Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:27
missa1
Abone

Bipolar bozukluk

Bipolar bozukluk

Kayıtsız Üye
dr hanımın kitabını aldım çok işime yaradı ama tam sonuç elde edemedim bazen çok üzgün hiç bişi yapmak istemeyen biri oluyor bazen çok mutlu güçlü herşeyi yapabilirim hatta kendimi hşa hz meryem gibi görebiliyordum bu geçti doktorlar beynin yorulmuş diyor ilaç veriyor namaz tetikler dedi doktor evde rahat namaz kılamıyorum bazen ufak şeylere alınabiliyorum gece uykusuz kaldımmı tekrar ediyor normalde insanlar 5 6 saat uyku yetiyor bana yetmiyor manik ataktayken yetiyor hatta sıfırlanıyor hiç uyumuyom sonra kendimi kaybetme hali cemaat bir gece uyumasa diğer gece uyuyor gece uyumasa gündüz uyuyor benim gözüme bir kere ayar kaçtımı uyku girmiyor her davranışımı uykumu yememi içimemi kontrol etmek zorunda kalıyom zorlarsam sinirli oluyom bu sefer evdekilerle aram bozuluyor sizin kitaptaki tavsiyenizle tuttugun 36 saat oruç çok işe yaradı ama bana evde yardım eden yok herkes düşman oluyor oruca ibadetime ilacı falan varmı benim ortama uygun çaresi varmı yardıcı olursanız hayra girmiş olursunuz Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Batıl inançlarla ilgili hadisler

Cevap: bipolar bozukluk

menzil_guller
kardeşim bu anlatmış olduğunuz haller zaman zaman hepimizde oluyor.zaman geliyor üzüntülü oluyoruz hiç bir şey yapmak canımız istemiyor.ama sorumluluğumuz var yapmak zorundayız..bu duyguya yenik düşmemeliyiz.zaman geliyor çok mutlu huzurlu ve her şeyi yapma gücünü kendimizde görürürüz:)bunlar gayet normal haller ,çok büyük bir hastalık psikolojik rahatsız olmadıktan sonra..beyin yorgunluğu olabilir fakat bu beyin yorgunluğunu hap kullanarak dinlendirmek uygun değil kendi kanaatimce..
bulunduğun ortama hap içerek uyum sağlamakta doğru değil kardeşim..bir yerde okumuştum.bulunduğun ortamı değiştiremiyorsan o ortamda mutlu olmaya bakacaksın..ailenle inanç, ibadet etme yönünden uyumsuz olduğunu anladım yazından..onlara yaşantınla çok güzel örnek olabilirsin.sahabelerin islamiyeti yaşarken çekmiş oldukları ızdırapları okuyup bizim çektiklerimizin onların yanında çok zayıf kaldığını anlamak imanımızın kuvvetlenmesi açısından bir kamçıdır kardeşim..Ama şunu unutmamak gerekir ki, mü’min kimse stresde, depresyonda olmamalı.(çok büyük rahatsızlık olmadıktan sonra)her musıbetin bir imtihan olduğunu ,Rabbimden geldiğini bilmeli ve isyan ederek günaha girmemelidir.başımıza gelen her şeyde Allah’a tevekkül etmeliyiz..birde uykusuzluk proplemi var diyorsun.bu uykusuzluk problemi herkesde olmuyor.belki Rabbim gecenin bir vaktinde uykunu gidererek seni huzurunda görmek istiyor:) uykunun kaçtığı zamanlar iki rekat namaz kılman ve içinde bulunduğun sıkıntıları selamete çıkarması için dua etmen çok güzel kardeşim..dua bizim silahımız.dualarımız olmasa Rabbim katında bizlerin ne değeri olurdu ki..bütün olumsuzlukların ,olumlu tarafını ön plana çıkar.kullanılan haplar beyni uyutmaktan ve kişinin düşünme mekanizmasını öldürmekten başka bir işe yaramıyor..Hakkını helal et kardeşim nasıl bir yaşantı içinde bulunduğunu bilmeden nasihat etmeye kalktım.Rabbim sıkıntılarını selamete çıkarsın…Rabbim’e hayırlı kullar olmamız dileğiyle..selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Hanımıyla Cinsel İlişkide Bulunduktan Sonra Tekrar Onunla Birlikte Olan Kimselerin Du

Cevap: bipolar bozukluk

Kayıtsız Üye
Sen bakma bu kişi bipolar değil dini boyutu düşünüp güzel şeyler söylemek istiyor. Ilaclarini kullan. Şunu unutma ; bizim gibilerin Felsefesi namaz ve sabır


Yorum: Bipolar bozukluk

Kayıtsız Üye
Ne kadar rahat konusmussunuz ya herkese oluyor vs. Bipolar diye bir tanı var ve herkese konulsun o zaman. Dilerim Allahtan bir yakınıniz bu hallere dusmesin. Yoksa sizin tesellileriniz aynı zamanda çok yanlış olan su cümle olacak. Güçlü olmalısın. Bu durumların ne güçsüzlüklerini ilgisi var ne de kendi çabasıyla düzelmesinin imkani var.

Okudunuz mu?  Baskı altında yalan yere yemin ettim ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Size ben de katılıyorum. 21 yıldır bipolarım ve her gün ilaç alıyorum. Bipolar ne demek iyi bilirim. Ben bazen namazı kılabiliyorum bazen kılamıyorum. Düşünce yapım çoğu zaman dalgalanıyor. Bunu bipolar olmayanlara anlatmak zor.


Kayıtsız Üye
Bipolar hastalığı olanlar ne yapmalı psikiyatri krsin çözüm bulabiliyormu 12 yıldır çeşitli aralıklarla bu hastalıkla cebelleşiyorum

Okudunuz mu?  Cuma günü ölmek ile ilgili hadisler

Yılın 6 ayı iyiyim 6 ayı karamsar içine kapanıp hayatın gayesini yaşamayan ne yaşamak nede ölmek isteyen biriyim bazen oluyoki cennetteki mukafatlar bile çekici gelmiyo hiç bişey tat vermiyo yol gösterirmisiniz?


bipolar bozukluk ve namaz, bipolar ve islamiyet, depresyonobsesiflikyuzundennamazkilamiyorum

Bu kategoride yer alan Eşyam çalındı dua yada haram etmeli miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bipolar bozukluk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.