allah ne emrettiyse onu yaşar.

Okudunuz mu?  Avret yerinde ıslaklık

Kayıtsız Üye
yani bu dediklerim insanı dinden mi çıkarır acil söyler miisniz?


ümitk
Şirkin anlamını mı bilmiyorsun ? Eğer on yaşından küçük değilsen şirkin ne olduğunu biliyor olman lazım. Şirk Allah’a ortak koşmaktır. Allah’a ortak koşan kişi dinden çıkar kafir olur.

Okudunuz mu?  Pişmanım kul hakkı gelecek hayatımı etkiler mi

Kayıtsız Üye
size değil imama sordum imam cevap verir misiniz bir nevi şirktirden kasıt ne bir nevi yazmışsınız kafam karıştı yani ben utandığım için bunlari yaparsam kafir mi olurum?


Kayıtsız Üye
Bak kardeşim töbe ni şu şekilde et : ALLAH ım ben r daha bu pisliği yapmak istemiyorum ama nefsine yenik düşüyorum nefsin sana emanet. ALLAH ım bu pislikten uzak durmam için yardım et . töbe ediyorum ama yine korkuyorum ALLAH ım sen beni biliyorsun lütfen yardım et . hz Muhammet s.a.v aşkına . amin amin amin amin. Bu dua yı her namaz sonra oku ALLAH CC inşAllah dua ni kabul eder ve sık sık namaz kıl .

Okudunuz mu?  İstibra hakkında takıntı

Kayıtsız Üye
Soru Sormak Veya Cevaplamak İstiyorum Çok Merak Ettiğim Öğrenmek istediğim şeyler var


cünüp iken tövbe edilir mi, cünüpken tövbe edilir mi, cenabetken tövbe edilir mi

Bu kategoride yer alan Gripken cünup oldum gribim diye gusledemiyorum 2 gündür. günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.